(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ook in Californië schijnt de zon niet altijd, zeker niet voor ons soort mensen. Hoewel wiet legaal is, mag je niet meer dan 28 gram toppen in bezit hebben en thuis zes wietplanten kweken. Schitterend voor ons polderbewoners natuurlijk, maar minder leuk voor een automobilist die met 41.000 gram wiet door de politie wordt aangehouden. Dat gebeurde ook nog op een weg die – echt waar – Stoner Drive heet!

Trash, snacks en skunky odour

Personeel van de California Highway Patrol (CHP) zag in de plaats Buttonwillow dit weekend twee auto’s zodanig naast elkaar staan dat meteen het woord ‘straatrace’ in hun hoofd knalde. Een van de auto’s is een BMW en die kreeg extra attentie van de kit omdat de registratie van het voertuig verlopen was en de ramen ‘illegaal verduisterd’ waren.

Toen de agenten de auto naderden zagen ze dat het voorin een zootje was met rommel en snacks en dat op de achterbank diverse vuilniszakken rondslingerden. Maar wat het meeste opviel – en daar komt ie weer de eeuwige klassieker – was de ‘distinctive skunky odour associated with cannabis’. Dat betekent uiteraard automatisch een doorzoeking van de BMW.

Cynische speling van het lot

De kenmerkende stinkdiergeur geassocieerd met cannabis bleek inderdaad niet uit een unltrahip parfumflesje afkomstig, maar van 41 kilo wiet in de kofferbak en op de achterbank. Iets te veel volgens de wet in Californië en bovendien hadden de dienders het vermoeden dat het hier om illegale wiet ging en niet om legale cannabis uit een dispensary.

Er past best veel bagage in een BMW, dat dient gezegd…

Nou ja, de usual bullshit dus. Maar vanwege de plek waarop een en ander plaatsvond wordt het toch nog een opmerkelijk verhaal. Want hoe toevallig, cliché of ronduit krankzinnig is het dat de wietgast in zijn auto gepakt wordt op de hoek van Stockdale Highway en STONER DRIVE?!

Politie vraagt om grappige comments na de wietarrestatie

Dat verzin je dus niet. Voor de smerissen van Buttonwillow CHP was het in ieder geval reden om, vergezeld van liefst 9 foto’s van de bust, hun Facebook-lezers op te roepen om met hun beste ‘oneliner’ te reageren onder het bericht van de cannabisactie op Stoner Drive.

Noem het politiehumor, noem het politiehorror… feit is dat er weer 41 kilo wiet naar de klote is.

(advertentie)