(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

CannaTommy nam voor het eerst wiet mee in het vliegtuig, en kocht daarvoor de officiële mediwiet van Bedrocan bij de apotheek. Het geel-wit gekleurde potje bevatte tot zijn grote schrik echter beschimmelde wiet, waar niet alleen duidelijk toprot op zit, maar dat ook nog eens vol met zwart zaad zit! Het maakt pijnlijk duidelijk waarom patiënten in Nederland beter af zijn met hun eigen teelt.

Met een pH-waarde die aardig stabiel bleef kon ik met een gerust hart op vakantie. Het extra grote waterreservoir onder de DGS had ik voor vertrek met een oplossing met T.A. FinalPart (voorheen GHE Ripen) gevuld. Vlak voor vertrek was de pH 6,1 en de EC 1,5. Bij terugkomst, 6 dagen later, was de pH gedaald naar 5,3 en de EC gestegen naar 1,7. Ik heb deze roestige chick toen nog drie dagen de tijd gegeven om te spoelen op alleen water.

Schimmel

Daarna wilde ik haar eigenlijk boven het scrogrek in stukken knippen en aan een draad te drogen hangen in de lege kweektent. Dit plan is echter last minute veranderd omdat ik na grondige inspectie, tussen een van de meest dichtbegroeide toppen, helaas toch een klein beetje oppervlakkige schimmel zag (zie foto met rode cirkel). Ik besloot het zekere voor het onzekere te nemen, heb alles goed losgeknipt en maar alvast een gedeelte ‘nat’ geknipt.

Het kleine vleugje schimmel was gelukkig geen toprot, maar voor de zekerheid heb ik het ruim weggeplukt en inclusief handschoentjes in de prullenbak gedeponeerd. Natuurlijk is schimmel iets wat je echt niet tegen wil komen in je wiet en ik zou bijna zeggen: gooi de hele top weg. In deze tijden van schaarste ga ik er echter zuinig mee om. Ik kan het nu wel weggooien, maar als ik straks misgrijp en het moet halen bij de coffeeshop of apotheek, dan heb ik ook kans op wiet met schimmel. Daarover later meer…

Deze ronde heb ik volledig vertrouwd op de VPD-kaart. Al vond ik de door de thermo-/hygrometer hoogst onthouden luchtvochtigheid van 74% wel vrij hoog. In combinatie met een temperatuur van 25°C gaf de VPD-kaart mij toch rust met een groen vakje. Deze dame is ook wat dicht begroeid, maar de volgende ronde heb ik de luchtvochtigheid aan het einde van de bloei toch liever weer wat lager.

Sneeze

De volgende ronde kweek ik Sneeze in de Dokter Groen Special. Ik ben ontzettend benieuwd omdat ik haar hier op CNNBS al verschillende keren als prachtige plant voorbij heb zien komen! Ik heb het zaadje net in een nat koffiefilter gedaan, en de DGS wordt binnenkort goed schoongemaakt. Als het zaadje ontkiemd is mag de Sneeze dame op de beste plek plaatsnemen.

Met wiet in het vliegtuig

Met het oogsten van Blue Amnesia Haze verandert er wat aan mijn kweekverslagen. Ik zal hier niet meer iedere week schrijven, maar eens in de twee weken. Ik kweek natuurlijk met veel plezier door in de DGS en blijf dit met jullie delen, maar mijn verhaal zal niet meer specifiek over de DGS gaan. Nou gingen mijn verslagen al een tijdje niet meer over de Dokter Groen Special alleen, dus laten we nu ook maar even een zijspoor inslaan…

Voor het eerst in vier jaar ben ik weer eens op vliegvakantie geweest. Jullie zullen misschien denken: leuk, maar wat heeft dit met kweken te maken? Nou, ik kon bijna niets vinden over het vliegen met ons medicijn, dus leek het me wel een goed idee om mijn eigen ervaring daarmee te delen.

Het is een hele tijd geleden dat ik mijn medicatie bij de apotheek gehaald heb, omdat het mij de laatste keren ontzettend tegenviel. Van het verdampen van de wiet van Bedrocan krijg ik keelpijn. De pijndempende werking valt me ook tegen en het werkt al erg snel uit. Maar als je ermee wil gaan vliegen is het wel zo verstandig om alles kloppend te hebben, inclusief verklaring op papier. Zoals ik mijn medicatie de laatste tijd thuis consumeer (edibles, cannabisolie, rosin, kratom en in de Volcano vaporizer), dat gaat even niet op vakantie.

