(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vanwege toprot aan maar liefst twee toppen, oogst Dokter Groen zijn Runtz x Layer Cake. Hij oogst de wietplant echter niet helemaal want alleen de bovenste toppen gaan om. Met een lagere luchtvochtigheid en een betere luchtcirculatie mag de rest dan nog even verder bloeien voor oogst #3.2. 

Ik was er al een beetje bang voor met zoveel toppen in mijn kweekkast maar ik zag van de week dus op twee verschillende toppen een rotte plek. Deze heb ik natuurlijk meteen weggeknipt maar daarmee was het probleem nog niet over.

Oogst #3.1

De toprot was namelijk veroorzaakt omdat ik de Dokter Groen Special zo vol heb laten groeien. Dit zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid veel te hoog oploopt, en het belemmert daarbij ook nog eens een goede luchtcirculatie. Het was wel duidelijk dat er meer rotte plekken zouden komen als ik hier niets aan zou doen, en dus heb ik geoogst.

De hoofdtoppen zagen er gelukkig al mooi en behoorlijk rijp uit, alleen groeiden er onder die bovenste buds nog veel onderontwikkelde topjes met witte bloeiharen. Daarom heb ik dus ook alleen de bovenste toppen eraf geknipt, en de rest laten staan. Ik hoop dat die nog even verder kunnen aandikken en rijper kunnen worden, terwijl het eerste deel van de opbrengst droogt.

Het eerste deel van de derde oogst van de Runtz x Layer Cake is daarmee klaar, ik noem het oogst nummer 3.1. Maar ik heb de toppen natuurlijk niet afgeknipt zonder er eerst nog wat foto’s van te nemen. Hierbij natuurlijk ook weer een paar macro’s, waarop te zien is dat er helaas nog best veel transparante trichomen zijn. Ik ben benieuwd of dat een speedy effect gaat opleveren straks.

Met oogst 3.1 en de #25 Dynamite buitenplant, hangen de twee waslijntjes in mijn droogtent helemaal vol. Het is dus te hopen dat het allemaal op tijd droog is, om ruimte te maken voor oogst 3.2. Voor de drie buitenplanten die nog rechtop staan betekent het echter dat die in de schuur zullen moeten drogen. Maar goed dat is wat mij betreft een luxeprobleem, dus mij hoor je niet klagen.

Vers water en voeding

Na de oogst van de hoofdtoppen kon mevrouw Runtz x Layer Cake wel een beetje verwennerij gebruiken. Verwennerij in de vorm van vers water en voeding welteverstaan. Ik heb dus weer een liter of 4, 5 gebruikt water afgetapt, en het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem met vers kraanwater afgetopt.

Er paste 13 liter vers kraanwater in het systeem, en daar heb ik voor 6 liter voeding van Terra Aquatica bijgedaan. De pH-waarde van het gebruikte water was wat laag maar mijn kraanwater is min of meer pH-neutraal (+/- 7), dus dat zal de zuurtegraad wel weer naar het juist niveau van 5,8 brengen. Vanmiddag check ik het nog even…

Dat was het voor nu even. Voor volgende week hoop (en duim) ik natuurlijk dat de nieuwe hoofdtoppen in de kweekkast lekker dik zullen worden. Ik hoop dat je er dan weer bij bent om te zien of dat het geval is!

Dokter groen

(advertentie)