(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Onze kweekdokter heeft een rustige week achter de rug. In zijn droogtent hangt het eerste deel van zijn Runtz x Layer Cake plant te drogen, en in zijn kweekkast bloeit het tweede deel rustig verder. De bleke topjes hebben deze week een mooi kleurtje gekregen, en zijn ook mooi aangedikt. In delen oogsten loont de moeite!

Als je mijn kweekupdate een week geleden gelezen hebt, dan weet je misschien nog wel dat ik een deel van m’n Runtz x Layer Cake geoogst heb. De kast stond iets té vol, waardoor de luchtvochtigheid erg hoog werd en ik al op twee toppen een rotte plek had gevonden. Het geoogste deel bestond dan ook uitsluitend uit hoofdtoppen. De iets lager groeiende topjes heb ik laten zitten zodat ze nog wat verder konden bloeien.

Van oogst 3.2

Met de topjes die nog in de Dokter Groen Special groeien gaat het uitstekend. Ze zijn de afgelopen week veel rijper geworden, en volgens mij ook nog wat dikker. Ik zou ze op dit moment best wel willen oogsten, maar dat gaat niet omdat de droogtent al vol hangt. Niet alleen met oogst 3.1 van Runtz x Layer Cake maar ook nog met de #25 Dynamite plant van buiten.

Het is dus nog even wachten tot er weer wat ruimte vrij komt in de droogtent. Ik heb even aan de drogende topjes geroken en die ruiken nu nog te ‘grassig’ om op te potten. Als cannabis droog genoeg is ruik je die gras-achtige geur niet meer als het goed is, dus nog even wachten…

Ondertussen is het denk ik wel leuk om even het verschil met vorige week te zien. De bleke topjes hebben een mooie kleur gekregen en volgens mij zijn de trichomen inmiddels ook beter gevuld nu. Het is te hopen dat er nu geen toprot meer ontstaat, zolang ik nog geen ruimte heb in de droogtent. Ik ben daar echter niet erg bang voor omdat de luchtvochtigheid nu een stuk lager is. Er komt ook weer wat meer licht in het bladerdek, wat goed is voor de allerlaagste groeipuntjes.

…naar groeifase 4.0

Normaal gesproken zou ik me niet om de allerlaagste groeipuntjes bekommeren. In dit geval heb ik ze echter nog nodig voor een nieuwe groeifase. Groeifase nummer vier zal dat dan worden, want ik probeer namelijk nog steeds een record neer te zetten voor het aantal groei- en bloeifases van dezelfde wietplant. Ik heb geen idee waar dat record nu op staat maar we gaan zien hoe ver we komen.

Na het maken van de foto’s van vandaag heb ik het voedingswater weer deels ververst. Hiervoor heb ik eerst een emmer van 4 tot 5 liter water uit het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem getapt, en daar even de waardes van gemeten. De EC was 2,1 en de pH was met 4,8 te laag.

Vervolgens heb ik het systeem weer afgetopt met vers kraanwater met een pH-waarde van 7. Er ging ongeveer 12 liter vers water bij, en dat brengt de pH-waarde ook meteen weer omhoog. Tot slot heb ik voor 6 liter TriPart voeding van Terra Aquatica toegevoegd volgens de bloeiformule.

Dat was het denk ik. De drie andere buitenplanten (Strawnana Gum, Dynamite Kiks en Jack Hulkberry) zijn ook geoogst en hangen in hun geheel ondersteboven in de schuur te drogen.

Tot volgende week, Dokter Groen

(advertentie)