(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nu de varenrouwmuggen zich uit Willies kweekkasten hebben teruggetrokken, is het tijd om de tussenstand op te maken. In de grotere CNNBS G-Kit XL gaat het geweldig, en maken de Sneeze planten dikke en kleverige toppen aan. In de kleinere kweekkast lijkt het ongedierte iets meer schade te hebben aangericht dan gehoopt. Maar ook hier zwellen de toppen aan, en ontdekt Willie zelfs al amberkleurige trichomen. 

Hallo mensen, tijd voor een kijkje in mijn kweekkasten. We zijn alweer 14 dagen verder en de dames staan sinds 12 december op 12/12. Wat gaat de tijd weer snel! Je leven vliegt voorbij maar het voordeel daarvan is dat het kweken ook lekker snel gaat. De afgelopen twee weken nam de kleine invasie van vliegjes langzaam af, en kon ik de dames wat langer bezoeken zonder dat het hele huis vol met varenrouwmuggen zat. Nou, laten we eerst maar eens een kiekje in de G-kit XL nemen.

Schitterend!

De vier Sneeze planten staan er letterlijk schitterend bij in de G-kit XL. De dames staan vol in bloei en ruiken héérlijk! De dames zijn inmiddels ook gestopt met het groeien in de hoogte, en richten zich nu vol op de ontwikkeling van hun toppen. En als we die toppen even van wat dichterbij bekijken, dan zien we dat ze goed bedekt zijn met trichomen. Ze zijn ook erg kleverig en na het aanraken komt er een nóg intensere geur vrij.

Ik heb me de vorige keer een beetje verrekend met de bloeiweken. Ik denk dat ik nog niet helemaal scherp was na de feestdagen. In ieder geval is het nu de vierde week van de zichtbare bloei voor de Sneeze planten in de CNNBS G-Kit XL 315W CMH.

De wietplant rechts achter is een top aan het vormen die wat weg heeft van een stemvork. Twee toppen groeien bijna tegen elkaar aan. Dit zit er wel cool uit maar ik hoop maar dat het goed gaat, en dat de twee toppen straks niet aan toprot ten onder gaan, omdat ze zo dicht tegen elkaar groeien.

Het kweekklimaat

Ofwel de klimaatcijfers van de afgelopen twee weken, hier komen ze. De 315 Watt CMH lamp hangt op een hoogte van 25 centimeter boven de toppen. De gemiddelde temperatuur was de afgelopen 14 dagen 22,69 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was 53,38 procent. De bewatering van de dames doe ik dagelijks en dan geef ik ze gemiddeld 500 milliliter water met voeding van Plagron.

Binnentuin #2

Over dan naar mijn tweede binnentuin; de CNNBS G-Kit met verhogingsset. Hier staan nog twee Sneeze planten maar helaas zien deze dames er iets minder goed uit. Twee weken terug waren er al tekens dat het iets minder ging met de dames, alleen wist ik niet wat er met ze aan de hand was.

Ik heb de afgelopen weken dan ook wat meer aandacht besteed aan de bewatering van deze dames. Ik had namelijk het vermoeden dat ik ze te veel had gegeven, of juist te weinig. Elke dag voor ik de dames wat te drinken ging gegeven, heb ik voor de zekerheid eerst op meerdere plekken in de pot gevoeld, of de dames behoefte hadden aan wat vocht, en ze dat zonodig gegeven. Helaas bleef de verkleuring van de bladeren voortduren.

De Sneeze aan de rechterkant van de kweekkast is er slechter aan toe dan die aan de linkerkant. De planten hier krijgen dezelfde voeding als die in de CNNBS G-Kit XL, dus daar zal het niet aan liggen. De toppen zijn verder ook wat kleiner maar dat komt omdat hier wat minder vermogen boven de dames hangt. Het is dus nog een klein mysterie wat er met de dames aan de hand is. Als iemand het denkt te weten, dan hoor ik het graag.

Nu al amber?

Na het afstoffen van mijn microscoop heb ik een paar suikerblaadjes afgeknipt van verschillende toppen bij de twee planten. Tot mijn verbazing waren er al amberkleurige trichomen te zien. Deze zaten alleen op de Sneeze die aan de rechterkant van de kweekkast staat, en had ik niet verwacht aangezien de dames pas in de vijfde week van de bloei zitten (die tussen de 9 en 10 weken zou moeten duren). Ik had ze pas in begin van de achtste week van de bloei verwacht.

Nou weet ik nog steeds niet wat er met de dames aan de hand is maar het een kan natuurlijk met het ander te maken hebben. Uit voorzorg ben ik me vast aan het voorbereiden op de oogst. Ik ben afgelopen twee dagen ook gestopt met het geven van voeding. De dames krijgen nu alleen nog water zonder toevoegingen. Zo kunnen ze de laatste resten voeding uit de aarde opmaken voor ze geoogst worden.

(K)weekvideo

Deze keer wilde de computer gelukkig wel mee werken, en is het gelukt om weer een mooie time lapse voor jullie te maken. De toppen van de dames zie je voor je ogen dikker worden. Het is zo mooi dat zelfs de camera ervan flauwviel… Veel kijkplezier!

Over twee weken ben ik er weer. Dan onder meer in mijn kweekavontuur: is het doek gevallen voor de twee Sneeze planten in mijn kleinere kweekkast? Zijn de zaadjes voor de volgende ronde al bekend? En hoe dik zullen de toppen in de CNNBS G-Kit XL worden?

Tot over twee weken! Willie Wietman

(advertentie)