(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Terwijl de Runtz x Layer Cake binnen langzaam weer een beetje tot leven komt, staan Strawnana Gum, Jack Hulkberry, Dynamite Kiks en #25 Dynamite buiten eindelijk in volle bloei. Dokter Groen hoeft er op het moment weinig voor te doen, behalve de dames goed gevoed te houden.

Vorige week heb je gezien hoe ik Runtz x Layer Cake onder handen nam, nadat ze na de tweede bloeifase weer terug in de groei gegaan was. Ik knipte alle oude topjes eraf en daarbij sneuvelden er helaas ook wat takken. Uiteindelijk hield ik een schrale plant over waarvan ik de takken allemaal platlegde op het scrogrek. Daarna was het tijd om rustig te herstellen in de Dokter Groen Special.

Herstellen en een beetje verwennen

Om goed te herstellen van alle amputaties is het ontzettend belangrijk dat ik het voedingswater op de juiste pH-waarde zou houden. Daar had ik de afgelopen week echter nogal moeite mee, omdat ik de zuurtegraad moeilijk hoog genoeg kreeg met alleen water.

Ik heb daardoor vrijwel dagelijks een emmertje water (+/- 4 liter) moeten aftappen en weer aangevuld, maar vanmorgen moest ik toch een drupje pH-plus in het reservoir. Dat gebruik ik liever niet omdat pH-plus niet zo lekker samengaat met pH-min, maar het zij zo.

Om de Runtz x Layer Cake nog een beetje extra te verwennen, heb ik een paar milliliter LED Protect toegevoegd. Dat had ik nog staan, en geef ik af en toe om de plant een beetje extra te verwennen. Het bevat onder andere silicium en mijn plant gaat er altijd mooi van glanzen. Dit is overigens niet de LED Protect van EPS maar een oudere variant die niet meer verkrijgbaar is. Ik vermoed echter dat het wel hetzelfde spul is.

Inmiddels is de plant gelukkig wel weer wat voller geworden maar sommige stammetjes nog steeds een beetje paars. In principe is de plant alweer groot genoeg om weer op 18/6 te zetten voor de bloeifase maar ik wacht toch nog even. Ik wil namelijk dat ze weer kerngezond is voor ik dat doe. Ik heb de foto van vorige week er even bijgezet, zodat je het verschil goed kunt zien.

Buitenplanten aan de bloeivoeding

Buiten gaat het op het moment ineens erg lekker. Hoewel de Strawnana Gum, Jack Hulkberry, Dynamite Kiks en #25 Dynamite ook van alle regen niet heel veel last gehad hebben. Ik denk dat ze door alle regen en wind zelfs misschien wel extra sterk geworden zijn.

Maar goed, het is eindelijk lekker warm en zonnig en de dames staan nu ook vol in bloei. Moeder natuur heeft het weer perfect getimed. Soms vraag ik me af of wietplanten ook een soort biologische klok hebben, waarmee ze de bloei nog even kunnen uitstellen als het nodig is? De twee planten die het verst gevorderd zijn, zijn de Jack Hulkberry en de Dynamite Kiks. #25 Dynamite en Strawnana Gum zijn iets minder ver maar staan gelukkig ook in bloei.

Zoals je misschien nog weet heb ik deze planten in het voorjaar in pure compost gezet. Een aanrader hoor want zonder druppel voeding zijn ze de hele zomer al prachtig groen van kleur. Ik weet overigens niet of mijn compost een RHP keurmerk heeft of niet, voor de puristen die dat belangrijk vinden. Ik weet wel dat wietplanten er superlekker op gaan, en daarom gebruik ik het graag voor dames die buiten staan.

Maar nu de bloei vordert hebben de dames wel baat bij wat bloeivoeding, dus dat heb ik ze de laatste dagen ook gegeven. Voor het goede zou ik misschien biologische voeding moeten gebruiken maar dat had ik niet. Ik heb ze dan ook wat hydro-bloeivoeding van Canna gegeven, want dat had ik nog wel. Dat wordt ook lekker snel opgenomen dus ik denk dat de planten er wel blij mee zijn.

Dat was het denk ik wel voor deze week. Ik blijf mijn planten natuurlijk lekker verwennen en dan ben ik er volgende week woensdag weer met een nieuw verslag. Met een beetje geluk kan Runtz x Layer Cake dan al op 12/12, en staat de zon nog steeds lekker op mijn buitenplanten te branden.

Dokter groen

(advertentie)