(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Geloof het of niet maar ook planten kunnen illegaal zijn, zelfs in Afrika. Daarnaast zien we kleipotten met ‘pot’ erin, een miljoenenbuit van de Ierse Maggie, politiestudenten in eigen land die iemand ontdoen van een hoop wiet, een volgens de Britse pers ‘enorme hoeveelheid cannabis’ (lachen) en bijna duizend dames die in Boxmeer op brute wijze worden afgeslacht.

Wietfoto 1 – Zuid-Afrika

Wat zien wij hier? Dagga, oftewel wiet op zijn Zuid-Afrikaans. En niet te zuinig ook; de politie wist op drie plekken in Clarington liefst 5.250 “illegale cannabisplanten” op te sporen. Ook 59 kilo gedroogde dagga zal de consument niet bereiken dankzij de inzet van het Provincial Joint Forces Cannabis Enforcement Team, blaffende viervoeters van de DRPS K9-eenheid en lui van het Office of the Public Protector. De hele mikmak schijnt $5.451.000 waard te zijn. Vijf mannen zijn voor de verboden handel opgepakt, waarvan drie met een Chinees klinkende naam: Jiang LIN (44), Chun CHUN (47) en Meiyu CHEN (65) en twee met een Indische: Anantasak BOONSAN (24) en Prawit KHOTSATHAN (40).

Wietfoto 2 – Ierland

Wat zien wij hier? Links zien we Maggie, een Ierse hond die professioneel is opgeleid om op de luchthaven van Dublin mensen van hun drugs te ontdoen. Dat lukte de teef afgelopen donderdag uitstekend, dat kunnen zelfs wij niet ontkennen. Sowieso is het tegenwoordig al enigszins verdacht als er een lading uit Canada aan komt vliegen (waar ze met enorme overschotten aan legale wiet kampen). Laat staan als er dozen landen met het opschrift ‘Werkschoenen’ of ‘Spuitoveralls’. Nee, daar trapt onze Maggie mooi niet in. En zo kwam er een voortijdig einde aan 185,84 kilo wiet. Peperduur spul in Ierland trouwens, want volgens de Revenue (douane) was deze lading goed voor liefst 3,7 miljoen euro.

Wietfoto 3 – Nederland

Wat zien wij hier? Een zakje wiet met iets meer dan de ook al niet helemaal toegestane – want gedoogde – max hoeveelheid van 5 gram. En deze gripzak zit dan ook nog eens in een knuist van STUDENTEN van Politie Stichtse Vecht en Politie de Ronde Venen. Zij deden mee aan een verkeerscontrole, zo meldt Politie Dennis op zijn Insta. “Tijdens de controle is, naast diverse bekeuringen, een mooie vangst gedaan. Een man reed in zijn auto met grote zakken hennep, “iets” meer dan eigen gebruik. Hij dacht dit te kunnen verbergen, maar de collega’s waren scherp tijdens de controle”, aldus deze Dennis. Die afsluit met vals-stichtende woorden: “Een mooie leerschool voor deze jonge enthousiaste collega’s 💪🏼.”

Wietfoto 4 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? Schitterende kleipotten, afkomstig van een kerel die een commerciële trekker-oplegger bestuurde nabij Tecate Cargo Facility. Dat is een Californische grensovergang, dus dan weet je het wel weer: drugs! En inderdaad; blijkt er wiet in die kleipotten te zitten en niet te zuinig ook. Volgens de U.S. Customs and Border Protection trokken agenten 132 ‘verdachte pakketten’ uit de klei – op aanwijzing van een K-9 snuffelhond overigens. Nadat men had vastgesteld dat het hier om onvervalste Mexican marijuana ging, werd de handel op de goed geijkte weegschaal van de douane gezet. De teller stopte bij 780 kilo, goed voor een straatwaarde van 3,2 miljoen euro.

Wietfoto 5 – Groot-Brittannië

Wat zien wij hier? “A HUGE haul of suspected cannabis”, volgens de Britse website Bournemouth Echo. Die bericht zoals verwacht over belangrijke zaken in en rond Bournemouth in zuidwest Engeland, waar zo’n 200.000 mensen wonen. Eén daarvan tekent voor bovenstaande ‘enorme hoeveelheid cannabis’ – die hij kweekte in zijn “cannabis farm” aan Kinson Road. Volgens ons zijn ze in de UK nogal snel onder de indruk van wat wiet, maar wat ze daar net zo goed kunnen als wij is anderen erbij lappen. “The raid came after the force received intelligence from the community before police from the Bournemouth north neighbourhood policing team swooped on the house”, aldus opnieuw die Echo.

Wietfoto 6 – Nederland 

Wat zien wij hier? Een heerlijke SOG oftewel een zee van groen, het enige echte groen dat ertoe doet zelfs. Maar helaas gefotografeerd door een betaalde werknemer van de Politie Land van Cuijk, op de dag dat de wereld heel toepasselijk Halloween vierde. Horror was het dus ook hier in dit hok in Boxmeer. Na eerder onderzoek van stroomboer Enexis, stormden leden van het interventieteam van Maas en Leijgraaf en gemeente Land van Cuijk naar binnen. Daar vermoordden zij zonder enige genade 923 dames. Van Happy Halloween was dus geen sprake voor iedereen die niet tot de invasietroepen behoorde.

(advertentie)