(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoofdrollen in de fotorubriek van deze tweede meiweek zijn er voor een illegale coffeeshop in Californië, een kaalgeplukte wietteler helemaal aan de andere kant van de wereld, een foute Gucci mannentas op het eiland van de pas gekroonde Charles III, een mysterieuze doos in Tilburg (nee, niet Roy Donders, de Stylist van het Zuiden) en een goedgevuld postpakket in verkeerde Amersfoortse handen.

Wietfoto 1 – Verenigde Staten

Wat zien we hier? We zien een deel van de inventaris van een illegale dispensary in Jurupa Valley in Californië, die vorige zondag is opgerold. Sinds 2018 is recreatieve cannabis in deze Amerikaanse staat weliswaar legaal, maar de zwarte markt bloeit er niettemin als een dolle. Dát het lekker verkoopt wanneer je geen belasting betaalt en aan geen enkele regel hoeft te voldoen, blijkt wel weer. Agenten van het Riverside County Sheriff’s Department moesten urenlang aan de bak om alle illegale shit te registreren, in totaal voor meer dan 1 miljoen dollar. We zien vervolgens uitgestald: 52 kilo gedroogde wiet, 45 kilo concentraten, 1.200 edibles en 2.400 wiet-vapes. Plus als bonus nog 4,5 kilo psilocybine, de werkzame stof in magic mushrooms. Nee, deze Grow King is wel uitge(g)roeid…

Wietfoto 2 – Nieuw-Zeeland

Wat zien wij hier? We zien wietplanten verder weg dan ooit, want in Nieuw-Zeeland. Nou hadden de inwoners van dat land enkele jaren geleden middels een referendum de mogelijkheid om cannabis te legaliseren, maar de stommeriken stemden in meerderheid tegen. En dus moet de politie nog altijd op plantenjacht. In dit geval snoof de politie stomtoevallig de bekende plantengeur op toen ze voor iets heel anders op een adres in Alexandra aanklopten, afgelopen donderdag. “Ze vonden 20 planten die binnen werden gekweekt en varieerden van zaailingen tot grote volwassen planten”, meldt de Otago Daily Times. Daarnaast ontdekten de dienders ook de stash van 3,7 kilo gedroogde wiet. Een hoeveelheid die volgens de autoriteiten een geschatte straatwaarde heeft van zo’n 26 à 29-duizend euro. Nou ja, dat krijg je er dus van!

Wietfoto 3 – Nederland

Wat zien wij hier? We zien een lelijke doos met een mooie inhoud (dat is sowieso beter dan andersom) in Tilburg. Maar het is ook een mysterieuze doos, want de 27-jarige Tilburger die zich ervoor moest verantwoorden bij de rechtbank, die heet Meneer Haas. Ofwel, hij wist van niks. Hij wilde eigenlijk een scooterbedrijf beginnen in het bedrijfspand waar de 6 kilo hasj – de inhoud van de doos – gevonden werd door de politie. Maar door de corona kwam er niks van scooteren, helaas. “Ik heb een paar sleutels uitgeleend. Geen idee wie daar allemaal kwam”, luidde de verdediging volgens de Brabantse kranten. Hoe het verder afloopt weten wij ook niet. Daarvoor moet je betalen op de site van de regionale krant en wij heten dan wel geen Meneer Haas, maar ook niet Gekke Henkie.

Wietfoto 4 – Groot-Brittannië

Wat zien wij hier? Tromgeroffel… een Gucci tas! Op de dag dat wij hier onze doden herdachten werd de tas samen met de man die ‘m droeg opgepakt door agenten van het Whoberley Neighbourhood Team in Coventry. Waarom de kerel met zijn overprized tasje eruit werd gepikt in de wijk Bannerbrook op 4 mei? Volgens de lokale nieuwssite Coventry Live was hij de sjaak dankzij ‘proactieve patrouilles’. Die zijn er als onderdeel van de lokale  drugsbestrijding ‘nadat in de gemeenschap bezorgdheid was geuit’. Tja, waren die wouten maar eens zo proactief als het om uitgaansgeweld, inbraken, gewelddadige overvallen en zedendelicten gaat. Anyhow, in het Gucci-mannentasje zat cannabis, een aansteker, contant geld en een bankpas. Wauw, wat een geweldig succesvolle politieactie dit! 

Wietfoto 5 – Nederland

Wat zien we hier? Drie goed vacuüm getrokken zakken met echt lekkere Hollandse garnalen, van die groene weet je wel. Het Algemeen Dagblad, nooit verlegen om het middel der overdrijving in te zetten, spreekt zelfs over een “forse buit”. Het gaat om drie tot vier kilo wiet volgens de krant, die zich baseert op informatie van de Politie Basisteam Amersfoort. Niet weinig, maar ook niet genoeg om het bijvoeglijke naamwoord ‘forse’ van stal te halen, zeker niet in narcostaatje Nederland dunkt ons. Maar goed, degene aan de andere kant van deze onderschepte postzending is het vast wél eens met de woorden van de  krant…

(advertentie)