(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Onverholen dreigementen van de politie – in dit geval in het Brabantse Waalwijk – richting een vooralsnog onbekende wietteler. Normaal gesproken zouden we dat blind veroordelen, maar in dit geval doen we dat eens niet. