(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Stel je bezichtigt een huis en ontdekt een wietplantage in een verborgen ruimte, dat zou je toch direct kopen? Nou, niet in dit geval in Liverpool. In de VS zien we een pick-up met wietplanten op het journaal, uit België donkere beelden van de Brusselse politie en in Spanje zijn 10 gasten de l*l omdat er in Marokko een vliegtuig crasht. En aandacht voor Chandraveer in India, die ook beter geen staatsloten koopt voorlopig.

Wietfoto 1 – Groot-Brittannië

Wat zien wij hier? De teringzooi van wiettelers in Liverpool. En dit huis staat gewoon te koop! De vraagprijs van het tweekamerappartement bedroeg slechts 25.000 Britse pond (29.200 euro), maar daar krijg je dan ook niks voor. Zelden zo’n afgeleefd huis gezien, hetgeen ook een stel verbaasde potentiële kopers moet hebben gedacht, want dat schakelde de politie in in plaats van de makelaar. Die laatste probeerde het krot nog aan de man te brengen met de fraaie klassieker ‘behoeft enige modernisering’. Overigens wist de politie al lang van de wietplantage, die hadden ze namelijk zelf opgerold op 24 november vorig jaar… Maar opruimen ho maar.

Wietfoto 2 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? Een stevige pick-up truck met in de achterbak een hoop wietplanten. Duidelijk dat we hier geen legale handel zien, wat ook zou kunnen in de Amerikaanse staat Maine. Nee, het is de oogst van wat sheriff Troy Morton een “very substantial marijuana cultivation, operation and trafficking in marijuana” noemt. En dat in zijn eigen – en naar eigen zeggen “rustige” – stadje Carmel. Opvallend is dat de politiebaas het in het interview met tv-zender Wabi5  opneemt voor de legale cannabisbranche, die last heeft van dit soort illegale concurrenten. Waar we het over hebben in dit specifieke geval? Over liefst 3.400 wietplanten en 50 kilo gedroogd THC-genot.

Wietfoto 3 – België

Wat zien wij hier? De dienstdoende agent van de Politie Zone Brussel-Noord  fotografeert liever zonder flitser. Desalniettemin zien jij een drama, een plantaardig bloedbad in wording zogezegd. Want wiet kweken mag niet in België. Laat staan 288 wietplanten, zoals hier in een gebouw bij het Sint-Lazarusplein in Sint-Joost-ten-Node. De kwekers liepen tegen de lamp nadat de elektriciteitsmeter alarmerende cijfers produceerde bij de (tegen)partij die de facturen opmaakt. Extra wrang is dat de toppen hier al te drogen hangen in de “drugsplantage”. En echt helemaal niets is misselijkmakender voor een plantenvriend als net voor de finish op je muil  gaan krijgen.

Wietfoto 4 – Marokko / Spanje

Wat zien wij hier? Een mislukte vliegtuiglanding, inderdaad. De vleugellamme ‘Beechcraft Musketeer’ zat vol met hasj en dat ook nog in Larache, Marokko. Toen een O.G. van de beoogde smokkelbende het spul kwam ophalen, zette dat ook een groot politieonderzoek in Spanje en Frankrijk in volle vaart. Bleken het al snel grote jongens te zijn, die van het gecrashte vliegtuigje. Bij de recentste politieactie in Guadix – in de Spaanse provincie Granada – zijn 10 belastingontwijkende cannabishandelaren gearresteerd. Maar de echte buit in onze betraande ogen, zijn toch die indrukwekkende 1.147 kilo wiet + 755 kilo hasj! Voor bewegend beeld aub ff doorklikken naar de Instagram van het oerhollandse Crime-News.

Wietfoto 5 – India

Wat zien wij hier? Vooraan op de politiefoto 5 valse nummerplaten, daarachter een deel van de 200 kilo wiet die erbij horen. De taal op de zak is iets Indiaas-achtigs, want daar zijn we: Agra, India. Ene Chandraveer is grandioos de sjaak hier. Hij bestuurde een, let even op, vrachtauto met daarop een ambulance. Nabij Aligarh plukte de politie hem uit de gordels – na tips, zo schrijft IndiaToday. En samen met Chandraveer – na aandringen van de agenten – 200 kilo wiet, verstopt in een geheime ruimte in de ziekenauto. Onze plantenvriend bekende dat hij de wiet teelde, en de oogst in de regio verkocht à 20.000 roepies per kilo. Ofwel 223 euro voor 1 kg en iets meer dan 22 eurocentjes voor één gram! Wij gaan maar eens snel die kant op, met vakantie.

(advertentie)