(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Terwijl Dokter Groen weer kabouterhuisjes staat te plukken, komt de topontwikkeling van Runtz x Layer Cake in een stroomversnelling. Door het ontbladeren krijgen de bloemen meer licht en zijn er steeds meer trichomen te vinden. De geur is alweer nét zo lekker als tijdens haar eerste bloeifase!

Had ik vorige week niet geschreven dat paddenstoelen je ontzettend kunnen verrassen? Nu, op zondag stond er wéér ineens een psychedelisch legertje kabouterhuisjes klaar om geplukt te worden. Dit keer op de kleine mycelium cake die ik twee weken geleden had klaargezet.

De grotere bak met mycelium heb ik na de laatste paddo opgegeven, en buiten in een pot met wat oude aarde gestopt. In deze pot had ik eerder al de resten van een paddo-kweekset (van dezelfde cubensis paddo’s) begraven. Als je geluk hebt komen er later nog een paar paddo’s boven de grond op deze manier, dus ik ben benieuwd…

Bloeivorderingen

Van mijn vier buitenplantjes heb ik deze week geen foto’s gemaakt. Die groeien namelijk gewoon rustig verder, en veel verschil met vorige week is er op dit moment niet. Binnen in de Dokter Groen Special, gaat de bloei van Runtz x Layer Cake echter wel een nieuw stadium in; de tweede helft van de bloei.

Doordat ik twee weken op rij de bladeren van de plant had gesnoeid, groeien er nu ook wat lager in de plant mooie bloemen. Er komen nu ook niet veel nieuwe witte bloeiharen meer bij, en ik merk dat de calyxen langzaamaan al beginnen op te zwellen. Ik heb deze week dan ook weer eens wat close-ups van de toppen gemaakt.

De ontwikkeling van de trichomen komt nu ook in een stroomversnelling, en de plant begint ook weer net zo lekker te ruiken als tijdens haar eerste bloeifase. Hoewel ik de wiet van deze plant nu al een tijdje dagelijks rook, blijft de geur van deze wiet erg bijzonder. Het is een hele sterke en zeer fruitige citrusgeur, en lijkt nog het meeste op de terps van een Tangie-soort.

Water en voeding recyclen

Natuurlijk heb ik vanmorgen ook weer vierenhalve liter water weer ververst. Ik tap die hoeveelheid dan af uit het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem, en vul het systeem af met nieuw water. Meestal gaat er dan weer 10 tot 12 liter vers water in het systeem, en de extra 7 tot 8 liter is dan wat de plant in de laatste twee dagen heeft gedronken.

Een complete verversing van al het water doe ik nooit, maar iedere woensdag ververs ik zoals ik net beschreven heb. De rest van de week vul ik alleen om de dag ongeveer, wat water met voeding bij. Ik meet de pH- en EC-waarde dan ook meteen even, en pas het zonodig aan met het water en pH-min. pH-plus heb ik vrijwel nooit nodig, behalve in de overgang van groei naar bloei want dan zakt de pH-waarde altijd een beetje.

Voorheen spoelde ik de vierenhalve liter gebruikt water gewoon weg in de gootsteen maar vanmorgen heb ik dat bewaard. Ik krijg (lees: koop) namelijk steeds meer bonsai boompjes, en die beginnen zo langzamerhand ook best veel voeding op te maken. Deze kleine boompjes worden namelijk ook met minerale voeding gevoed, dus dat scheelt weer wat.

Meer heb ik vandaag niet te vertellen over de Runtz x Layer Cake geloof ik. Nou, behalve dan misschien dat het ernaar uitziet dat deze plant misschien nog voor mijn vakantie klaar zal zijn. Zou mooi zijn want dan zit de zomerkweek er ook weer op en is de plant mooi door de zomer gekomen.

Rond begin september zal ze dan wel weer terug in de groeifase zijn, en kan ze aan haar derde leven beginnen. Ik ga ervan uit dat de toppen dan weer wat dikker, en de takken minder hoog worden, aangezien de temperaturen binnen dan weer wat minder extreem zijn. Volgende week meer…

Dokter Groen

(advertentie)