(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is een ijzeren wet dat als je iets heel erg verbiedt de prijs ervan op de zwarte markt alleen maar stijgt. En dus wordt de wiet duur betaald in Ierland, waar zelfs nog geen enkele inwoner toestemming heeft gekregen om medicinale cannabis te gebruiken. De rapen zijn helemaal snotgaar als je betrapt wordt op een flinke binnenplantage vol met verboden planten voor de recreatieve markt, zoals dit stelletje overkwam.

Drie keer niks in Ierland

Wanneer je op de officiële website van de Ierse politie zoekt naar wetgeving omtrent wiet, ben je vrij snel klaar. Simpelweg omdat alles verboden is en ‘de regering geen plannen heeft om cannabis te legaliseren’, zo lezen we.

Alhoewel; theoretisch is het sinds enige jaren wel mogelijk dat je legaal medicinale cannabis mag hebben in deze EU-lidstaat, maar tot op de dag van vandaag heeft de overheid nog nul (0) mensen zo’n ontheffing verleend. Kortom, het is nog altijd kwaad kersen eten voor de wietconsumenten daar op dat regenachtige eiland.

Neemt niet weg dat er natuurlijk best een hoop Ieren zijn die graag een blowtje lusten, en zelfs dappere dodo’s die het wagen de illegale drug home made te produceren. Zoals deze vrouw van in de vijftig en man van in de zestig, die deze maandag in Co Roscommon gepakt werden door de politie.

De wiet wordt heel duur betaald

En dat zou het koppel nog wel eens kunnen bezuren, aangezien er een maximale gevangenisstraf van 14 jaar staat op de productie van of het dealen in wiet. En van productie is in dit geval zeker sprake.

Nu zouden we jullie graag vertellen om hoeveel wietplanten en kilootjes wiettoppen het hier precies gaat, maar helaas. In Ierland en Groot-Brittannië doen ze het naar goed Anglo-Saksisch gebruik natuurlijk weer net even anders. Planten en toppen worden niet geteld of gewogen, maar direct in keiharde euro’s omgezet.

Volgens de media en politie op het eiland waren deze wietplanten

dus zomaar even 288.000 euro waard, en deze wiettoppen

zijn volgens de autoriteiten goed voor nog eens 240.000 euro. Bij elkaar zijn de beide illegale activiteiten van het gearresteerde stel uit Co Roscommon dus liefst 528.000 euro waard. Zoals gezegd, de strengst verboden wiet wordt steevast het duurst betaald, ook in Ierland helaas…

(advertentie)