(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je Dokter Groens kweekverslag vorige week gelezen hebt, dan zou je het niet zeggen maar zijn wietplant lijkt inmiddels al bijna klaar te zijn voor de oogst. Om het zeker te weten checkt de kweekdokter alle aanwijzingen. Kijk dus gerust met hem mee naar de bladeren, de bloeiharen de calyxen en natuurlijk de trichomen van Sneeze!

De ontwikkelingen van de toppen van mijn Sneeze zijn de afgelopen week in een stroomversnelling gekomen. Bloeiharen die een week geleden nog maagdelijk wit waren zijn oranjebruin gekleurd en ingedroogd, en de lege zaadzakjes (calyxen) beginnen op te zwellen. Tegelijkertijd raken mijn voorraadpotten alsmaar leger, dus ik denk steeds vaker aan oogsten de laatste dagen… Eerst maar eens kijken hoe Sneeze er deze morgen bij staat, in het licht van de 170 Watt G-Bars.

Bruine bloeiharen en opgezwollen calyxen

Aangezien ik al aan oogsten zit te denken, is het een goed idee om de toppen even kritisch te bekijken. Hoe ver ze al in hun ontwikkeling zijn dat zie je namelijk beter van dichtbij. Ik let in eerste instantie op de toppen zelf, en kijk hoe dik ze al zijn en hoeveel bloeiharen al ingedroogd en oranje/bruin gekleurd zijn. Ook kijk ik naar de bladeren. Tegen oogsttijd zie je namelijk dat die ook beginnen te verkleuren, net als de bladeren aan veel bomen in de herfst.

Afgezien van de verdorde bladpunten, die Sneeze deze keer opliep omdat de EC-waarde van het voedingswater in het hydrosysteem van mijn kweekkast een paar dagen te hoog was, zie je al best veel herfstbladeren. Ook is het aantal bruine bloeiharen behoorlijk toegenomen. Zo op het oog heb ik het gevoel dat deze dame best weleens oogstrijp zou kunnen zijn.

Milky en amberkleurige trichomen

Om zeker te weten of ik terecht al aan oogsten denk, moet ik echter ook de trichomen nog even goed bekijken. Ik verruil de lens van mijn camera daarom voor de macrolens, en fotografeer de toppen zo dichtbij als ik kan. Daarna zoom ik met photoshop zo ver mogelijk in op de trichomen, zodat ik ze zo goed mogelijk kan bekijken. Kijk je met me mee?

Zoals je kunt zien zijn de meeste trichomen al troebel en melkachtig van kleur. Dat betekent dat ze op hun piek zijn qua THC-gehalte. Dat niet alleen maar ik zie ook al aardig wat trichomen die al amberkleurig of bruin van kleur zijn. Ik denk dan ook dat ik niet langer dan een week met oogsten moet wachten, en zal deze dame volgende week omhalen.

Verwacht volgende week dus een oogstverslag van me. Ik kan zelf haast niet wachten maar laat mevrouw toch nog even in haar geurdichte kweekkast staan want we hebben van het weekend een verjaardag te vieren. Ik heb ook al besloten welke wietsoort ik hierna weer ga kweken, maar dat hoor je volgende week. Zoals ik eerder al had geschreven, zal ik de komende kweek wat vroeger over op het 12/12 lichtschema, aangezien mijn planten in de DGS toch zo razendsnel groeien.

Tot volgende week!
Dokter Groen

(advertentie)