(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Pasen of geen Pasen, de drugsoorlog houdt geen halt. Of beter gezegd, de politie weet van geen ophouden. Want als er één eenzijdige oorlog is dan is het die tegen de cannabis wel. Niemand van ons wil namelijk vechten, niemand. Dat er desondanks behoorlijk strijd geleverd wordt, ligt dus aan politiek & politie. En aan niemand anders, ook in Nederland niet. Voor deze aflevering van ‘Wietoorlog in Beeld’ blijven we zomaar vijf keer in eigen land!

Wietfoto 1 – Nederland

Wat zien wij hier? De bagage van een Spanjaard met camper, zou je kunnen zeggen. De kerel (50) mogen we ook gerust een enorme pechvogel noemen. Want hoe groot is de kans dat je om drie uur ’s nachts door surveillerende politieagenten wordt aangehouden? En dat op een industrieterrein aan het Majoppeveld in Roosendaal… Nou ja, toch gebeurd natuurlijk. Of zoals Omroep Brabant schrijft: “Gezien het tijdstip en omdat het industrieterrein niet echt een logische vakantiebestemming is, besloten agenten de bestuurder en zijn voertuig te controleren”. Meneer de Spaanse kampeerder bleek dus rond te tuffen met liefst 950 kilo hasj als bagage. Goed voor 4 miljoen euro op straat én een politierecord in Roosendaal.

Wietfoto 2 – Nederland 

Wat zien wij hier? We blijven in Noord-Brabant, dat zijn geuzennaam als de ‘Wietschuur van Europa’ weer lekker waarmaakt. Neem Boekel, een gemeente op de Peelrand in het oosten van de provincie. De naam van de gemeente verwijst naar een boom: de beuk. Nou, daar kunnen ze dus beter een wietplant van maken, haha. In een huis aan de Dotterbloem (ze zijn echt gek op de natuur daar) vielen op een maandagmiddag zomaar agenten binnen. Ze vertrokken met bovenstaande buit, bestaande uit 7 zakken wiet + 2 zakken gruis. Maar omdat het Nederland is en Paastijd bovendien, mocht de 40-jarige bewoner achterblijven. “Ze hebben met hem gesproken, maar hem niet opgepakt”, schrijft het AD over deze politieactie.

Wietfoto 3 – Nederland 

Wat zien wij hier? We zien waar het Nederlandse cannabisbeleid eigenlijk om draait tegenwoordig: het afpakken van zogenaamd ‘wederrechtelijk verkregen voordeel’. Ofwel kaalplukken in de volksmond. Doet de politie eigenlijk alleen maar bij wiettelers en dealers en niet bij pak ‘m beet terroristen, verkrachters, zedendelinquenten, overvallers, voetbalhooligans of inbrekers. In dit geval verdwijnen er zelfs twee auto’s van een plantenvriend op de politietrailer. En verdomd als het niet waar is, alweer in Brabant. In Asten om exact te zijn, waar het Politie Basisteam Peelland op Twitter zomaar deze boude uitspraak durft te droppen: ‘misdaad mag niet lonen’. Tuurlijk jongens, want WIET = MISDAAD dat weet toch iedereen. Gekkies!

Wietfoto 4 – Nederland

Wat zien wij hier? Een deel van de buit van een “Onderzoek naar georganiseerde handel”, meldt de landelijke politiewebsite. Het onderzoek was van de gemeenten Hilversum en Wijde Meren, de politie en de Belastingdienst. Dan valt zo’n zakje wiet – ook nog eens van dichtbij gefotografeerd zodat we niet kunnen inschatten hoe groot de zak is – toch wat tegen als enige fotografisch bewijsstuk. We geloven de politie maar op hun blauwe ogen. Het betreft hier derhalve “een grote zak henneptoppen”. Aangetroffen in een pand aan de Meidoornlaan in Nederhorst den Berg. Behalve de Gooise zak waren er ook “verschillende spullen die worden gebruikt voor het bouwen van een hennepkwekerij” aanwezig. Kortom, een geweldige actie van gemeenten, politie en Belastingdienst!

Wietfoto 5 – Nederland

Wat zien wij hier? Het bewijs dat er echt overal in ons narcostaatje Nederland wiet wordt gekweekt. Dit is een fotocollage op Facebook van de Politie Basisteam Wassenaar. Wassenaar! Dat is van alle 342 gemeenten nou net dié gemeente, waar het gemiddelde inkomen per inwoner met ruim 61.000 euro het allerhoogste van heel Nederland is. En ook daar kweekt men wiet, bedoelen we maar. Grootschalig zelfs, in dit specifieke geval aan de Seringenlaan. Daar mochten de dienders van de wet dinsdagavond 750 dames afmaken, in naam van ons allemaal a.k.a. het volk. En rijke stinkerd of niet, de 60-jarige bewoner van het wiethonk moest mee naar het bureau. Vanzelfsprekend nam de politie ook gelijk maar “contant geld en een personenauto” mee. Gewoon, omdat het kan. Ook in Wassenaar.

(advertentie)