(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Omdat zijn planten steeds zo groot werden had Dokter Groen zich voorgenomen om deze keer eerder naar het 12/12 lichtschema te schakelen. Maar nu Runtz x Layer Cake twee weken oud is en haar eerste 5-vingerige blaadjes krijgt, twijfelt hij toch weer of het niet te vroeg is daarvoor. Wat denk jij?

Vorige week ging mijn verslag vooral over het knippen en het wegen van mijn Sneeze. Ik heb er al heerlijk van genoten de afgelopen dagen. Het moet eigenlijk nog een paar weken curen maar het smaakt me nu al weer fantastisch.

Runtz x Layer Cake

Ondertussen groeide de kleine Runtz x Layer Cake ook langzaam op, onder het licht van de 170 Watt G-Bars die ik afgelopen week nog op 40% gedimd had. Ik was even bang dat er iets met de worteltjes aan de hand was maar het plantje groeide toch mooi door. Vandaar dat ik de G-Bars LED vanmorgen op 80% heb gezet. Ik zal wel even goed in de gaten houden of dat goed gaat, omdat de luchtvochtigheid in de kast nu nog erg laag is. Als de plant wat meer bladeren heeft en wat meer vocht verdampt loopt dat vanzelf op.

Voeding, EC en pH-waarde

Runtz x Layer Cake begon deze week met voedingswater met een EC-waarde van 1,8 en een pH-waarde van 7 ongeveer. Ik heb haar de afgelopen week rustig alleen gelaten, en vanmorgen de waardes nog even gemeten. De EC-waarde was nog steeds hetzelfde, wat logisch is omdat het plantje nog erg klein is en dus maar weinig voeding verbruikt. De pH-waarde was echter wel gedaald, en wel naar 5,5. Allemaal binnen de marges wat mij betreft en door het schommelen kan de plant alle mineralen juist goed opnemen.

Na het meten van de waardes heb ik een liter of vijf aan voedingswater uit het systeem afgetapt, en ongeveer 8 liter vers kraanwater toegevoegd. Vervolgens heb ik voor vijf liter voeding toegevoegd, en wel volgens de growing formule van de Terra Aquatica Tripart voeding. Vorige week was dat nog de pregrow formule maar nu de zaailing een echt plantje geworden is, zit ze wat mij betreft in de groeifase.

To flower or not to flower?

Omdat mijn wietplanten de laatste rondes steeds zo hoog worden, had ik bedacht dat ik deze keer een paar weken eerder naar het 12/12 lichtschema zou overschakelen. Als ik nu nog drie weken wacht met de omschakeling dan is dat weer hetzelfde moment als gewoonlijk. Aan de andere kant vind ik het plantje nu nog erg klein om al op 12/12 te zetten.

In theorie is het wel zo dat een wietplant die nog te jong is, ook met het 12/12 lichtschema pas gaat bloeien als ze volwassen is. Wat dat betreft kan ik het dus wel doen. Ik hoop alleen maar dat de plant dan nog wel wat meer wortels en bladeren gaat aanmaken, en nog wat strekt voordat ze aan haar bloeifase begint. Plus ik moet de plant ook nog een keer toppen.

Ik denk dat ik haar daarom maar volgende week op 12/12 ga zetten in plaats van nu al. Mocht ik ondertussen ineens besluiten om dat toch eerder te doen, dan hoor je dat volgende week van me. Tot dan!

Dokter Groen

(advertentie)