(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Officieel kent Nederland sinds 1976 een scheiding tussen softere drugs zoals cannabis en hardere drugs zoals alle chemische verzinsels van deze of gene. Maar dat “gedoogbeleid” is de theorie, in de praktijk lopen soft- en harddrugs veelal gebroederlijk door de vaderlandse straten en uitgaansgelegenheden. Om dat voor eens en altijd te bewijzen presenteren we je deze zeer gevarieerde drugswinkel in het Brabantse Reusel!

Verboden pretparadijsje

Een Winkel van Sinkel is volgens Wikipedia ‘een algemene term geworden voor winkels waar van alles te koop is’. Nou, die vlieger gaat zeker op voor de kerel die in een woonhuis in Reusel zo’n beetje alle mogelijke dope verkocht, maar met wiet in de leidende hoofdrol.

Het politiekorps met wellicht de langste naam in gans het land – Politie Basisteam de Kempen – Bergeijk, Eersel, Bladel, Reu heet het op hun Facebook – kwam vrijdag in actie na een anonieme tip. Het zal ook eens niet zo zijn. Hoe dan ook, de inval leidt wel tot een onthullend inkijkje in het zeer ruime assortiment van een straat/huisdealer anno 2023.

Geniet maar even mee met de foto’s van al het verboden lekkers!

Het ‘softe’ aanbod in Reusel…

Hé, wij wisten niet eens dat je ook thuistests voor crack cocaine en ketamine kunt kopen…

Veel soorten drugs, waaronder 1 die de politie (nog) niet kent

Genoemd politiekorps kondigt de anti-drugsactie op Facebook terecht aan met deze woorden: “Winkel” Reusel gesloten. Haha, nou en of dat de naar geestverruimende substanties smachtende Reuselnaar alles wat zijn/haar/hun hartje begeert kon vinden in deze winkel.

Er zit zelfs een tot op heden onbekende substantie tussen het aanbod, zo blijkt uit dit screenshot van de opsomming van de aangetroffen buit door de politie.

Tja, het is duidelijk dat de niet-erkende drugsdealer – en dat zijn ze in principe nog altijd allemaal in ons land – geen enkele boodschap heeft aan een strafrechtelijke waterscheiding tussen zachte en harde drugs. Daarvoor is uiteindelijk ook maar één echte oplossing en dat is: ophouden met verbieden en reguleren.

Kan je er als overheid ook nog iets aan verdienen, in plaats van alleen maar geld blijven pompen in de falende handhaving van het algehele drugsverbod – te beginnen met cannabis graag!

(advertentie)