(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Man, hadden wij vroeger maar op zo’n leuke school gezeten als de Sumner High School in het Amerikaanse Louisiana. Niet alleen omdat de eerste twee van de drie woorden uit die schoolnaam geweldig zijn, maar vooral omdat de leerlingen er behalve een bakkie pleur met een friszoete appel ook edibles konden kopen in de schoolkantine! 

Cannabis brownies in de schoolpauze

Omdat CNNBS er nu over bericht – in navolging van de nodige Amerikaanse media – weet je gelijk ook dat er aan de verkoop van de extra speciale koekjes sinds vorige week een einde is gekomen. Geen lekkere brownies geïnfuseerd met wiet(olie) meer voor de leerlingen van de middelbare school in Tangipahoa Parish.

En geen baan meer voor de 45-jarige “chef-kok” van dienst in de schoolkantine, genaamd Tymetrica Cohn. Haar arrestatie werd gemeld door sheriff Jimmy Travis van Tangipahoa Parish op de sociale media. Daaruit leren we ook dat het verklikken van medemensen in de VS aan de orde van de dag is, net zoals wij het hier zo geweldig doen met de kliklijn Meld Misdaad Anoniem zeg maar.

Jong geleerd, altijd verkeerd

De aardige kantinemedewerkster poserend voor haar mugshot op het politiebureau…

Voorafgaand aan de arrestatie van de kantinemedewerkster Cohn uit de plaats Kentwood, ontving de sheriff een anonieme melding dat een leerling ‘edible marijuana’ had gekocht op school en van een medewerker nog wel. Zo’n laf belletje noemen ze daarginds dan een ‘Crime Stoppers tip’.

Op scholen worden de leerlingen aangemoedigd om deze zogeheten P3 app te gebruiken, een online tool waarmee je anoniem ‘veiligheidsdreigingen’ kunt doorgeven en dat had één leerling dus ook gedaan in dit sneue geval.

Uitgebakken

Al snel na de tip kregen narcotica-agenten van de sheriff in het snotje dat de invalkracht in het cafetaria de boosdoener moest zijn. Volgens schooldirecteur Melissa Stilley was de verdachte aan het werk via ESS, een uitzendbureau gespecialiseerd in onderwijs, en was de edibles dame dus niet in dienst van het Tangipahoa Parish School System.

Vanzelfsprekend staat Tymetrica Cohn nu niet langer achter de toonbank van de schoolkantine met haar zelfgebakken (!) edibles, maar staart ze naar een rijtje stalen tralies in de plaatselijke gevangenis. Ze wordt beschuldig van bezit en verkoop van een verboden substantie in categorie I van de Amerikaanse federale drugswet en van dealen in een ‘drugsvrije zone’. Jazeker, daarmee worden ook de scholen bedoeld…

[openingsbeeld: iQoncept/Shutterstock]
(advertentie)