(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Aan komkommertijd doet de war on drugs niet, geen enkele oorlog trouwens. Dus draaien de (wiet)plantenhakselaars en (belasting)geldverbrandingsmachines van de overheid in binnen- en buitenland lekker door. Hoe zou het er eigenlijk voor staan met milieu, armoede, onderwijs, sportvoorzieningen en kunst & cultuur wanneer al die miljoenen dááraan zouden worden uitgegeven in plaats van aan de bijzonder ineffectief te noemen jacht op één specifieke plantensoort? Nou ja, niet over nadenken, doet de politie ook niet…

Wietfoto 1 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? Een auto in Daytona Beach – bekend vanwege het racecircuit met de beroemde Daytona 500 – die duidelijk verkeerd parkeert. En wel gigantisch hard tegen de gevel van de Sunnyside Medical Cannabis Dispensary , die toepasselijk gevestigd is op het adres 2110 W. International Speedway Blvd. Haha, over karma is een bitch gesproken. Wonder boven wonder raakte slechts 1 van de 3 inzittenden gewond bij de keiharde botsing tussen auto en wietwinkel. Check vooral even de spectaculaire opnames van de beveiligingscamera’s op de site van The Daytona Beach News-Journaal. Daarop zie je ook hoe twee katten ternauwernood het vege lijfje weten te redden!

Wietfoto 2 – Nederland

Wat zien wij hier? Datgene waar ze in de Betuwe – met de stad Tiel en uithangbord Flipje als stralend middelpunt – goed in zijn. Nee, geen fruit gekkie, maar wiet! In het prilste begin nog wel, want het zijn stekken die hier op de politiefoto zijn gezet en vervolgens met het volk op Instagram werden gedeeld. Een stekkenboer in het bedrijfspand aan de Ampèrestraat – hij zal toch niet de stroom gejat hebben met zo’n adres? – is daarmee zijn handelswaar kwijt. Net als een ‘kleine hennepkwekerij’ die er ook woonde. Gelukkig was de stekkenboer er zelf niet op het moment van de inval, maar als we ons daarmee al moeten troosten zijn we toch aardig ver in de rivierklei weg gezakt…

Wietfoto 3 – Turkije

Wat zien wij hier? Twee Turkse grenswachten die met hun rug, hoe onbeleefd, naar de fotograaf staan. Dat is natuurlijk omdat de eigenaar van het spul voor hen op tafel – 100 kilo cannabis in 133 zwarte pakketjes – niet blij zal zijn met de gang van zaken. De douanehandhaving van het ministerie van Handel ripte het spul uit een vrachtwagen bij Kapıkule Customs Gate, die de bedoeling had om Turkije binnen te rijden. Zogenaamd met een machine als lading, maar dat bleek vermomming voor cannabis. Die smokkel faalde dankzij de inzet van een röntgenscan en – aldus de website Rayhaber.com – een ‘narcotische hond met gevoelige neus’.

Wietfoto 4 – België

Wat zien wij hier? Het lijkt wel een etalage van een tabakswinkel en dat is het ook. Maar dan wel een 100% illegale toko met rookbenodigdheden in Ranst. Want we zien onder meer 114 pakken namaaksigaretten van het valse merk Malboro. En dat niet alleen, volgens de Politie Lier dealde de 36-jarige kerel die ervoor opgepakt is, ook nog met 58 gram cannabis, 63 gram hasj, 259 lange blaadjes (vloei dus) en 44 voorgerolde joints. Dat was bij het slachtoffer thuis, maar je mag er nog eens 65 gram cannabis + 1.000 euro bijtellen die werd afgepakt bij de voorgaande controle elders. De uitbater van al het even fraaie als illegale zit inmiddels in de gevangenis van Mechelen, aldus RTV.be.

Wietfoto 5 – Spanje

Wat zien wij hier? Een zwaarbewapende militair achter op een pick-up truck, dus we zijn in Spanje. Ook wel het nieuwe Nederland genoemd. De gunman houdt een straat in het zuiden van de stad Mérida in het snotje, want daar werd een wietplantage opgerold. Daarvoor werden leden van de Nationale Veiligheidsdienst opgetrommeld, samen met personeel van het Secretaría de la Defensa Nacional en de Guardia Civil. Het mag immers gerust wat belastinggeld kosten om Spanje drugsvrij te krijgen. Hahaha. De inval kwam overigens na een tip uit het publiek, dus ook wat dat betreft is het net Nederland. Mensen zijn er niet gearresteerd, maar de villa is wel ‘in beslag genomen’ door de autoriteiten.

Wietfoto 6 – België

Wat zien wij hier? We zien de buit van een huiszoeking in Deurne. Ook hier kwam het wijkonderzoeksteam Oost van de Antwerpse politie in actie ‘nadat er meerdere meldingen kwamen van een mogelijke cannabisplantage’, zo schrijft Het Nieuwsblad. “Tijdens de huiszoeking werden twaalf cannabisplanten en een kweektent aangetroffen”, zegt Willem Migom, Politiezone Antwerpen. “Daarnaast vond het team ook nog 128 gram cannabis afkomstig van een recente oogst.” Nou zal dat de twee dealers (man/53 en vrouw/63) misschien nog weinig kunnen schelen dat onsje wiet. Maar kijk naar het papiergeld dat ook ‘geoogst’ werd door de flikken: 67.000 euro! 

[De rubriek ‘Wietoorlog in Beeld’ gaat even op standje vakantiepauze en is terug op woensdag 30 augustus]

(advertentie)