(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ook illegale hasjhandelaren doen aan marketing, al kun je vraagtekens zetten bij de man die ze op hun rookwaar plakken. Daarnaast een enorme pechvogel die wiet en geld (veel wiet en veel geld) kwijtspeelt door een verkeerde afslag te nemen. Ook niet leuk zijn de andere vier gevallen waarin de autoriteiten andermans harde groene-vinger-werk afstraffen, simpelweg omdat in tijden van oorlog nu eenmaal alles geoorloofd is. Driewerf bah en hang die vlag maar weer ondersteboven.

Wietfoto 1 – België

Wat zien wij hier? Een politieagent die een kilo wiet overgiet van zak naar doos. De manier waarop de flikken in Brussel aan de verboden groenten kwamen, is nogal apart. Een patrouille van de politie FIETSTE op straat toen zij een taxichauffeur spotte die met zijn mobieltje klooide. Dat mag ook niet in België en dus werd het voertuig aan de kant gezet. Direct snoven de dienstdoende agenten “een sterke drugsgeur” op, aldus Vlaamse media. Nou ja, het ging om wiet. Van de taxipassagier, die er (uiteraard) vandoor ging, te voet. Tevergeefs, zowel taxichauffeur als passagier werden aangehouden. En de kilo wiet op de foto? “De drugs werden in beslag genomen met het oog op vernietiging”, weet VRT NWS.

Wietfoto 2 – Noord-Ierland/Schotland

Wat zien wij hier? Een deel van de partij wiet van 130 kilo, afkomstig uit de trailer van een vrachtwagen die donderdagavond op de veerboot in Cairnryan reed. De truck werd bestuurd door Mark Burke (25) uit Donaghcloney en volgens de vrachtpapieren was hij op weg naar Belfast met een lading matrassen en tenten. De 130 kilo wiet in vacuüm getrokken zakken stond echter niet op de lijst. En dat terwijl het spul volgens de politie toch goed is voor 2,3 miljoen euro! Reden genoeg voor de autoriteiten om hem vast te houden, ondanks dat trucker Burke bij hoog en laag beweerde dat ie van niets wist, althans niet van de wiet in de trailer dan toch. 

Wietfoto 3 – Canada

Wat zien wij hier? Huh, wiet is toch al vijf jaar legaal in Canada? Jazeker, maar dat betekent niet dat de zwarte markt er dan ook meteen maar mee ophoudt. Zo zien wij hier dus de bagage van een verdwaalde Amerikaan, die in de buurt van de Amerikaans-Canadese grens  bij Niagara Falls de verkeerde afslag neemt. Zodoende rijdt hij met verboden lading en al rechtsreeks de klauwen van de douane in. En dat gaat Andrew Lee Toppenberg (60) bezuren. Want we hebben het niet over een stashje voor eigen consumptie, met 181 kilo wiet. Extra zuur is dat deze ‘Lost American’ zoals website Stratcann hem noemt, ook nog een stash geld van 602.985 Amerikaanse dollar kwijtspeelt aan de autoriteiten. 

Wietfoto 4 – Nederland

Wat zien wij hier? Aan de kale, fantasieloze kantoorsetting zie je het direct: we zijn op een politiebureau! In dit geval dat van de Limburgse stad Weert. Op het tafeltje van twee tientjes ligt voor een kapitaal aan frisgroene wiettoppen, de nodige plakkerige plakken hasj, 2 zakelijke telefoons en papiergeld. Zien wij ook eens een briefje van 500. Het behoort toe aan iemand die de Sjaak was, omdat er bij iemand anders in Weert een wietkwekerij werd opgerold. Aldus de Insta van Politie Basisteam Weert. Eigenlijk zien we dus die bekende twee vliegen: de ene is zijn wietplantage kwijt en de andere de oogst/opbrengst. Of het verder een hol uitmaakt, mag Joost (de neef van Sjaak) weten.

Wietfoto 5 – Zwitserland

Wat zien wij hier? Een wiethok in Zwitserland, jawel. Het Alpenland staat bekend om zijn liberale drugsbeleid, maar dat wil niet zeggen dat je er maar een beetje je goddelijke gang mag gaan. Zelfs niet in een beerput, waar bovenstaande 300 dames woonden. Na wat de Kantonspolizei Zürich ‘intensief speurwerk’ noemt, kwamen ze uit in de gierkelder van een 37-jarige Zwitser in het dorp Tagelswangen in de gemeente Lindau. Wegens betrokkenheid bij de Indoor-Hanfplantage zijn nog 3 personen in de leeftijd van 32 tot 37 jaar gearresteerd. De bende van 4 is volgens de politie inmiddels overgedragen aan de Staatsanwaltschaft See/Oberland. Niet onze vrienden, nee.

Wietfoto 6 – België

Wat zien wij hier? We zijn opnieuw in Brussel. Daar vatte de douane op woensdag-gehaktdag 2 personen in de kraag. De heren droegen een sportas, die kunstig was dichtgenaaid. Dat is per definitie verdacht, een tas dicht naaien. Vandaar dat de douaniers de tas eens open prutsten en zie: hasj! Heel bijzondere geperste cannabisbollen mogen we gerust stellen, want kijk eens goed wie er op de 4 plakken van elk 1 ons staat afgebeeld, naast die ook al niet misselijke adelaar? Inderdaad, het is Libië’s roemruchte dictator Moammar al-Qadhafi. Ook zo benieuwd hoe die smoort?

(advertentie)