(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

En daar gaan we weer, op reis door het fotoaanbod van de afgelopen week. Centraal staat zoals altijd in deze beeldrubriek de nog altijd niet bij het Kerkhof van Grandioos Mislukte Ideeën bijgezette War on Drugs. Of eigenlijk de oorlog tegen wiet om precies te zijn, want wij zijn nu eenmaal schoenmakers die bij hun leest blijven – whatever de fok dat ook mag betekenen anno 2023. We beginnen en eindigen in Groot-Brittannië, met tussenstops in Zuid-Afrika, Canada en bij de Belgen.

Wietfoto 1 – Groot-Brittannië

Wat zien wij hier? Een ware Master of Puppets, maar deze cannabismeester is wel uitgespeeld helaas. Net als twee collega-wiettelers in de Britse stad Coventry. Komt omdat de West Midlands Police op 1 maart langs is gekomen en het was niet voor de gezelligheid. Agenten van ’the gangs unit’ namen voor liefst 300.000 Britse pond – ofwel 336.708 euro – aan wiet(planten) in beslag. Ze arresteerden een man van in de dertig, een man van in de twintig en een jongen van 16 jaar. Maar waar wij h-e-l-e-m-a-a-l gek van werden, is deze opmerking van de Coventry Telegraph over de zaak: “A fully grown cannabis plant is worth around £1,000 when harvested into the drug”. 1122 euro voor 1 wietplant, not bad… not bad at all!

Wietfoto 2 – Zuid-Afrika

Wat zien wij hier? Een nogal knullige politiefoto eerlijk gezegd. Waarom niet even aan die schrijvende politieagent achterin gevraagd of ie tijdelijk kan opzouten voor een (betere) foto van deze afgepakte handel? Ach ja, het is Zuid-Afrika. We zien het resultaat van een ‘dagga bust’ van het Ekurhuleni Metro Police Department. Dagga is Afrikaans voor wiet en de hiervoor gearresteerde zakenman (30) verkocht naar verluidt niet alleen zakjes wiet, maar ook ‘various cannabis-infused products’. Aldus de Zuid-Afrikaanse nieuwssite IOL. De hele tafel vol cannabisproducten is bij elkaar 150.000 Zuid-Afrikaanse rand waard a.k.a. 7.643 eurootjes.

Wietfoto 3 – België

Wat zien wij hier? Zitten de Franse modehuizen tegenwoordig ook al in de hasjhandel, wellicht om nóg wat meer nettowinst te schrijven? Nee hoor. Het is meer waarschijnlijk een geintje van de dienstdoende hasjsmokkelaars om een stickertje met ‘Hermes Paris’ op de handelswaar te plakken. Geldt ook voor ‘Caza Blanca’, een ander modehuis. Lachen jongens! Minder grappig is dat hun hasj hier gekiekt is door de politie van Antwerpen. We zien ook nog wat wiet en de hele mikmak is afgepakt van twee dealers – waarvan eentje 16 jaar oud – én een wat de Vlamingen ‘bovendealer’ noemen, ofwel een groothandelaar in verboden geestverruimende rookwaar. Alle shit happende met dank aan het wijkondersteuningsteam in de havenstad, zo lezen we in de PZC.

Wietfoto 4 – Canada

Wat zien we hier? Een prachtige foto, noem het maar gerust een kunstwerk. Gemaakt door fotograaf Shakil Hossain, maar die heeft geen idee meer waar zijn werk nu is. Dat komt zo: de ingelijste foto hing in 1 van de 6 coffeeshops van de keten Green Merchant in de Canadese metropool Toronto. Je kon ‘m kopen voor 600 dollar, pak ‘m beet 420 euro. Daar had een van de klanten blijkbaar geen trek in, want hij liep doodgemoedereerd de dispensary uit met het van de muur gehaalde kunstwerk onder de arm. Fotograaf Shakil is overigens niet heel boos. Op zijn Instagram zien we bij bovenstaande afbeelding van het gejatte kunstwerk deze tekst: “I lost the smoking girl but seeing so much support and love from the community, I can’t put in words how grateful I am. Thank you Toronto!”

Wietfoto 5 – Groot-Brittannië

Wat zien wij hier, nog meer cannabiskunst of zo? Nee hoor, het is een politiefoto van een shopper met wiet van bovenaf gefotografeerd. Nou zien wij honderden van dit soort foto’s voorbij flitsen in de werkweek, dus wat maakt dit beeld bijzonder? Dat komt vooral door de kop van het nieuwsbericht dat erbij stond op de website NottinghamshireLive. Die luidt: ‘Boy arrested after cannabis, nunchucks and sword found in Gedling raid’. Rare jongens die Britten, zeiden Asterix & Obelix al en dat blijkt maar weer. Een dealer van 16 jaar die in het Britse Carlton rondloopt met een zwaard! Of als dat te lastig manoeuvreren is tijdens het handelen en wandelen met een nunchaku, ook wel nunchucks genoemd. Komt nog harder aan dan de vetste skunk cannabis!

(advertentie)