(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Deze week vertelt Dokter Groen hoe hij Strawnana Gum, Jack Hulkberry, #25 Dynamite en Dynamite Kiks droog en vrij van toprot probeert te houden, zodat ze helemaal kunnen afbloeien. Het is tenslotte croptober dus er moet straks wel wat lekkers geoogst worden. Ook nemen we weer een kijkje bij Runtz x Layer Cake in de Dokter Groen Special, die voor de derde keer een mooie topontwikkeling laat zien.

Het zou vandaag bewolkt maar droog blijven, en dus heb ik de Strawnana Gum, Jack Hulkberry, #25 Dynamite en Dynamite Kiks vanmorgen buiten gezet. In deze periode van het buitenwietseizoen controleer ik elke ochtend of het gaat regenen. Blijft het droog dan mogen de planten naar buiten maar als er ook maar een klein beetje regen voorspeld wordt dan blijven ze binnen.

Op deze manier hoop ik dat ik de buitenplanten helemaal vrij van toprot kan laten afbloeien. Ook al krijgen ze binnen wat te weinig licht, het is volgens mij nog altijd beter dan een vervroegde oogst. De toppen ontwikkelen zich dan ook niet zo heel snel meer, maar het wordt van het weekend weer zomer dus dan mogen ze weer even van de zon genieten.

Strawnana Gum

Jack Hulkberry

Dynamite Kiks

#25 Dynamite

#25 Dynamite

Runtz x Layer Cake bloeit verder

En terwijl het buitenwietseizoen op zijn einde loopt, gaat het in de Dokter Groen Special steeds lekkerder. Runtz x Layer Cake staat ondertussen namelijk ook alweer twee weken in bloei, en zoals je weet is dat haar derde bloeifase. De topjes zijn nog klein maar de ontwikkeling valt me 100% mee, gezien het enorme dichtbegroeide bos, haar leeftijd en de paarse kleur hier en daar.

Vorige week heb ik de plant wat geprobeerd uit te dunnen maar het blijft een enorme struik. Ik moet deze week eigenlijk een keer goed de tijd nemen om de onderste takjes van onderaf weg te halen, want het is een secuur werkje. Nou ja, dat bleek vorige week ook wel toen ik ineens de sensor van mijn temperatuur en hygrometer doorknipte.

Temperatuur, voeding en luchtvochtigheid

Gelukkig werkt het ding zelf nog wel, dus ik tast toch niet helemaal in het duister wat betreft de temperaturen en de luchtvochtigheid. De temperatuur is overdag rond de 27 graden, en ’s nachts rond de 21 graden, en de luchtvochtigheid is zo’n 65%. Op zich nette waardes dus, al zijn die boven de lamp gemeten en dus niet bij de bladeren van de plant zelf.

Zoals elke week heb ik vanmorgen weer even 4 tot 5 liter water uit het Flow Hydroponics hydrosysteem getapt, en het daarna weer afgevuld met vers voedingswater. Er ging deze keer wel 16 liter vers water in, dus de dame heeft de laatste dagen goed doorgedronken. Meestal vul ik het systeem wel dagelijks aan maar dat had ik deze keer sinds zondag niet meer gedaan.

Zo’n verversing voer ik wekelijks op de woensdag uit, en sinds twee weken bevat al het verse voedingswater bloeivoeding. Ik denk dat het hele systeem daardoor inmiddels wel met bloei-voedingswater gevuld is, en op deze manier krijg je een mooie overgang van groei- naar bloeivoeding. Het hele hydrosysteem legen dat doe ik nooit; ik vind het wel makkelijk op deze manier.

De pH-waarde is ook wat makkelijker bij te stellen als je het hydrosysteem nooit helemaal hoeft te verversen. Zoals je weet probeer ik die altijd zo goed mogelijk op 5,8 te houden. Is de pH-waarde te hoog dan verlaag ik die met pH-min; meestal is 0,5 tot 1 milliliter genoeg. Niet alle pH-min is overigens even sterk, dus ik moet daar wel bij zeggen dat ik de pH-min van Plagron gebruik. pH-plus heb ik vrijwel nooit nodig omdat mijn kraanwater een pH-waarde van ongeveer 7 heeft, en de pH-waarde dus vanzelf wat omhoog brengt.

Veel meer heb ik geloof ik niet te melden vandaag. Het is vooral wachten en genieten van de topontwikkeling. Ik hoop dat mijn buitenplanten er volgende week allemaal nog staan, en probeer deze week even een momentje te vinden om de Runtz x Layer Cake nog wat verder uit te dunnen. Daarbij moet ik natuurlijk niet te veel dieven, want er moeten genoeg lage takken overblijven voor bloeifase nummer vier. Maar dat duurt nog wel even…

Dokter Groen

(advertentie)