(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Landgenoot in de problemen met auto op veerboot, enorm stash-huis de sjaak na simpele verkeerscontrole, een PSO’er maakt eigenhandig einde aan Limburgse tent, zes zakken met bedroevend slechte THC-waar op het verkeerde bureau, tranen met tuiten om 18 kilo zo goed als droge toppen én een wietboerderij waar de tranen juist van het lachen rollen. Welkom bij deel 35.

Wietfoto 1 – Spanje/Marokko

Wat zien wij hier? Een klassieker eigenlijk wel, want het spul dat we zien – 19 kilo hasj – zat verstopt in een auto die met de veerboot van Marokko naar Spanje mee wilde. Dat is dus niet gelukt, aangezien wij als maker van de foto’s de Guardia Civil herkennen. ‘Nederlander valt door de mand in Spanje met ingenieuze drugsauto’, kopte De Telegraaf over deze zaak waarin een 48-jarige Nederlandse Marokkaan (of is het Marokkaanse Nederlander) ongewild de hoofdrol vervult. Het ingenieuze zit ‘m in de plek waar de smokkelaar zijn partijtje had verborgen: de ruimte onder de versnellingspook. Haha, daar trappen ze zelfs in Ceuta toch niet meer in mensen…

Wietfoto 2 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? ‘1,200 pounds of black market marijuana’ oftewel 544 kilo verboden wiet. Het lag allemaal gewoon in een woonhuis in Oklahoma. De mega-stash viel door de mand nadat de politie bij een verkeerscontrole wat van deze voorraad aantrof in een voertuig. “De betrokkenen gaven toe dat ze meerdere keren naar een bepaald huis in het noordwesten van Oklahoma City gingen om 50 tot 100 pond per keer te halen en mee te nemen naar Texas voor distributie”, aldus de politie. Een praktijk die vrij normaal is voor deze Amerikaanse staat, zo leren wij. “We zijn zo niet de grootste leverancier, dan toch zeker één van de grootste leveranciers van marihuana voor de zwarte markt in de hele VS.”

Wietfoto 3 – Nederland 

Wat zien wij hier? Nou, links dus een actiefoto van een heuse PSO’er. Dat is in vakjargon een ‘politie sloten opener’, zo lezen wij op de Instagram van Wijkagenten Kerkrade-West. Die gingen samen met de collega’s van Wijkagenten Kerkrade-Oost én een fraude-inspecteur van Enexis gezellig op de koffie met vlaai bij iemand in de wijk Bleijerheide. Blij zal die bewoner echter niet zijn geweest, ook al was ie op dat moment helemaal niet thuis. Hij mag zich namelijk verheugen op een ‘uitnodiging voor verhoor’, nadat het bezoek zijn ‘groeitent met 27 planten’ had gevonden en gesloopt. Heel het circus werd trouwens weer eens opgetuigd ‘na een melding’.

Wietfoto 4 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? Hopelijk de laatste stuiptrekkingen van een verloren oorlogsmachine a.k.a. de war on drugs in North Carolina. Eén van de nog maar 12 Amerikaanse staten (van de 50 in totaal) waar cannabis old school verboden is en blijft. En dat leidt dan tot treurige tafereeltjes als hierboven (nog los van de eveneens treurige setting met bureau en stoelen): zes plastic zakken met niet al te geweldige wiet. In totaal 2,7 kilo ripten de autoriteiten uit een huis in Anson County. Een fantastisch resultaat voor de ambtenaren van het Wadesboro Police Department, het Anson County Sheriff’s Office en het Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives, zeg nou zelf.

Wietfoto 5 – Nederland

Wat zien wij hier? Een bijzonder tragisch tafereeltje, terwijl we normaal gesproken juist het water in onze hebberige THC-mondjes zouden moeten voelen stromen… Maar nee, dit mooie oogstfeestje werd ruw verstoord door de politie, daar aan De Baan in het Limburgse dorp Bocholtz. Oké, onze dienstdoende plantenvriend pikte water en stroom, maar is dat een reden om dan maar 18 kilo toppen te killen die lekker liggen te drogen?! Nee, wat ons betreft kan dit soort met belasting-eurootjes gesubsidieerd geweld tegen weerloze dames niet langer door de beugel. Stem op woensdag 22 november dus niet voor meer blauw op straat, maar voor meer GROEN.

Wietfoto 6 – Groot-Brittannië

Wat zien wij hier? Een, en nu niet erin blijven van het lachen aub, “cannabis farm flat”. Maar serieus, zo kopt de Liverpool Echo het. De eh… wietkwekerij speelt een rol in een minder grappig verhaal: de moord op de 28-jarige Ashley Dale. Vijf kerels worden van die laffe daad – het slachtoffer werd in de buik geschoten en zakte in haar achtertuin in elkaar – beschuldigd. De ‘cannabis farm’ op de foto is gevonden in de flatwoning van één van hen. Dit adres zou het “centrum van de operaties van de samenzweerders op die avond” (van de moord dus) zijn geweest. Nou ja, als het niet zo triest was allemaal, zouden we nu nog steeds aan het lachen zijn om deze eh… wietboerderij.

(advertentie)