(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dankzij de app ChatGPT staat AI – artificial intelligence ofwel kunstmatige intelligentie – volop in de belangstelling. Alle grote tech- en social mediabedrijven zijn er volop mee bezig en dus kan het bijna niet anders of iemand probeert ook eens iets met cannabis en AI. Welnu, het Israëlische bedrijf Canonic lanceerde deze week zes nieuwe cannabisproducten met een hoog – en in Israël zelfs maximaal toegestaan – THC-percentage, dankzij selectie met kunstmatige intelligentie!

AI in de cannabisindustrie

Canonic uses AI to breed new line of THC-heavy cannabis products‘, kopte de bekende Israëlische krant The Jerusalem Post  deze dinsdag. Nu lopen Israëlische bedrijven al jarenlang voorop met wetenschappelijk onderzoek en industriële innovaties op cannabisgebied – vooralsnog alleen medicinaal, al kan dat zoals we weten van Canada, Thailand, de VS en Duitsland snel veranderen.

Maar dat AI zo snel ook zou worden toegepast in de cannabisindustrie, dat mag je toch best verrassend noemen. De eer gaat naar het bedrijf Canonic, dat dinsdag een serie hybride cannabisproducten lanceerde die zijn geproduceerd met behulp van kunstmatige intelligentie. Niet voor niks luidt hun bedrijfsmotto ‘CULTIVATED BY SCIENCE’.

Zes THC-toppers met dank aan kunstmatige intelligentie

In een persbericht legt de onderneming uit: “Het ontwerp en de ontwikkeling van deze nieuwe cannabisproducten maakten gebruik van de GeneRator AI-technologie van Evogene (het moederbedrijf van Canonic, red.) om gewenste kenmerken te selecteren, zoals het THC-gehalte (tetrahydrocannabinol) en bepaalde terpeenprofielen.”

De producten van de zogeheten ’tweede generatie’ van Canonic worden gekenmerkt door een hoog THC-gehalte van 23% en meer. Het hoogste THC-percentage dat in Israël is toegestaan, is overigens 24,4%. En daar blijven de nieuwe strains van Canonic netjes nét onder, haha.

De zes nieuwe producten heten: Synergy (THC 24%), Combo (THC 24%), Mosaic (THC 23%), Two Stars (THC 24,2%), Mash Kush (THC 24,4%) en Blend Kush (THC 23,8%).

Wereldprimeur voor Canonic met deze zes “AI-wietjes”

Deze producten zijn ontwikkeld via kweekprogramma’s die Canonic heeft uitgevoerd parallel aan de release in 2021 van de eerste generatie producten: G200 (THC 19%) en G150 (THC 18%). Het valt inderdaad op dat er in de nieuwe lijn aanzienlijk meer THC zit. Met dank aan AI dus.

Canonic wil na Israël ook Europa veroveren met AI-wiet

De ’tweede generatie producten’ zijn ontwikkeld met genetische markers die zijn ontwikkeld in samenwerking met Evogene, met behulp van haar GeneRator AI tech-engine. Daarbij is specifiek gezocht naar een hoger THC-percentage en bepaalde terpeen-eigenschappen.

Eyal Ronen, CEO van Canonic: “Door gebruik te maken van de geavanceerde technologieën van Canonic en Evogene voor het selecteren van nieuwe genetische markers, konden we de ontwikkeling van onze geavanceerde cannabisvariëteiten versnellen en sturen.”

In eerste instantie kunnen alleen geregistreerde cannabispatiënten in Israël profiteren van de met AI ontwikkelde THC-knallers. Maar daar stopt het niet als het aan Canonic ligt. “In de toekomst zullen we doorgaan met de ontwikkeling van onze derde generatie producten, met name met het selecteren van nieuwe en unieke terpenen. Bovendien zijn we van plan onze producten aan bredere markten te verkopen, te beginnen met Europa.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Canonic (@canonic.bio)

(advertentie)