Vakantie kan erg intensief zijn en daarom vond ik het belangrijk voldoende medicatie bij me te hebben. Voor de gelegenheid bestelde ik dus toch nog een keer Bedrocan, met een doktersrecept voor 10 gram per dag. De Schengenverklaring werd door mijn huisarts ingevuld, ik deed deze op de post en had hem al binnen een week terug van het CAK. Goed geregeld dus! Voor de zes dagen dat we op vakantie gingen is het wel een behoorlijke investering, want de zorgverzekering vergoedt sinds 2017 geen medicinale cannabis meer.

In de geurdichte tassen van Abscent ging de mediwiet zonder problemen mee door de douane. De witte druiven bij mijn vrouw in de tas werden echter uitvoerig geïnspecteerd. De volgende keer grind ik alles thuis alvast, nu had ik de potjes voor de zekerheid dicht en geseald meegenomen.

Vooraf dacht ik dat ik de Volcano vaporizer wel zou gaan missen, maar gelukkig had het eiland waar we waren wel 120 vulkanen. Met de prachtige natuur van La Palma en de Mighty vaporizer in mijn hand heb ik een prachtig stukje van de wereld gezien. Het geeft lichamelijk nu flinke naweeën, maar dat gaat gelukkig weer voorbij. De herinnering blijft!

‘Bad roken’ 😝

Bedrocan ofwel ‘bad roken’ doet zijn naam eer aan, gezien de zaden die ik tegenkom in dit plastic potje verdriet… De vuile was buitenhangen is niet mijn hobby, want ik ben als patiënt natuurlijk dankbaar dat de mogelijkheid bestaat om mijn medicijn mee te nemen op vakantie. Toch werd ik er wederom aan herinnert hoe slecht deze cannabis van ‘farmaceutische kwaliteit’ is.

Eigenlijk is dit dus ook de reden waarom ik genoodzaakt ben om het zelf te kweken. Het is niet dat ik zo graag regels overtreed, maar door mijn medische noodzaak is het ontzettend moeilijk om alle regels te volgen. Het begrijpen heb ik ook moeite mee. Als patiënt zijnde mag ik wel een modaal maandsalaris aftikken om iedere dag twee van die plastic potjes Bedrocan bij de apotheek op te halen, maar als je zonder overlast jezelf probeert te redden doe je iets wat echt niet mag…

Toprot en zaden in Bedrocan wiet!

Helaas werkt Bedrocan niet voor mijn lichaam. En als het wel zou werken zou ik het financieel helaas niet op kunnen brengen. En als het zou werken en ik het zou kunnen betalen, dan denk ik dat de wereld naar de klote gaat door al die plastic potjes. In mijn bewuste levensstijl past bijvoorbeeld absoluut geen gammastraling. Waarom wordt Bedrocan gegammastraald? Tegen schimmels?

Het is dus wel duidelijk dat deze farmaceutische cannabis voor mij enkel een ‘legale’ en tijdelijke noodoplossing is. Om jullie te beschermen wil ik toch even waarschuwen voor wat je in deze onschuldig lijkende witte potjes met de gele dop aan kunt treffen…

Ik ben het inmiddels wel gewend dat het verstandig is om wiet uit de coffeeshop even met een kritisch oog te bekijken. Ik ben ook een liefhebber en vind het reuze-interessant wiet goed te bekijken en goed te besnuffelen. Ik kom tot de conclusie dat het enige aan Bedrocan dat mij een voldaan gevoel geeft het verwijderen van het plastic lipje aan de deksel is. Daarna volgt bij mij vooral teleurstelling.

Ook van de batch die mee op vakantie was moest ik hoesten en kreeg ik keelpijn, maar voor het eerst ook een vreemd gevoel in mijn buik en ik werd er kortademig van. Om vakantiefactoren (zoals bergop lopen) uit te sluiten testte ik de wiet thuis in de Volcano vaporizer nogmaals, helaas met dezelfde bevindingen.

WTF!?

Zie ik dit nou goed? Volgens mij wel, maar voor de zekerheid heb ik er toch mijn vrouw ook even naar laten kijken. En inderdaad: schimmel op de Bedrocan Flos met gammastraling. Trouwens: als iemand weet wat flos betekent, hoor ik het graag. Mijn hond heeft ook een flos en daar wordt hij superblij van. Deze flos maakt mij verdrietig; dit zou toch niet als medicijn verstrekt mogen worden aan mensen met een kwetsbare gezondheid?

