(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is een bloeiende bedoening in huize Groen, zowel binnen als buiten. De Runtz x Layer Cake groeit echter ook behoorlijk dicht, en wordt daarom flink gesnoeid. Helaas knipte de kweekdokter daarbij ook de sensor van zijn thermo-/hygrometer eraf, dus we hebben geen idee hoe het met de VPD-waarde zit deze week… Kweekverslag!

Als je mijn kweekverslagen een beetje volgt, dan weet je dat Runtz x Layer Cake nu ongeveer een week in bloei staat. Zodoende is de plant de laatste week ook weer hard gegroeid, en het was natuurlijk al een enorme bos. Dus om te voorkomen dat de Dokter Groen Special helemáál volgroeit en de plant zichzelf verstikt, heb ik vanmorgen geprobeerd om de plant wat uit te dunnen.

Oeps, sensor weg!

Dat was nog best een lastig klusje, kan ik je vertellen. Tussen al die takken zijn de laag groeiende en dunne takjes namelijk lastig te vinden. En dan is er nog het risico dat je per ongeluk de verkeerde tak wegknipt, want je kunt ook niet goed zien wat je doet.

Ergens halverwege het snoeiwerk voelde ik dan ook, dat ik per ongeluk een wat dikkere tak afknipte. Althans dat dacht ik toen ik even wat meer weerstand op de schaar voelde. Balen natuurlijk, maar dat was het pas echt toen ik zag wat ik werkelijk had afgeknipt. Het bleek namelijk het kabeltje van de sensor van mijn min/max thermo- en hygrometer te zijn!

Ik heb het gevoel dat de Runtz x Layer Cake eigenlijk nog steeds te dichtbegroeid is maar ik laat het even zo. Er kan immers altijd nog meer gesnoeid worden maar niet minder. Het is misschien niet optimaal voor een maximale oogst maar het moge duidelijk zijn dat dat mijn doel ook niet meer is met deze plant. Het gaat me er nu meer om dat de plant lang in leven blijft. Dit is bloeifase drie zoals je weet, en ik hoop een record neer te zetten voor de vaakst bloeiende wietplant.

Bloeivoeding

Omdat de Runtz x Layer Cake nu volledig bloeit is het ook tijd voor een volledige bloeivoeding. De afgelopen week deed ze het namelijk nog op de pre-flowering formule, maar nu mag ze dus gewoon bloeivoeding. Ik heb daarvoor een emmer water (vier liter ongeveer) afgetapt en vervangen met voedingswater voor de bloeifase. De EC-waarde daarvan is ongeveer 2,0. De pH-waarde probeer ik altijd zo goed mogelijk rond  de 5,8 te houden.

Buiten bloeit het ook mooi

Hoewel ik natuurlijk wel op een grote oogst uit mijn kweekkast hoop, is het ook weer geen ramp als het wat minder is. Buiten heb ik namelijk nog altijd de Strawnana Gum, Jack Hulkberry, #25 Dynamite en Dynamite Kiks staan. Die zijn zoals je weet ook aan hun laatste weken bezig, en die gaan momenteel eigenlijk wel heel erg lekker.

Vorige week moest ik twee van de vier planten nog binnen zetten om ze tegen de regen te beschermen, maar nu staan ze weer lekker buiten. De weergoden hebben namelijk nog een paar mooie dagen gebracht, en dus gaat de bloei mooi verder. De bloeiharen zijn nog wel wit maar de toppen beginnen wel langzaam dikker te worden. Ook ruik ik de dames buiten steeds sterker, en zijn er ook al de nodige trichomen te zien.

Aan de vorm van de toppen, is goed te zien welke planten meer indica en welke meer sativa dominant zijn. De Jack Hulkberry en de #25 Dynamite hebben duidelijk dikkere indica toppen, terwijl de Dynamite Kiks en Strawnana Gum volgens mij meer richting de sativa kant van het spectrum leunen. Deze ruiken ook wat zoeter, en de bloei kwam wat langzamer op gang.

Dokter Groen

(advertentie)