(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In huize Groen ontmoet Runtz x Layer Cake vandaag voor het eerst haar scrogrek. De plant was er al voorbij gegroeid en mag haar takken wat onze kweekdokter betreft wel wat verder openspreiden. Ze staat namelijk ook al bijna een week op 12/12, en het is wél de bedoeling dat ze straks het hele kweekoppervlak bestrijkt. 

Mijn getwijfel over het wel of niet alvast inschakelen van het 12/12 lichtschema is voorbij. Vorige week donderdag heb ik namelijk de knoop doorgehakt en het schakelklokje verzet. Eén dag na m’n laatste kweekverslag, dus Runtz x Layer Cake staat nu precies zes dagen op 12/12. En als ik de plant zo bekijk heb ik daar ook helemaal geen spijt van want volgens mij gaat ze het kweekoppervlak gemakkelijk vullen. De échte strek moet namelijk nog beginnen, en het is nu al een mooi struikje wat mij betreft.

Runtz x Layer Cake ontmoet scrogrek

De dame is momenteel echter nog behoorlijk compact en houdt haar zijtakken vrij dicht tegen haar hoofdstam. Wel heeft ze de hoogte waarop ik de laatste twee keer mijn scrogrek heb opgehangen bereikt. En dus kon ik haar vanmorgen met dat rekje laten kennismaken, en de takken zo alvast openspreiden waardoor de plant meteen een groter oppervlak bestrijkt.

Het ophangen van het rek ging ultiem eenvoudig met de handige beugels die CannaTommy voor de CNNBS G-Kit heeft ontworpen. Ze zaten alle vier nog op dezelfde hoogte aan de hoekprofielen bevestigd, dus het enige wat ik hoefde te doen was mijn rekje eraan vastmaken met de clipjes. Uiteraard was het wel even goed opletten dat ik daarbij geen takken zou afbreken, want de Runtz x Layer Cake was zogezegd al wat hoger dan het rek.

Lekker!

Toen ik de plant zes dagen geleden op 12/12 zette, heb ik meteen ook de bovenste twee schutbladeren weggehaald. De bladeren van deze Runtz x Layer Cake zijn namelijk enorm breed, en de twee schutbladeren wierpen daardoor een schaduw op de takken eronder. Hierbij kreeg ik ook meteen een voorproefje van de geur van deze soort, en daar werd ik ontzettend blij van!

Ten eerste omdat de bladeren nu al een zeer intense geur hebben; mijn handen roken er de hele ochtend naar. En dat is altijd een heel mooi voorteken voor de bloeifase die eraan zit te komen. Het is mijn ervaring dat hoe intenser de plant in de groeifase ruikt, hoe sterker de wiet zelf ook ruikt en smaakt. Ten tweede werd ik heel blij van de geur zelf. Ik bleef dan ook steeds aan mijn handpalmen snuffelen om het te kunnen ruiken. De geur doet me op dit moment in de groeifase namelijk erg denken aan die van de Tangie, en dat is een van mijn favoriete strains.

Hydrokweken een eitje

Nadat ik het scrogrek had opgehangen was het weer tijd voor de wekelijkse aanvulling van het voedingswater. Een echte verversing kan ik het namelijk niet noemen, aangezien ik maar een deel van het water ververs. Eigenlijk ververs ik gedurende de gehele kweekronde dus nooit al het water tegelijk, en dat werkt voor mij prima.

Eén keer per week tap ik 4 tot 5 liter water af en vul ik het Flow Hydroponic 3-in-1 Systeem tot de max met vers water. De rest van de week doe ik letterlijk niets aan de plant, afgezien dat ik dagelijks wel even een kijkje neem om te zien of alles nog goed gaat. Zo makkelijk is het hydrokweken in de Dokter Groen Special dus, al zeg ik het zelf.

Slechts drie flessen

Anyway, ik heb dus weer zo’n vijf liter afgetapt. Voordat ik het nieuwe water bijvul meet ik eerst de EC- en pH-waarde van het afgetapte water. De EC was in dit geval 2,2 en de pH-waarde was 5,5. Een iets te hoge EC-waarde dus maar een prima pH-waarde. Daarna ging er 15 liter vers kraanwater in het systeem, wat betekent dat er deze week zo’n 10 liter water is verbruikt.

Na het verversen heb ik niets aan de pH-waarde gedaan maar wel voor 8 liter aan voeding toegevoegd. Omdat de plant nog steeds groeit, en ook nog zal strekken, heb ik hierbij groeivoeding gebruikt. Dat wil in mijn geval zeggen dat ik de verhouding aan Grow, Micro en Bloom van Terra Aquatica voor de groeifase heb gebruikt. In de bloeifase gebruik je met deze voeding namelijk nog steeds dezelfde drie flessen, maar dan in een andere verhouding. Ik vind dat heel handig en het is ook voordelig, want daardoor heb je voor de gehele kweekcyclus slechts drie flessen voeding nodig.

Meer was er niet te doen voor vandaag. Voor volgende week verwacht en hoop ik dat de Runtz x Layer Cake het hele kweekoppervlak bestrijkt. Dan kan ze daarna lekker de hoogte in wat mij betreft.

Dokter Groen

(advertentie)