(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Omdat de waterpomp in zijn kweekkast nogal herrie maakt en misschien wel op het punt staat om stuk te gaan, vervangt Dokter Groen deze met een nieuwe van G-Tools. Daarbij vervangt hij meteen weer eens het water en ontdekt hij tot zijn spijt ook een rotte top. Wordt het niet eens tijd om te oogsten Dokter Groen? 

Ik ben aan het wachten op de zon die vanmiddag door zou breken maar het enige wat hier de laatste tijd doorbreekt is regen. Vanmorgen werd ik zelfs wakker met onweer, en werden mijn buitenplanten weer alle kanten op geblazen.

Ondanks alle regen hebben de vier wietplanten die ik buiten kweek, inmiddels toch een mooi formaat bereikt. Ze zien er ook mooi groen uit en ogen hartstikke gezond. Ik geef ze geen voeding en eigenlijk ook geen water, aangezien dat vanzelf wel uit de lucht komt vallen. De eerste bloeihaartjes heb ik inmiddels ook al gezien maar ik ben wel blij dat ze nog geen toppen hebben nu het zo regent. Ik hoop natuurlijk wel op een mooie nazomer voor deze planten…

Nieuwe waterpomp

Omdat de waterpomp uit het hydrosysteem van mijn Dokter Groen Special kweekkast de laatste weken steeds meer herrie begon te maken, heb ik bij G-Tools een nieuwe besteld. Gisteren kwam de nieuwe pomp binnen en vanmorgen was het tijd om de pomp te vervangen. Een mooie gelegenheid om het waterreservoir van het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem een keertje helemaal te verversen.

Het vervangen van de pomp was een fluitje van een cent eigenlijk. Eerst haalde ik alle bruisstenen (ik heb er twee in het reservoir hangen) eruit en plaatste ik deze even in een apart emmertje met water. Vervolgens deed ik hetzelfde met de slangen en pomp van de koeler die ik in de zomermaanden gebruik. Daarna kon ik de aan- en afvoerslangen naar en van de growtray met de kraantjes afsluiten en de pomp verwisselen.

Het gebruikte water zit nog vol met voeding, en heb ik dan ook bewaard voor mijn buitenplanten en bonsai boompjes. Al staan die momenteel al meer dan nat genoeg.

Met de nieuwe pomp in gebruik is mijn kweekkast weer heerlijk stil, wat een verademing kan zoiets zijn! Ik heb de pomp echter niet alleen vervangen omdat ik me zo aan het geluid stoorde. Zulke toenemende herrie wijst er namelijk ook op dat een waterpomp zijn beste tijd gehad heeft, en op het punt staat om het helemaal op te geven.

Toprot!

En dat moeten we natuurlijk niet hebben, want zoals je weet wil ik deze plant zo lang mogelijk in leven houden. Haar tweede bloeifase zit er inmiddels al bijna weer op, en dan mag ze voor de derde keer aan een nieuwe groeifase beginnen. Ik wil met deze Runtz x Layer Cake een poging doen om een wietplant te kweken die het vaakst gerevegged en geoogst is ooit – al weet ik niet waar het huidige record op staat.

Wat ik wel weet is dat deze bloeifase van de plant er min of meer opzit. De laatste week zijn de toppen lekker gaan bulken, waardoor ze er nu mooi opgezwollen en dik uitzien. Vergeleken met de foto’s van een week geleden zijn ze duidelijk aan hun laatste dagen begonnen.

Nog een teken dat daarop wijst, is dat ik vanmorgen een rotte top in de kast ontdekte. Gek genoeg was dit geen grote hoofdtop maar een gewone zijtop die wat lager op de tak groeide. Ik ga er dan ook niet vanuit dat het formaat van de top het probleem was, of dat het klimaat in de kast zo vochtig is maar dat de top besmet is via mijn handen. Vlak tegen de top zat namelijk ook een van de plantenclips, dus ik zal de top wel per ongeluk besmet hebben met de sporen van de schimmel.

Volgende week oogsten?

Ik ben natuurlijk blij dat er maar een klein topje rot was maar wil ook zeker niet meer verliezen. Daarnaast ga ik over drie weken op vakantie en wil ik de plant daarvoor sowieso geoogst hebben. Ik was van plan om dat tot vlak voor vertrek uit te stellen maar zoals het er nu naar uitziet, wordt het misschien wel volgende week al.

In dat geval zal de Runtz x Layer Cake zeker wel weer terug in de groeifase staan als ik terugkom van vakantie. Dat zou leuk zijn want dan kan ik fris en fruitig aan een nieuwe kweekronde met dezelfde dame beginnen.

Dokter Groen

(advertentie)