(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Volgens de Drug Policy Alliance kostte de wereldwijde oorlog tegen drugs tot 2021 al één biljoen dollar, dat is duizend miljard. Niet dat de war on drugs daarna of wellicht daardoor gestopt is, ben je gek? Het is een veel te lucratief businessmodel voor een hele hoop (ambtelijke) organisaties. Dat al het peperdure gedoe per saldo nul-komma-nul oplevert onder de streep, ach een kniesoor die daar op let. En dus is ook deze week onze fotorubriek weer goedgevuld, gelijk een erwtensoep van oma.

Wietfoto 1 – Nederland

Wat zien wij hier? Een pietepeuterig takje verse wiet in een doos. Daarnaast 5,7 kilo wiettoppen in gripzakken van diverse formaten en 80 gram hasj. Maar vooral een zak met muntgeld. Niet te zuinig ook, want volgens de Politie Westervoort gaat het hier om liefst 1.800 euro aan muntgeld.  Afgepakt van een 35-jarige man die al het bovenstaande mocht inleveren nadat ie in de nacht van 16 op 17 maart in zijn auto werd aangehouden. In de auto lagen stekjes en voeding, reden voor de politie om ook het huis van de automobilist te doorzoeken. Niet zonder resultaat, het dient gezegd. Maar wij blijven toch vooral hangen bij die enorme hoeveelheid munten?!

Wietfoto 2 – Groot-Brittannië

Wat zien wij hier? En Engelse Oom Agent met een behoorlijke zak. Een zak vol met wiet, maar dat is niet eens het meest bijzondere aan deze foto uit de stad Coventry. Nee, dat is het feit dat deze agent van West Midlands Police een zak wiet afvoert die door onverlaten werd gedumpt op het schoolplein van een… basisschool. Hoe verzin je het, inderdaad. Of zoals de politie het op Twitter zegt: “Your officers of the Whoberley team have this afternoon seized a bag full of cannabis that had been emptied out onto the grounds of a local primary school. Never acceptable.” Gooi het dan tenminste weg bij een hogeschool of universiteit of zo…

Wietfoto 3 – Albanië (en België)

Wat zien wij hier? Een groene zee van bijna rijpe toppen! Inderdaad, dat is smullen. Ware het niet dat dit een politiefoto is, die wij oppikten bij de website Albanian Daily News. Ofwel, een foto van iets – in dit geval 1.445 wietplanten – dat inmiddels niets is. Nou weten wij van Albanezen dat ze bepaald niet vies zijn van wiet kweken, ook niet als ze daarvoor een eindje moeten reizen. Bijvoorbeeld naar Antwerpen, België. Daar is bovenstaande foto gemaakt. Toch zijn de 6 opgepakte mannen uit de Balkan-republiek ook weer niet de slimste wiettelers. Ze liepen met hun ontzagwekkende aantal bijna oogstrijpe wietplanten namelijk tegen de lamp nadat omwonenden klaagden over de even ontzagwekkende stank.

Wietfoto 4 – Nederland

Wat zien wij hier? De nieuwste Monopoly-variant naar aanleiding van het in één klap wereldwijd legaliseren van wiet? Was dat maar waar. Het betreft een partij smokkelwiet ingepikt door ambtenaren die hun salaris ontvangen van Douane Nederland. Die doen op Facebook heel grappig over hun gedane arbeid, middels de kop “Wat een vondst! Niet door naar START”. Haha, humor. En ze gaan helemaal los hoor, onze douaniers. “Deze valsspeler trok de verkeerde kanskaart. Niet direct door naar START, maar naar de Douane.” En: “Geen high-score voor hun tijdens spelletjesavond.” Stoppen nu, anders krijgen we nog een hartaanval!

Wietfoto 5 – Verenigde Staten

Wat zien we hier? Een auto in het holst van de Californische nacht, met een achterbak vol wiet. Zeker illegale shit of niet? Nee hoor, het is volkomen legale wiet die we zien, afkomstig van een opslagpand – laten we het maar gewoon stash noemen – van 3Bros op Fair Avenue in de stad Santa Cruz. Punt is alleen dat degene die de auto bestuurt een dief is. Sterker nog; deze legale cannabis toko werd door dieven in liefst 4 auto’s leeg getrokken vorige donderdag. De buit, die de onverlaten in nog geen 15 minuten bij elkaar graaiden, is een half miljoen dollar waard. De auto’s zijn volgens de politie zeer waarschijnlijk ook gestolen, dus je begrijpt dat naar de daders nog gezocht wordt as we speak…

Wietfoto 6 – Nederland

Wat zien wij hier? Joints, joints en nog eens joints – in totaal iets van 21.000 – plus een handige machine waarmee naar alle waarschijnlijkheid alle rakkertjes zijn gemaakt. Allemaal in een bedrijfspand aan de Kleijweg in Den Hoorn. Net als vijf mensen die er voor gearresteerd zijn, wat contant geld, een berg lege jointhulzen en wat de politie ‘kilo’s drugs’ noemt. Burgemeester Van Hemmen van Midden-Delfland is trots op het resultaat van de actie: “Ondermijning is betonrot in de samenleving en komt helaas ook in Midden-Delfland voor”. Tja. Heel stoer en knap om weer eens een stash van een coffeeshop te rippen, jongens. Ga zo door met ons belastinggeld!

(advertentie)