Hoe hard ik ook probeer om niet te oordelen, ik vind dat ik geen geld hoor te betalen om schimmel in te ademen. Het verklaart overigens wel mijn keelpijn. Kun je je voorstellen dat je bij de Kruidvat ibuprofen koopt en dat daar schimmel op staat? Ernstig en cannabis is ook nog eens vele malen duurder dan ibuprofen.

Zaadwiet!

Ik dacht dat dat het was. Er wordt weleens gezegd dat wiet van de coffeeshop verzwaard zou zijn. Ik heb het idee dat de wiet van Bedrocan ook verzwaard wordt, namelijk met hennepzaad. Ik snap de functie hiervan niet helemaal, of je moet er toevallig mee willen koken voor extra omega 3 en 6…

Bij een hoog pijnniveau heeft een stevige vaporizer mijn voorkeur, maar op vakantie werkt het ook goed om af en toe een pure joint te roken. Ik ben een bewuste roker, doe het alleen af en toe en altijd puur cannabis (dus zonder tabak). Als ik een joint rook is het een genietmomentje. Bij de pure Bedrocan joint had ik halverwege echt de neiging om deze weg te gooien omdat het smaakt alsof je aan de asbak likt. Sowieso is het al knap als je halverwege komt, want het brandt zo slecht dat er regelmatig een vlammetje bij gehouden moet worden. Iets wat met kwalitatief goede cannabis zeker niet het geval is.

Vervelend bericht

Terwijl ik op vakantie was kreeg ik ook bericht van CNNBS kweekmaatje Jack: de politie was bij hem langs geweest en ze hadden zijn planten meegenomen… Het kwam bij mij binnen als een overlijdensbericht. De wereld draait door, gaan ze nu echt een patiënt zijn medicatie afnemen? Naar mijn idee mij gaat het werkelijk helemaal nergens meer over. Ik kan hier enorm pissig over worden, maar denk ondertussen ook aan mijn hart.

Ik geloof dat ik jullie niet meer uit hoef te leggen waarom de medicinale cannabis uit de apotheek voor patiënten niet voldoende werkt. We hebben dus de beschikking over cannabis van absolute k-kwaliteit voor veel te veel geld en ik ben er bang voor dat de aangetroffen schimmel een risico is voor de volksgezondheid.

Plantenracisme

Als het gaat over mensenrechten mag je van alles vinden en je mening geven, maar plantenracisme is nog weinig besproken. Absurd dat mensen hebben bedacht dat sommige planten niet mogen. Ik vind het echt jammer dat het nodig is in deze onschuldige blog over tuinieren, maar dit onderwerp verdient de aandacht. Ik denk dat we allemaal wel zien wat een rotzooi het soms is in de wereld. Alle mensen bloeden rood en alle planten bloeden groen. Laten we vandaag nog stoppen met deze onzin. Zolang als ik adem zullen er zaden ontkiemen, dat mensen- én plantenrecht kun je me niet ontnemen.

Visuele inspectie

Ik heb als klein medicinaal kweker helaas niet de beschikking over kennis en apparatuur waarmee wiet goed te analyseren is. Ik kan wel plaatjes delen van mijn visuele inspectie. Ik denk hieruit af te leiden dat het niet om sin semilla gaat. Van buiten ziet het er misschien uit als een lekkere sappige calyx, maar als je het van binnen gaat bekijken kom je toch van een koude kermis thuis. Van binnen is het is zo goed als leeg, met een teruggetrokken bloeihaar en met kleine zaadjes aanwezig. Uit de documentaire van Bedrocan begreep ik dat ze het al heel lang met hetzelfde zaadje doen, maar het lijkt wel alsof deze wiet uit een zadenkweek komt die een stuk te vroeg geoogst is.

Dit is dus niet zoals kwalitatief goede cannabis eruit hoort te zien en ik ben ook niet meer van plan om het af te nemen. Ik hoop dat de apotheek het aanbod ooit uit zal breiden zodat ik voor de volgende vakantie goede cannabis mee kan nemen.

RDWC

Dit verhaal wordt alweer veel te lang en daarom deel ik nog snel even een plaatje van de planten in het Growrilla RDWC-systeem. De bloei begint door te pakken, ze krijgen wat meer licht en ik houd de temperatuur van het voedingswater scherp in de gaten. Ik ben blij dat ze er weer gezond uitzien. Ik ga het gat in mijn voorraad een beetje dichten tot het nieuwe systeem draait.

Tot over twee weken mensen!
Peace, CannaTommy

(advertentie)