(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We blijven voor onze wekelijkse update van de wietoorlog dit keer in de Lage Landen. Vier keer oranje onder met zo’n beetje de hele cannabiscyclus: een stekkendrama, een wreed afgekapte guerrillakweek, illegale handel in een loods bij Schiphol en een door de politie geripte stash van een Amsterdamse coffeeshop. In België zien we een dubbelklapper (wiet en speed) na een anonieme tip en de uitgebreide handel van een van de jongste dealers die ooit op CNNBS figureerde.

Wietfoto 1 – Nederland

Wat zien wij hier? iemand die duidelijk niet altijd bij dezelfde supermarkt boodschappen doet. Maar deze serie super-shoppers was dan ook gevuld met wat er voor hen staat uitgestald: ‘hennep’. Afgepakt door het Drugsteam Schiphol  van de Marechaussee van een 39-jarige man uit Hoofddorp. In een loods daar runde de kerel een operatie waarbij – naast de kilo’s wiet en hasj – ook nog kogelwerende vesten en helmen werden aangetroffen. Je weet maar nooit wie er op je handel uit is, nietwaar? Oh ja, de pechvogel werd gepakt ‘na het uitlezen van eerder in beslaggenomen cryptocommunicatie’, aldus de Koninklijke Marechaussee op hun website

Wietfoto 2 – Nederland

Wat zien wij hier? Het zijn 140 wietstekjes en wat ander growshop spul. Alles lag achterin een busje dat stomtoevallig net daar reed – op de Sint Joosterweg in Maasbracht – toen de politie het verkeer controleerde. Het waren volgens de Wijkagenten Maasgouw op Instagram zelfs ‘studenten van basisteam Echt’ die het vuile werk deden. Nadat het busje vakkundig leeggehaald was, toog het gezelschap van studenten en agenten naar het woonhuis van de ongelukkige, voor wat in het jargon een ‘instap’ heet. Opnieuw werden er ‘goederen die gebruikt worden voor de hennepteelt’ gevonden. En je weet wat dat betekent: totale vernietiging.

Wietfoto 3 – België

Wat zien wij hier? Het gevolg van een ’tip via het anoniem meldpunt’ in België, dus daar heerst het klikvirus ten aanzien van planten ook. Al handelde de 53-jarige kerel uit Herselt die voor de 4,9 kilo cannabis is opgepakt tegelijkertijd ook in amfetamines (4,8 kilo). Hoe dan ook, volgens de Politiezone Zuiderkempen is de man ontmaskerd na ‘gedreven speurwerk’. Wat ons dan weer niet heel lastig lijkt als met een anonieme tip op zak, maar soit. In België kunnen ze eveneens prima kaalplukken in naam van de staat. De flikken pikten zowel drugs als auto plus aanhanger in. En niet veel later bij het slachtoffer thuis, ook nog maar even een motor en een oldtimer.

Wietfoto 4 – Nederland

Wat zien wij hier? De zoveelste voormalige stash van een coffeeshop, in dit geval in het centrum van Amsterdam. De politie: “Nadat agenten op woensdagmiddag 14 juni al een hennepkwekerij aantroffen en ontmantelden in een pand aan de Haarlemmerweg kwam bij vervolgonderzoek nog een ander adres, aan het Singel, in beeld. In de vroege ochtend van dinsdag 4 juli leidde onderzoek in die woning tot de vondst van een zogeheten stashplek van hennep. Agenten troffen op de zolder van de woning 3500 joints, maar ook ruim 15 kilogram aan henneptoppen, 8,5 kilogram aan hasj en 17 gram aan paddo’s.” K*t voor de shop en voor de man (32) en vrouw (37) die in het stashpand waren tijdens de overval.

Wietfoto 5 – Nederland

Wat zien wij hier? Een bos in het Limburgse Voerendaal waar een stukje is vrijgemaakt voor het brutaalste neefje van alle bomen: cannabis sativa L. a.k.a. wiet. Lekker in de vrije natuur de zon, regen en wormen het werk laten doen en later zelf even de toppen eraf komen knippen… klaar is Paulus de Cannabouter. Moet er alleen niet een of andere veel te serieuze wandelaar door het bos lopen. Zondag gebeurde dat echter wel en deze menselijke eikel belde de politie. De Wijkagenten Beekdaelen  gingen de nét aangeplante dames – het zullen gezien de kalender wel autoflowers zijn – rooien. Guerrillatactiek mislukt, volgende keer beter hopen we maar…

Wietfoto 6 – België

Wat zien wij hier? Aan de schitterend vormgegeven setting van de foto zie je meteen dat hier iets op een politiebureau ligt dat verboden is. Een politierechercheur in burger spotte in Hoboken een zenuwachtig figuur. Dat kan natuurlijk niet zomaar, zenuwachtig zijn en dus werd de pechvogel gecontroleerd. Tweehonderd gram hasj en 2 iPhones in de blauwe pockets. Daar bleef het niet bij, want bij de zenuwlijder thuis vond de Antwerpse politie nog 190 gram hasj, 20 gram wiet, een beetje coke (om het allemaal vol te houden dat gedeal), 4.600 euro contant geld én 4 luxe horloges. Ook allemaal in politiehanden nu. En raad eens hoe oud deze Belg is aan wie dit allemaal toebehoorde? 15 jaar!

[openingsfoto: Visualistka/Shutterstock]
(advertentie)