(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Op creatieve wijze zorgde CannaTommy deze week voor voldoende medicatie. Hij maakte spacecake en spacepannenkoeken van de gefilterde resten uit zijn Pollinator, en hasj van gedoneerde Mimosa Cake van DGS-kweekmaatje Redeyedsm0ker. Daarmee redt hij het misschien wel tot aan de oogst van Blue Amnesia Haze…

Vorige week heb ik met oude wiet mijn eigen hasj gemaakt. Deze week deed ik dat nog een keer, maar nu met verse Cali wiet, die ik kreeg van Redeyedsm0ker. Ik maakte er ook meteen wat rosin van, en ook dook ik de keuken in om wietboter en spacecake te maken. Ik heb dus weer een hoop te vertellen maar eerst schakelen we even over naar Blue Amnesia Haze.

Blue Amnesia Haze

Het blijft feest om Blue Amnesia Haze in de DGS kweekast te bezoeken. Door de fijne geur die ze produceert kan ik ondertussen nog maar moeilijk wachten, maar ze mag nog even. De eerste herfstkleuren zijn al aanwezig, de VPD klopt en ze bloeit vrolijk verder.

Wanneer de eerste dag van de bloei precies was, vond ik tot nu toe lastig in te schatten. Daarom tel ik vanaf het omschakelen op het 12/12 schema. Vandaag zit ze dan op dag 58. Omdat ik probeer te beoordelen wanneer ik kan gaan spoelen en het voedingswater kan vervangen met water met T.A. Final Part (GHE Ripen) heb ik dit teruggezocht in de foto’s. Ik meen te beoordelen dat de bloei na twee weken op 12/12 begon, dit zou betekenen dat we nu in week 6 van de bloei zitten. Volgens de site van Amsterdam Genetics duurt de bloeiperiode 10 weken. Daarom mag deze dame sowieso nog een week genieten van de Flowering-formule.

pH-dalingen

Het was weer eens zover: de pH- waarde besloot spontaan omlaag te gaan, richting de 5,0. Met een lapmiddeltje hield ik de pH-waarde afgelopen week toch op peil. Als de pH onder de 5,5 kwam voegde ik 5 liter water met voeding toe. Daarmee kwam deze waarde weer ongeveer op 6,0 uit, zodat er weer wat ruimte was om te dalen. Dit heb ik een aantal keer zo gedaan en aan het einde van de week bleef de pH-waarde weer aardig stabiel.

Omdat ik een vermoeden heb dat de organische bestanddelen in de Bloom Booster van T.A. voor bacteriën zorgen die de pH laten dalen, heb ik besloten om te spoelen en de plant alleen de basisvoeding te geven. Ik ben benieuwd of de pH nu beter stabiel blijft.

Inkrimpen voor uitbreiding

Soms is het verstandig om eerst een stapje terug te nemen voordat je er weer een vooruit zet. Door mijn verse plannen om mijn kweek wat makkelijker te maken, kan ik steeds moeilijker wachten met de uitvoering. Het blijft wennen dat ik niet meer zomaar kan doen wat ik vroeger (voordat ik ziek werd) gedaan kreeg. Maar wijsheid komt (zeggen ze) met da jaren. Laat ik het daarom eens doen zoals de doktor het adviseert: op tijd beginnen en er de tijd voor nemen. Straks ga ik enorm voldaan van mijn nieuwe tuin genieten.

Ondertussen tref ik voorbereidingen. Het Growrilla RDWC-systeem mocht verhuizen van de 1,2 x 1,2 meter tent naar een tent van 1 m2. Zo heb ik een hele tent vrij om het nieuwe systeem in af te bouwen. De bakken waar de planten in zullen groeien zijn al binnengekomen, en komende week verwacht ik de Italiaanse specialiteiten van Growrilla. Tot die tijd blijft het nog wat behelpen maar we gaan er het beste van maken!

Spacen met brownies en pannenkoeken

Van het gezeefde oude knipafval en wat fluffy topjes die ik nog had liggen, maakte ik wietboter. Een veelzijdig product dat je makkelijk in veel gerechten kunt verwerken. Ik heb me voorgenomen om onze geliefde groene plant wat vaker via de spijsvertering te consumeren. Ik ben er afgelopen week mee begonnen en het bevalt erg goed. Met de boter bakte ik spacebrownies en een spacepannenkoeken.

