(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hij houdt er niet van maar om zijn Sneeze te kunnen roken moest onze kweekdokter het toch echt eerst knippen. Uiteraard heeft hij het toen ook maar even gewogen en dat viel hem allerminst tegen. Ondertussen groeit de kleine Runtz x Layer Cake ook in een mooi tempo verder. Kweekverslag.

Deze week kon ik de oogst van Sneeze eindelijk schoonknippen en wegen. En hoewel ik altijd een beetje tegen het knipwerk op zie, is het fijn om weer eens wat verse wiet op voorraad te hebben. De Runtz x Layer Cake die ik vorige week in haar netpotje mocht planten staat inmiddels in mijn kweekkast. Haar wortels hangen al in het voedingswater.

De opbrengst van Sneeze

Wiet knippen is niet mijn hobby. Hoewel, het hoort erbij dus technisch gezien is het eigenlijk wel mijn hobby. In ieder geval vind ik het geen leuk werkje. Ik hou niet van het plakkerige gevoel aan je vingers, en heb bij ieder suikerblaadje dat ik knip het gevoel dat het zonde is van de trichomen. Meestal knip ik dan ook niet zo secuur zodat ik de plakkerigste suikerblaadjes gewoon kan oproken.

Deze keer heb ik echter aan de Terp Inspectors gevraagd om mijn wiet te reviewen, dus moet het er wel een beetje puik uitzien. Ik begon twee dagen geleden aan het klusje en heb toen ongeveer een derde van de oogst heel netjes geknipt. Gisteravond moest het werkje echter geklaard worden, dus de overige twee derde is iets minder secuur geknipt.

Maar waarschijnlijk ben je veel nieuwsgieriger naar het gewicht van de Sneeze na het knippen. Dat heb ik vanmorgen gewogen, en viel me helemaal niet tegen. Ik heb twee grote glazen bakken met hoofdtoppen en één bak met daarin de lager gegroeide topjes die wat minder compact zijn. De twee bakken met hoofdtoppen wegen 79,37 en 65,17 gram, en de derde bak weegt 48,40 gram. Samen is dat dus 192,94 gram, oftewel 1,13 gram per Watt, onder de dimbare 170 Watt G-Bars LED.

Naast de wiettoppen had ik echter ook nog een zak met knipafval van 52,19 gram. Deze gebruik ik om later wietboter van te maken.

Runtz x Layer Cake

Naast het knippen en wegen, staat er sinds deze week ook weer een plantje in mijn ‘Dokter Groen Special‘ kweekkast. Namelijk de Runtz x Layer Cake van Barney’s Farm die ik vorige week in haar netpotje had geplant. Zoals ik bij het planten al vertelde, heeft zo’n jong plantje haar eerste wortels het snelste in het voedingswater als je haar meteen in het hydrosysteem zet. Dat was in dit geval wel heel snel want binnen één dag.

Vanmorgen heb ik de wortels even bekeken en het ziet er goed uit. De hoofdwortel heeft al een flinke sliert met zijvertakkingen, en aan de achterkant zie ik al meer wortels uit het netpotje groeien.

De afgelopen week heeft de zaailing het gedaan met een lichte voedingsoplossing van 0,5 milliliter voeding per fles per liter water. Dat is dus 0,5 milliliter Grow, 0,5 milliliter Micro en 0,5 milliliter Bloom van de TriPart voeding van Terra Aquatica.
Omdat het plantje inmiddels haar eerste gekartelde wietblaadjes heeft, heb ik de voedingsoplossing vanmorgen iets sterker gemaakt. Ik heb een liter of vijf van de lichte voedingsoplossing afgetapt en zeven liter sterkere voedingsoplossing toegevoegd. Op deze zeven liter heb ik weer 8 milliliter van elke van de drie flessen voeding toegevoegd. Zo went het plantje langzaam aan wat meer voeding.

Afgelopen week heb ik ook niet op de pH-waarde van het voedingswater gelet. Na het toevoegen van de zeven liter voedingswater heb ik dat nu wel enigszins aangepast. Het was 7,0 en ik heb er een milliliter pH-min van Plagron bij gedaan. Vanmiddag zal ik het nog eens meten en zonodig aanpassen naar een pH-waarde van 5,8.

Voor volgende week verwacht ik dat de Runtz x Layer Cake een stuk groter is, en misschien al haar eerste vijf-vingerige blaadjes heeft. Misschien dat ik haar dan ook al wel op 12/12 zet, want zoals beloofd zou ik dat deze ronde een paar weken eerder doen. Omdat mijn planten namelijk zo ontzettend hard groeien in het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem worden ze steeds enorm hoog. Door deze keer snel naar de bloeifase over te schakelen hoop ik deze keer met een wat lagere wietplant te eindigen.

Dokter Groen

(advertentie)