(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Voor het door de overheid aangejaagde plantenleed blijven we dit keer vijf keer binnen de eigen landsgrenzen. En binnen Nederland bezoeken we via een politiefoto liefst drie keer de provincie Limburg. Bij eveneens drie gevallen waren de verboden planten bijna oogstrijp, dus het wietoorlogsleed is weer eens niet te overzien. Toch maar kijken, want misschien komen er ooit nog wel tribunalen en dan kan je maar beter de waarheid kennen.

Wietfoto 1 – Nederland

Wat zien wij hier? Een absoluut drama, want de oogst van 85 wietplanten die te drogen hangt. Waarom het een drama is, kun je wel raden: het is een foto van de politie. De Politie Basisteam Brunssum-Landgraaf in dit geval, dus we zijn in Limburg. Om precies te zijn in het dorp Voerendaal, waar de smerissen vorige week binnenvielen in een woning nadat een bange bellende burger via kliklijn MMA doorgaf dat ie een ‘hennepgeur’ had opgesnoven. Die bleek afkomstig uit de garage uiteindelijk, waar bovenstaande dames prinsesheerlijk hingen te drogen, de laatste stap voordat de toppen richting consumenten gaan. Nou ja, dat oogstfeest is dus mooi verpest.

Wietfoto 2 – Nederland

Wat zien wij hier? Een ‘kijk-ons-eens-goed-bezig-zijn’ promotiefoto van HARC Team Rotterdam. Het HARC-team is een samenwerkingsverband tussen Douane, FIOD, het Openbaar Ministerie Rotterdam en de Zeehavenpolitie. Kortom, daar wordt aardig wat belastinggeld verbrand om het land veilig te houden. En in één moeite door ook Suriname, waar bovenstaande dozen naartoe moesten – ware het niet dat ze in de haven van Vlissingen reeds werden weg-geharkt. Wat de Surinamers in ieder geval moeten missen: 15 kilo hasj, 1,3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en 5.223 XTC-pillen. Je begrijpt; ook dit feest in Paramaribo gaat vooralsnog niet door.

Wietfoto 3 – Nederland

Wat zien wij hier? Het begin van dakloosheid zou je kunnen zeggen, want het beruchte Damocles-beleid wordt weer eens in gang gezet. Dat beloven de Wijkagenten Kerkrade-West ons tenminste op hun Instagram. Damocles betekent: politie tipt gemeente over wiet en burgemeester sluit pand maandenlang. Ook deze Limburgse ‘grote hennepkwekerij’ (aldus de dienders) is opgerold nadat er ‘diverse meldingen’ over werden doorgebeld. ‘Plantage meerdere oogsten en de stekjes met nieuwe planten stonden reeds klaar’, schrijft de politie verder in Insta-steno. En dat de drie verdachten ‘zeker iets uit te leggen hebben’. Waar een klein land groot in kan zijn…

Wietfoto 4 – Nederland

Wat zien wij hier? Een fotocollage van de Politie Zevenaar, die op Facebook uitpakt met andermans plantenleed alsof er een aanslag à la 9/11 is voorkomen. Terwijl we het toch echt hebben over plantjes in een schuur in het buitengebied van Herwen. Oké, het zijn waren er 1.600, iets meer dan gedoogd wordt. Om hun heldendaad, verricht dankzij Meld Misdaad Anoniem, extra aan te dikken hebben de smerissen ook berekend hoeveel geld er met 1.600 specifieke planten gemoeid is. “Bovendien kon door speciale toevoegingen aan de planten door de kweker(s) er maar liefst vijf keer (!!) per jaar geoogst worden. Wat neerkomt op een jaarlijkse straatwaarde van 800.000 euro.” 

Wietfoto 5 – Nederland

 

Wat zien wij hier? Niet alleen een NL-special deze week, maar ook een Limburgse horrorfilm: voor de derde keer zijn we er namelijk. Zou de ligging tussen België en Duitsland in er iets mee te maken hebben dat hier zoveel wietkwekerijen zijn en (dus ook) opgerold worden? De kweker van bovenstaand hok in Thorn heeft ook al nét voor de finish het nakijken, aan de toppen te zien. En dan had deze liefhebber er ook nog eens op de kop af 420 (!) laten bloeien onder de Limburgse kunstzon. “De verdachte die aanwezig was zal zich op een later moment mogen verantwoorden”, aldus de Wijkagenten Maasgouw. Nee beste plantenvrienden, het leven is lang niet altijd eerlijk.

(advertentie)