(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Terwijl Blue Amnesia Haze haar achtste week op 12/12 ingaat (en de dames in zijn RDWC systeem hun eerste), krijgen CannaTommy’s nieuwe kweekplannen ook al vorm. Hij wordt daarbij geholpen door het Italiaanse Growrilla met een paar professionele bouwtekeningen.

Vorige week hebben heb ik je uitgelegd hoe en waarom ik het nieuwe jaar met een nieuw kweeksysteem wil beginnen. De Blue Amnesia Haze in de Dokter Groen Special kweekkast gaat verder als een speer. De rest van de planten heb ik verzameld en de kweektent staat inmiddels ook al op het 12/12 lichtschema. Kortom; ik heb weer genoeg te vertellen deze week, dus laten we beginnen.

Top ontwikkeling!

Blue Amnesia Haze draait inmiddels 51 dagen op het 12/12 schema, en iedere dag ruikt ze weer wat lekkerder. Het is een heerlijke zoete geur met een vleugje zuur en Haze. Wat mij betreft de hoogste tijd om deze dame van wat dichterbij te bekijken door de macrolens.

Omdat de bloeifase al behoorlijk gevorderd is, mag deze dam zich lekker vol schranzen op een EC-waarde van 2,0. Na het verversen van het voedingswater daalde de pH-waarde wel weer wat, maar gelukkig niet zo erg als vorige week. Als extra verwennerij krijgt ze per liter voedingswater ook 3 milliliter T.A. Bloom Booster.

Aan de bovenste toppen meende ik een iets afwijkende structuur te zien, en daarom mag de lamp nog een stukje omhoog. Ik was er bang voor dat de dame moeite zou hebben om de kast gevuld te krijgen, omdat deze plant boven de vierde node getopt is (in plaats van boven de zesde zoals ik het de vorige rondes deed). De plant heeft de kast echter mooi weten te vullen, dus mijn zorgen waren nergens voor nodig.

Vapour Pressure Deficit

Voor het potentieel van dikke knuppeltoppen is het extra van belang om de VPD-waarde goed in de gaten te houden. Voorheen had ik later in de bloei liever een wat lagere luchtvochtigheid, nu ga ik op de VPD-strategie vertrouwen (wat me ook een stukje rust geeft). Ik dacht een vrij hoge luchtvochtigheid te hebben met ongeveer 70% bij 22 °C. Als je op de VPD-kaart kijkt kruisen deze waarden elkaar echter mooi op een groen vakje. De plant is happy en ik ook! Vanaf het plafond zorgt de ventilator voor een lekker briesje door het gewas. Om mooi uit te kunnen dijen haal ik af en toe strategisch een blaadje weg.

Hulp van Growrilla

Bij deze geef ik je ook meteen een update van mijn doe-het-zelf plannen. Hoewel doe het zelf; dat was mijn oorspronkelijke idee. Inmiddels krijg ik hulp van een heuse pro op het gebied van hydrocultuur. Voor ik het in de gaten had was mijn via Instagram verstuurde potloodschets, omgetoverd in een fancy 3D-plaatje van het RDWC-systeem zoals ik dat al een tijdje in mijn hoofd voor ogen had. Bij deze dus een shout-out naar Growrilla Hydroponics. Keep up the good work!

Na de huidige RDWC-ronde waarover ik hieronder verder vertel, wordt het nieuwe systeem in gebruik genomen. Voor de nieuwsgierigen onder ons heb ik alvast een plaatje van hoe het ongeveer gaat worden. Growrilla was zo vriendelijk om me dit met de hele wereld te laten delen.

RDWC

De dames hebben wat voor de kiezen gehad afgelopen week. Het was niet alleen te koud maar ik heb ze ook wat te veel voeding gegeven. Inmiddels gaat het gelukkig weer goed en zijn ze wat bijgekomen. Ik heb de RDWC zo efficiënt mogelijk ingedeeld, en de Blue Amnesia Haze uit de DWC-emmer (de originele DGS-plant die hersteld is van wortelrot) ook een plekje gegeven.

Vandaag brengen de dames voor het eerst een dag door op het 12/12 lichtschema. Ze draaien om en om: de lamp van de DGS is overdag aan, en die van de RDWC tent ’s nachts.

Het experiment om de plant die op kokos groeide op DWC verder te laten groeien liep helaas niet volgens plan. Eerder is dit wel gelukt, maar dat was met een gezonde plant en een groter wortelstelsel. Deze keer stond plant zo ontzettend stil, dat ze helaas geëlimineerd is.

Voeding

De volgende ronde wil ik het mezelf graag wat makkelijker maken. Jack tipte me al eerder om het bij de basis te houden en om weer op Plagron hydrovoeding te gaan kweken. De DGS blijft de komende tijd nog gevoed worden door de voeding van Terra Aquatica, maar voor mijn grote voorraad zal het schelen om minder flessen en formules nodig te hebben. Toen ik in een ver verleden begon met hydrokweken had ik meteen een mooi resultaat met de voeding van Plagron. Ik heb contact met het voedingsbedrijf gehad, en ze een paar serieuze vragen gesteld. Onder andere over het filteren van hard kraanwater en toevoegingen in de bloeifase. Ik kreeg al vlot duidelijk onderbouwde antwoorden en steek hier weer een hoop van op. Ik kijk ernaar uit om de nieuwe ronde op te starten. Een nieuwe soort in een nieuw systeem met nieuwe voeding.

Plakje oude hasj

Vorige week heb ik je ook laten zien hoe de Pollinator de kristallen van mijn oude knipafval en fluffy topjes af zeefde. Ik heb de opbrengst vervolgens eerst met een pincet en een lamp ontdaan van al het materiaal dat er niet in hoort, en het vervolgens in mijn AliExpress rosin pre-press gestopt. Tussen de bankschroef heb ik er vervolgens een mooi plaatje nederhasj van geperst.

Van een klein beetje ervan ga ik genieten als zijnde hasj, maar het merendeel verdwijnt tussen de warme platen van de rosin pers. Nu is kief niet het allermooiste materiaal om rosin van te persen. Eigenlijk wil je namelijk gevriesdroogde bubblehash van hoge kwaliteit, maar het is wel erg leuk om te doen. Op de laagste stand van de Focus V Carta verdampt het prima en het ontspant mijn lichaam geweldig. Met dit potje rosin heb ik een mooie extra vorm van medicatie, tot de volgende DGS-oogst weer klaar is.

Ik heb het plantmateriaal trouwens niet al te lang gezeefd, want ik heb van hetzelfde materiaal ook nog wat wietboter gemaakt. Deze groene boter staat inmiddels in de koelkast en is er klaar voor om in een spacecake verwerkt te worden.

Tot volgende week!

Peace, CannaTommy

(advertentie)