(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Er is een tijd van zaaien, en er is een tijd van oogsten. En in huize Groen was het gisteren tijd om Sneeze te oogsten. Een voor een knipte de kweekdokter dan ook alle takken af, om ze vervolgens ondersteboven in zijn droogtent te hangen. Daarna is het tijd om op te ruimen want met een lege kweekkast is het ook weer snel tijd om te zaaien. Welke wietsoort dat wordt hoor je natuurlijk van Dokter Groen zelf.

Als je me twee weken geleden had gezegd dat ik nu al zou oogsten, dan had ik je waarschijnlijk niet geloofd. Vorige week ging het echter ineens heel snel met Sneeze, en lieten de trichomen ook al zien dat ze er klaar voor was. Ik heb haar toen nog één week gegeven maar gisteren moest ze er dan toch echt aan geloven. En dat was ook precies op tijd want bij het oogsten kwam ik al een rot plekje tegen. Gelukkig bleef het daarbij…

Vóór het oogsten heb ik natuurlijk eerst nog even de laatste foto’s van mijn mooie Sneeze genomen. Het zijn namelijk weer prachtige toppen geworden, al zeg ik het zelf.

Eigenlijk kun je aan de toppen zelf al goed zien dat ze klaar zijn om geoogst te worden. De bloeiharen zijn op enkele na allemaal bruin en ingedroogd, de toppen zijn dik en opgezwollen en de bladeren hebben herfstkleuren. Maar vooruit, omdat dit toch de laatste kans is om ze nog even te laten zien heb ik ook nog wat trichoomfoto’s gemaakt.

Oogsttijd!

En na het maken van de laatste foto’s van een nog levende Sneeze was het dan eindelijk zover. Ik heb de schaar ter hand genomen en de lange takken een voor een onderaan de stam afgeknipt. Vervolgens plukte en knipte ik van iedere tak de schutbladeren af, en heb ik ze ondersteboven in mijn droogtent gehangen. Het paste maar net allemaal, dus ik denk dat het een goede oogst is.

Uiteraard heb ik elke tak bij het wegknippen van de schutbladeren nog even goed bekeken, en van sommigen een foto gemaakt. Hierbij ontdekte ik helaas wel een klein rot plekje. Uiteraard wel op de dikste top, wat natuurlijk zonde maar ook erg logisch is. Gelukkig was het maar een klein plekje en bleef het daarbij…

Opruimen & een nieuwe strain

Toen alle toppen veilig te drogen hingen was het tijd om de DGS kweekkast schoon te maken en de wortels uit het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem te verwijderen. Dat bleek een enorme bak spaghetti inmiddels, en de wortels hadden het zogenaamde ‘heavy duty’ netpotje ook helemaal uit elkaar getrokken. Eigenlijk wel mooi om te zien, want hergebruiken is er met netpotjes sowieso nooit bij. De wortels groeien er compleet doorheen waardoor ik ze eigenlijk altijd weg moet gooien.

Na het opruimen staat de kast weer klaar voor de volgende ronde. Ik wil ook liefst zo snel mogelijk weer een nieuwe kweek starten, zodat die voor de zomer klaar is. De zaadjes heb ik al besteld, en nu wil jij natuurlijk weten welke soort het deze keer wordt. Nou, dat gaat Runtz x Layer Cake worden van Barney’s Farm. Toen ik de beschrijving van die soort las, was ik verkocht.

Runtz schijnt geweldig te zijn, en heb ik nog nooit gekweekt, en de soort heeft ook genen van GMO Garlic Cookies, met een terpenenprofiel dat zo ‘luid’ is dat jullie hem straks misschien wel kunnen horen! Daarnaast heb ik niets dan goede verhalen gehoord van kwekers over de genetica van Barney’s Farm, dus ik ben heel benieuwd, en kan niet wachten tot de zaadjes binnen zijn en ik kan ontkiemen. Hopelijk komen ze vandaag of morgen binnen, en kan ik jullie volgende week alweer met een kiemverhaal verblijden.

Tot volgende week!
Dokter Groen

(advertentie)