(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zie jij onze vice-premier Wopke Hoekstra al in een wietshirtje naar de stembus komen? In Thailand kan het gewoon. Verder een boze straatdealer in de VS die op klanten schiet (en niet geheel onterecht). Ook aan een lading dadels uit Marokko in Spanje zat een luchtje, hetgeen we zelfs 2 x kunnen zeggen van wietkwekerijen in Brabant met elk meer dan duizend planten! Tot slot ook nog een medelander die wél goed kan rekenen…

Wietfoto 1 – Nederland

Wat zien wij hier? Een royale wietkwekerij aan de Peuterdijk te Herkingen. Meer dan duizend (!) wietplanten troffen de Wijkagenten Politie Goeree-Overflakkee er vorige donderdag aan, dus van een peuter is op deze Zuid-Hollandse dijk geen sprake. Of die dienders daar dan zo goed zijn, vraag je? Nou, ze maakten een einde aan de bloeiende duizendklapper na een anonieme tip. Dat kan onze blinde oudoom in de mijnstreek ook, bij wijze van spreken. De dames waren zo te zien ook bijna oogstrijp, wat dit drama in de polder nog dramatischer maakt dan het op zichzelf al is. Duizend wietplanten, hoe lang hadden we daar niet van kunnen blowen man.

Wietfoto 2 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? Een screenshot van een uitzending van CBS12, een lokale tv-zender in Florida. Naast de presentatrice zien we het ietwat verbeten smoelwerk van Raymon Plummer. De 19-jarige gozer uit Deltona pikte het naar verluidt niet dat twee klanten hem probeerden op te lichten, door wiet af te rekenen met een vals biljet van 100 dollar. Recreatieve wiet is in de staat Florida verboden. De oplichters, gasten van 17 en 20 jaar, hadden hun straatdealer leren kennen via Instagram. En dan weet je het wel weer: het plaatje is te mooi om waar te zijn. Of in dit geval het geldbiljet. Gelukkig raakte er niemand gewond, op de witte SUV van de valsspelers na. De schietende dealer Plummer woont nu in Volusia County Branch Jail. Voor 30.000 – echte – dollars kun je ‘m op borgtocht vrij kopen.

Wietfoto 3 -Spanje

Wat zien wij hier? Lekker dadels toch zeker? Absoluut, maar dit zijn van die heel speciale Marokkaanse dadels, je weet wel met hasj erin. Niet te versmaden lekkernij en dat weten ze aan de overkant van Marokko, zeg maar Europa, natuurlijk ook. Jammer genoeg is dit een kiekje van de gevreesde Guardia Civil, de paramilitaire politie in Spanje. Die pakte samen met de douane in de stad Santander een Marokkaan op met auto en aanhanger en al. Nadat ze er ook nog een snuffelhond bij hadden gehaald vielen de dadels al snel door de mand, zogezegd. Een echt grote vis kunnen we de arme kerel echter ook niet noemen met 600 gram hasj. Die zat echter wel kunstig verstopt in 32 bollen + 2 plakken in shampoo flessen en dus die dadels.

Wietfoto 4 – Nederland 

Wat zien we hier? Eindelijk een jong mens in ons land die (dat?) wel goed kan rekenen, want we zien op de kop af een halve kilo wiet. Niet dat de 19-jarige jongeman van wie de wiet is, er nu nog heel blij mee is. Nee, zijn stash is deze maandag afgepakt door de politie, zo melden de Wijkagenten Gemeente Zundert op Instagram. Een heel verhaal hangen ze daar trouwens op, waarin wij clichés herkennen als ‘sterke hennepgeur’ en ‘verdovende middelen’. Nou ja, de voorgenomen deal mislukte dus grandioos en de tiener uit Rijsbergen zal voortaan in ieder geval geen zaken meer doen op de parkeerplaats aan de Akkermolenweg in Zundert, dat durven wij wel te voorspellen.

Wietfoto 5 – Thailand

Wat zien wij hier? En heuse vice-premier van een land met vele tientallen miljoenen inwoners. Zo zien we Wopke Hoekstra nog niet zo snel naar de stembus komen, zoals deze Anutin Charnvirakul in Thailand. Hij is behalve partijleider van de Bhumjaithai en vice-premier ook minister van Volksgezondheid. In die hoedanigheid wierp hij zich de laatste jaren op als pleitbezorger van legalisatie van cannabis, vandaar het shirt. Vorig jaar lukte het ook nog, die legalisering in Thailand. Om dat te vieren deelde onze vriend 1 miljoen wietplanten uit. Bij de verkiezingen afgelopen zondag kregen alle regerende politieke partijen in Thailand gigantisch op hun broek van de kiezers. Behalve… onze plantenvriend Anutin. Zijn Bhumjaithai partij won wél en bezet nu 70 van de 500 parlementszetels in Thailand. 

Wietfoto 6 – Nederland 

Wat zien wij hier (en op de openingsfoto van deze rubriek)? Alweer een duizendklapper en alweer in Brabant! Die provincie maakt zijn geuzennaam ‘Wietschuur van Europa’ dus weer waar. Dit XL-wiethok stond aan de Friezenstraat in Rosmalen, vlakbij de grens met België. De meer dan duizend planten, aldus de wijkagent van Rosmalen-Oost Randy Vogels op zijn Insta, waren verdeeld over twee ruime ruimtes. En deze politievogel is van alle markten thuis, zo blijkt. “Zoals jullie zien hangt alle elektronica maar gewoon overal en nergens. Dit is enorm gevaarlijk, de kans op brand neemt flink toe bij illegale hennepkwekerijen”, weet hij namelijk ook nog. Welja, wij op onze beurt treuren vooral en opnieuw om het verlies van duizend dames.

(advertentie)