(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na jarenlang soebatten is de kogel dan eindelijk door de kerk: de Brabantse steden Breda en Tilburg mogen als eerste beginnen met het wietexperiment. Vanaf oktober 2023 kunnen de inwoners er legale en gecontroleerde hasj en wiet kopen in de plaatselijke coffeeshops. Mits er tegen die tijd naast FYTA in Waalwijk nog twee andere uitverkoren wiettelers geoogst hebben.

Tilburg de eerste de beste

Overigens kunnen ze vreemd genoeg dan ook nog steeds kiezen voor het aloude illegale aanbod, maar het zal niet voor niets een ‘aanloopfase’ heten bij de verantwoordelijke ministers van Justitie en Volksgezondheid in Den Haag. In de loop van 2024 moeten de andere 9 steden dan volgen in het Experiment Gesloten Coffeeshopketen.

Uiteraard is de vervroegde proefstart met legale cannabis in Tilburg reden voor de lokale omroep om de straat op te gaan en aan de ‘gewone man en vrouw’ te vragen wat zij er allemaal van denken. En omdat er maar een de eerste kan zijn, nemen wij die video van het met 862 abonnees – op een bevolking van 224.460 mensen in totaal – gezegende OT lekker over. Iets meer dan twee minuten Brabo’s over wiet coming up:

(advertentie)