De wietboter maakte ik met dit recept. Ik heb wel wat kleine dingen veranderd: ik heb ongeveer 200 gram knipafval en kleine topjes gebruikt (deels gezeefd, deels van buitenwiet, oud en wat verser). Ik decarboxyleerde niet van tevoren, omdat ik het toch nog ga bakken en rauwe cannabinoïden ook een hoge medicinale werking hebben. Het plantmateriaal heb ik toegevoegd aan 800 gram roomboter met ongeveer 1,5 liter water. Na 3 uur sudderen was het omgetoverd in goudgroene wietboter.

Nedercaliweedhasj met Redeyedsm0ker

DGS-kweekmaatje Redeyedsm0ker had zijn oogst klaar. Een goede reden voor een kleine oogstparty met goede wiet, rosin, zoetigheid en sushi. Hij bracht de resten van zijn Fastbuds Mimosa Cake Auto mee. Tijdens een goed gesprek (want cannabis verbindt) draaide de Pollinator P150 heerlijke kief van zijn Mimosa Cake Auto.

De kief ziet er wat groen uit, vergeleken met het oude materiaal dat ik pas gezeefd heb. Het ruikt heerlijk fruitig, met een vleugje perzik. Ik denk dat het wat groen is omdat het droog geknipt is, dan verkruimelt er ook wat plantmateriaal dat samen met de trichomen door de zeef valt. Het doet me denken aan traditionele Marokkaanse hasj. We hebben het geperst zonder te verwarmen, ik vermoed dat je donkerdere hasj krijgt als je het wel verwarmt.

Deze topper doneerde mij de helft van het vers geperste blokje en het gezeefde materiaal mocht ik houden voor wietboter. Hiermee zing ik het wel even uit tot de Blue Amnesia Haze klaar is!

Rosin persen

Door de verleiding van al die geuren kon ik het niet laten om ook wat rosin te persen. Bij rosin persen is alles mooi uit te rekenen: hoeveel druk en temperatuur je nodig hebt. Ik zal jullie de wiskunde besparen en volgens mij is het ook het handigste om er een beetje gevoel bij te krijgen door te proberen en meters te maken. Ik houd wel vast aan de basis. Gelukkig kan ik daarvoor spieken hoe de mensen in Amerika het doen (want die persen wat af daar).

Voor hasj gebruik ik een rosin zakje (filter) van 25 micron, voor de stevigheid (tegen blow-outs) in een zakje van 160 micron. De temperatuur en persdruk voor hasj ligt een stukje lager dan voor cannabis toppen. Ik noteer graag wat ik doe, omdat ik het dan beter onthoud voor de volgende keer. Een combinatie van ervaringen geeft je een beter gevoel bij het resultaat. De vorige keer werd het materiaal wat bruin (maar het was ook wat ouder) en daarom besloot ik dit keer de temperatuur nog wat te laten zakken.

Ik begon op 65 °C en kwam uit op ongeveer 2 ton druk. Voor mijn gevoel is dat al wat aan de hoge kant voor hasj. Misschien werkt de kou buiten dit proces wat tegen (de pers staat in de garage) en ik probeerde daarom 70 °C met 2,5 ton druk. Ik heb een paar minuten gewacht en zag eindelijk mooie gouden rosin verschijnen.

Ik heb daarna nog een tweede persing gedaan met een nieuw stuk extractiepapier, om deze eerste batch veilig te stellen. De temperatuur van de rosin-platen heb ik opgehoogd tot 80 °C. Met 7500 kilogram druk op het plakje van 5 bij 6 sijpelde het goedje er mooi uit. De hogere temperatuur resulteert in wat meer opbrengst, maar ook een donkerdere rosin met meer plantenvetten erin. Ik denk dit te merken in structuur en smaak, maar correct me if I’m wrong.

Ik ben blij met het resultaat: 6,95 gram kief resulteerde in 1,47 gram rosin. Een opbrengst van 21%. Ik houd van getallen bijhouden. Als je toevallig je eigen rosin wil persen is het handig, want je kunt het hier niet even bij een dispensary kopen.

Rosin heeft bij mij een geweldige medicinale werking. Je neemt eigenlijk gewoon een full-spectrum cannabinoïden shot (minus al het plantmateriaal wat met mijn vrij hoge verbruik veel gedoe scheelt). Het effect is direct, intens en lichamelijk. Ik ga er altijd een beetje van zweten en het ontspant mijn hele lichaam van top tot teen. Full-body-high.

Met de geweldige donatie van deze week red ik het wel tot de volgende oogst, de coffeeshop zal mij de komende tijd niet meer zien.

Tot volgende week!
Peace, CannaTommy

(advertentie)