(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het was alsof de Terp Inspectors in een tijdscapsule stapten toen ze 420 Café bezochten voor hun nieuwe review. Toch is dit oudbruine café stiekem gewoon een moderne coffeeshop met fijne wietsoorten. Om toch een beetje in de oude stijl te blijven gingen de heren deze keer voor de old school Neville’s Haze. 

We wilden er deze keer even goed voor gaan zitten, en na even zoeken kwamen daarom uit bij 420 Café. Deze coffeeshop lijkt qua sfeer en ambiance op een café maar alcohol kun je er niet bestellen. Cannabis natuurlijk wel, en het 420 Café bleek dan ook een prima locatie om een nieuwe review te maken.

Bij binnenkomst krijg je het gevoel dat je een bruincafé uit de jaren ’80 binnenstapt. Aan de muur hangen oude affiches met reclame voor bier- en tabaksmerken uit vervlogen tijden, en een antieke houten kast herbergt het glaswerk achter de bar. Je krijgt de volledige ervaring van een ouderwets bruincafé, maar dus wel zonder alcohol en tabak en mét cannabis!

Plaatsen als deze zijn in onze gedachten wel vaker voorbij gekomen, als we weer eens over een wereld zonder alcohol nadachten. Een gezellige ontmoetingsplaats voor stonede in plaats van beschonken mensen.

Neville’s Haze

We bekijken het menu aandachtig en onze aandacht wordt gevangen door de soort Neville’s Haze. Toevallig hadden we het pas gelden met een goede vriend over deze soort gehad. Het ging erover dat we eigenlijk wel weer eens nieuwsgierig waren om deze nog eens te proberen. Het was namelijk alweer een aantal jaar geleden dat we deze soort voorbij hebben zien komen.

We mogen de bak met toppen bekijken en het valt direct op dat ze er mooi en gezond uitzien. Ook komt ons meteen een krachtige Haze-geur tegemoet. We zijn overtuigd en schaffen de Neville’s Haze aan.

Nu kunnen we de toppen van dichtbij gaan bestuderen. De compacte buds zijn mooi en gezond, erg netjes geknipt, met hier en daar nog wel een klein blaadje maar dat geeft niet. Met het blote oog zijn de topjes lichtgroen van kleur, terwijl we met de microscoop veel donkergroene plekjes zien. Ook zijn er erg veel trichomen met lange stelen te zien. Omdat de top zo overladen is met trichomen oogt deze een stuk lichter qua kleur dan hij in werkelijkheid is.

‘Harde’ Haze

De compacte structuur van de top valt ook op. Dit is namelijk niet helemaal wat we verwacht hadden bij de naam. De originele Neville’s Haze is namelijk een bijna pure Haze-soort en daarom hadden we een lange top met open en luchtige structuur verwacht. Of dit dan de originele Neville’s Haze is, is iets dat we ons af kunnen vragen.

We kijken verder met onze zakmicroscoop en bestuderen de trichomen. Er zijn veel trichomen te zien, met redelijk lange stelen. Een amberkleurig trichoom komt bijna niet voor, want de meesten zijn doorzichtig of troebel. Dit duidt over het algemeen meer op een head high dan een body stone effect, en past goed bij het effect dat doorgaans gepaard gaat met een Haze.

Lekker stinken?

Als we de top openbreken komt een echte old school Haze-geur vrij. Haze is een zeer populaire wietsoort in Nederland, maar het is vooral de Amnesia Haze, Lemon Haze of Silver Haze die we vaak tegenkomen. Een pure old skool Haze-geur met peper en ammoniak, zonder citrus of Amnesia-hinten is vrij uniek.

Deze typische Haze-geur omschrijven we als peperig en een beetje kruidig, ietwat zoet, een beetje dennengeur met een lichte hint van ammoniak. De ammoniakgeur kan ervoor zorgen dat mensen die niet van Haze houden deze wiet vinden stinken!

Wanneer we een aantal verschillende geuren kunnen onderscheiden, betekent dit dat we met een complex en gelaagd aroma te maken hebben. De geur blijft een lange tijd hangen in de neus. Ook ruikt deze wiet nogal penetrant, en is daarom buiten het zakje al goed te ruiken. Niet altijd praktisch maar wel een goed teken voor wat betreft de kwaliteit! We zijn enthousiast over de geur en kunnen niet wachten om te gaan proeven.

Zoet en fris

De smaak komt goed overeen met de geur. Alleen waar bij het ruiken de zoete geur op de achtergrond lag, komt deze met roken juist meer naar voren. Vanwege de extra zoetheid bij het roken vragen we ons af of dit wel de originele Neville’s is.

Bij het vapen van deze wiet was het een lekkere frisse smaak met een hint van peper op de achtergrond. De ‘frisheid’ veroorzaakte ook een lichte tinteling in de neus bij het uitademen. Het doet ons denken aan de originele Neville’s Haze die we vroeger wel eens hebben geprobeerd, maar vragen ons wel af of dit de échte originele is. Het is natuurlijk altijd de vraag of een coffeeshop je daadwerkelijk de originele soorten verkoopt zoals ze op het menu staan.

Sativa head high

Nadat we goed hadden geproefd en flink aan het discussiëren waren of dit nou de echte originele Neville’s Haze was, kwam het effect ondertussen langzaam als een echte creeper komen opzetten. Een zeer oppeppend en actief effect, en we merken ook dat we er vrolijk en lacherig van worden. Onze gedachten versnellen, een echte sativa head high. Een heerlijk effect in een ontspannen sfeer met een aankleding alsof je in een tijdcapsule zit; een perfecte plek om even te genieten van je joint.

Korte beleving van één van de Terp Inspectors: “Een paar dagen later heb ik nog een keertje na een lange werkdag een paar keer de Neville’s Haze door de vape gehaald. Mijn hoofd was best wel uitgeblust en moe van de lange dag werken. Na wat van deze Neville’s werden mijn gedachten vrolijk en kreeg ik een lekkere boost. Naarmate de avond vorderde en ik nog wat meer van deze soort heb gevaped werd het ook iets meer een body high en verdween ik langzaam in de bank.”

420 Café

Een leuke kleine coffeeshop die we voor het eerst hebben bezocht maar zeker niet voor het laatst! Erg gezellige sfeer en leuke aankleding. We hadden het toevallig kort daarvoor al over Neville’s Haze gehad, en het was erg leuk om deze hier tegen te komen. Of het de echte originele soort is weten we niet zeker maar hij was erg lekker en liet ons zeker denken aan een old school Haze.

Neville’s Haze rapport

  • Uiterlijk: hybride structuur, overladen met trichomen, trichomen met lange stelen. Rapportcijfer: 8
  • Geur: spicy, peperachtig, pinene, old school Haze / ammoniak. Rapportcijfer: 8
  • Smaak: zoet, peper, dennen. Rapportcijfer: 7,5
  • Effect: uplifting, sativa-effect. Rapportcijfer: 8,5
(advertentie)