(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Honderden, zo niet duizenden aangiften van door echte criminaliteit getroffen burgers blijven op de politieplank liggen. OM en rechtbanken kunnen het werk niet aan en seponeren er ook al vrolijk op los. Maar voor hun onstilbare jacht op wietplanten en hun oogst maken ze allemaal graag kostbare tijd vrij. En die vlieger gaat binnen en buiten de landsgrenzen op. Je begrijpt, het is weer war on drugs fototijd!

Wietfoto 1 – Nederland

Wat zien wij hier? Het bekende beeld van een “drugspand” dat op bevel van de burgemeester is dichtgetimmerd. Vaak voor drie of zes maanden, soms nog langer. In dit specifieke geval gaat het om een huis in Wormerveer dat het een halfjaar zonder menselijke bewoners moet stellen. Vandaar die bekende ‘Drugspand gesloten’-poster op het raam. Dat heeft het huis te danken aan 400 wietplanten die er in januari van dit jaar werden aangetroffen. Godgeklaagd dat te pas en vooral te onpas – want waar moet de coffeeshopwiet dan vandaan komen?! – sluiten van woonhuizen. En ook die benaming ‘drugspand‘ slaat in het geval van plantenkwekers natuurlijk helemaal nergens op. Zucht…

Wietfoto 2 – Spanje

Wat zien wij hier? We zien de handel van enkele opgepakte Spaanse smokkelaars die het leven van de verwende cannabisconsument juist wat comfortabeler wilden maken. Immers, naast 40 kilo hasj zien we hier ook 26.000 pakjes illegale sigaretten. Daar kan je dus heel wat smakelijke joints van draaien! Agenten van de nationale politie hebben echter in La Línea de la Concepción (Cádiz) drie personen gearresteerd voor bovenstaande contrabande. En omdat ze er nu eenmaal toch waren, namen ze gelijk ook maar 6 mobiele telefoons en 2 voertuigen mee. Want ook in Spanje plukt de staat de wietmens maar wat graag kaal…

Wietfoto 3 – Suriname

Wat zien wij hier, en wie? Om met dat laatste te beginnen, de man met de uit de kluiten gewassen zwarte balk voor zijn gezicht is de 23-jarige Surinamer Furgill S. Zo’n balk krijg je ook daarginds niet zomaar en dat klopt: hij werd namelijk met hasj gepakt door een arrestatieteam van de narcoticabrigade. Iets meer dan voor eigen gebruik wel, want twaalf kilo in totaal. De website Starnieuws meldt dat er ook nog “een groot geldbedrag” in beslag is genomen, maar wij tellen met de beste wil van de wereld 240 euro op de politiefoto’s. Afijn, de inflatie giert ook in Zuid-Amerika welig, zullen we maar denken. En ook in Suriname is het pluk-ze-kaal-virus doorgedrongen; behalve geld en hasj pikte de politie in Paramaribo ook nog snel twee auto’s af van Furgill.

Wietfoto 4 – Nederland

Wat zien wij hier? Een zak wiet in een erg foute verpakking. Namelijk afgepakte wiet in een ‘ademende sealbag’ van de politie, met logo en al erop geprint. Dat roept direct de vraag op waarom de politie – in dit geval die in Veendam – in godsnaam ademende sealbags moet hebben? Het eerste en enige wat ze met afgepakte wiet in Nederland doen is de shit in de verbrandingsoven mikken. Dat kun je net zo goed met een smerige tweedehands vuilniszak doen, bij wijze van spreken.  Nou ja, de Wijkagenten Veendam melden op Instagram dat we hier naar 4 kilo wiet kijken. Verder stonden er 96 wietplanten in de opgerolde kwekerij in Wildervank. Oh ja, natuurlijk ging de auto ook mee met Oom Agent.

Wietfoto 5 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? Heel veel in ieder geval en dat is weer wat minder raar als je weet dat alles hierboven samen de handelswaar is van een heuse ‘pop-up’ marijuana market, ofwel een vlooienmarkt voor ons soort mensen, haha. Helaas volkomen illegaal, vandaar dat het feest in Portsmouth in het (en dit is geen grap) 600 block van High Street voortijdig door de autoriteiten werd afgekapt. Het partijtje vond plaats achter een winkel en de alternatieve 420-markt werd bewaakt door gewapende beveiligers zonder licentie. De gehele opbrengst was uiteindelijk voor de politie: 13 vuurwapens, bijna 50 kilo wiet en ‘a variety of manufactured products containing THC’.  41 mensen uit heel de staat Virginia zijn op en vanwege het evenement opgepakt, meldt het Portsmouth Police Department.

Wietfoto 6 – Groot-Brittannië

Wat zien wij hier? Een aardig zakcentje, maar dan op volstrekt verboden wijze bij elkaar gebuffeld door een 30-jarige man in Manchester. In alle vroegte viel de politie vorige woensdag bij ‘m binnen in zijn appartement aan Owen Street, met huiszoekingsbevel en al. In mobiele kluisjes en zomaar in een kast vonden de smerissen liefst 270.000 Britse pond in contant geld, grofweg drie ton euro. Had meneertje verdiend met de wiethandel. Daarvan, van cannabis dus, trof men ook grote hoeveelheden aan (zie de komische openinsfoto bij dit artikel), schrijft de Oldham Chronicle. Verdachte bleek er zelfs twee flatjes op na te houden, met bij beide voordeuren een leuk autootje. En nu moet jij eens raden waar die Range Rover Sport en Audi RS4 nu geparkeerd staan?

(advertentie)