(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als min of meer beroepsmatige stukjes-tikker graas je na het weekend het internet af, op zoek naar nieuws. Cannabisgerelateerde nieuwsberichten, ze zijn er in overvloed. Soms in de vorm van korte – maar niet minder stompzinnige – videootjes. Daarvan serveren we je er bij wijze van post-weekend-kater vandaag 2. Eentje van de politie en eentje met hond Lily in de kwalijk riekende hoofdrol. In totaal vier minuten vaderlandse wietwaanzin komen er nu aan!

Best wel lullige wietvideo nummer #1 – Amsterdam

‘Als Bob woensdagmiddag zijn hond Lily uitlaat aan Buitengouw in Noord in Amsterdam, wordt Lily’s aandacht ineens getrokken door een berg van minstens dertig vuilniszakken, met een niet alledaagse inhoud.’

Aldus het inleidende tekstje op YouTube bij onze eerste best wel lullige wietvideo. Afzender is de lokale Amsterdamse tv-zender AT5. Het hele filmpje met Bob, hond Lily en en de berg vuilniszakken met – tromgeroffel – wietafval duurt anderhalve minuut.

We zien daarin dat Bob zijn oorspronkelijke wandeling nog eens vrolijk naspeelt voor de draaiende camera’s van de lokale nieuwszender. Het lijkt allemaal heel erg op een oude Koot & Bie-sketch, maar het is de hoofdstedelijke werkelijkheid anno 2023.

Best wel lullige wietvideo nummer #2 – Gelderland & Overijssel

Het begint al meteen goed met de titel van de video die op 17 januari jongstleden op YouTube werd geplempt door de Politie Gelderland & Overijssel, namelijk: “DE WERELD ACHTER LEVENSGEVAARLIJKE HENNEPKWEKERIJEN”.

De toon is weer gezet inderdaad. Maar het is toch vooral het fabuleuze acteerwerk van mevrouw de politieagent en de schitterende graphics in het filmpje van 2,5 minuut die dit stukje videokunst Oscar-waardig maken. Jammer van al die opgeblazen en (bewust) angstaanjagende ‘feiten’ over wietteelt in het filmscript, maar hé, kniesoor die daar nog op let…

(advertentie)