(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nieuw op CNNBS zijn de strain reviews van de Terp Inspectors, en deze keer inspecteren ze de G13 Haze van een goede vriend. Deze old school wietsoort heb je ongetwijfeld wel eens op de menukaart van de coffeeshop gezien, en is zeer geliefd onder Haze liefhebbers. Maar wat vinden de Terp Inspectors ervan?

Van een goede vriend hebben we wat toppen van een mooie old school wietsoort Haze gekregen: G13 Haze. Dit is inmiddels een klassieke strain die al aardig wat jaartjes in Nederland te vinden is. En niet zonder reden want een goede G13 Haze heeft die typische Haze-smaak waar veel cannabisliefhebbers gek op zijn, en geeft een krachtige en energieke high. Kijken of onze G13 Haze ook aan die eigenschappen voldoet.

De toppen zien er prachtig uit. Ze zijn overladen met trichomen en hebben een frisse groene kleur met hier en daar enkele oranje stampers. Ze zijn ook voorzien van de typische foxtails die je vaak terugziet bij een echte Haze. Wanneer je de buds ziet en even ruikt, heb je al snel in de gaten dat het een Haze is.

Trichomen en geur

Na onze eerste visuele inspectie hebben we wat van de wiet opengebroken, en legden we het topje even onder de zakmicroscoop. De trichomen zien er gezond uit en het lijkt erop dat ze wat langer zijn dan gemiddeld. Er zijn nog veel intacte trichomen te zien, echter bijna geen amberkleurige.

We vermoeden dat het aantal amberkleurige trichomen vaker aan de lage kant is bij Haze-wietsoorten. Dit omdat de gemiddelde Haze een lange bloeitijd heeft en kwekers hun planten toch graag zo snel mogelijk willen oogsten. Daarnaast is het gewenste effect van een haze de uplifting head high, wat het meest aanwezig is met zoveel mogelijk troebele, melkachtige trichomen.

We ruiken een typische frisse dennen- en peperachtige geur, met een hint van citroen wat direct aan een klassieke Haze doet denken. De dennengeur met een zeer lichte citrusgeur op de achtergrond veroorzaakt waarschijnlijk het typische frisse aroma dat we vaak terugzien bij een Haze.

Op de achtergrond herkent een van ons in de verte de geur van wortel in deze wiet. “Deze geur ervaar ik ook vaker bij typische Amnesia soorten, en doen me aan wortels denken.” Net als in cannabis, zitten in wortels trouwens ook terpenen zoals myrcene en caryophyllene, dus vergezocht is het allerminst.

Drie keer proeven

Voor de eerste smaakervaring nemen we een dry-hit van de joint. Hierdoor kan de smaak al licht geproefd worden. We nemen dus een flinke teug van de joint zonder dat deze aangestoken is. Bij de dry-hit komt de smaak goed overeen met de geur zoals we die beschreven hebben.

Deze keer houden we het echter niet alleen bij een heerlijke joint, maar beginnen we eerst met verdampen. Hiervoor gebruiken we een kleine verdamper genaamd Dynavap. Bij het vapen komen de smaken op lage temperatuur namelijk het beste tot hun recht, en dat is met de Dynavap makkelijk te realiseren.

Hierna was het tijd voor een joint. Na de eerste teug komt de intense Haze-smaak heerlijk overeen met de geur van deze wiet. Het brengt je direct terug naar oude tijden, toen Haze-soorten zoals deze de straten domineerden. Tegenwoordig staan dit soort klassieke soorten steeds meer op de achtergrond, en maken ze plaats voor trendy nieuwe wietsoorten op het coffeeshopmenu.

Bij het roken is de frisheid van de smaak wat minder sterk aanwezig. Bij het vapen en met de dry-hit van de joint was de frisheid in de smaak het sterkst aanwezig. Na enkele teugen wordt het ons ook snel duidelijk dat dit een potente wietsoort is. Het effect komt snel op, we merken een sterke head high en krijgen een boost in energie, zoals gewenst van een Haze soort.

G13 Haze rapport

  • Uiterlijk: lichtgroene, gezonde toppen vol met trichomen. Rapportcijfer: 8
  • Geur: fris, dennen- en peperachtig met een hint van citrus. Rapportcijfer: 7,5
  • Smaak: old school klassieke haze-smaak. Rapportcijfer: 6,5
  • Effect: sterke head high, effect komt snel op. Rapportcijfer: 8
(advertentie)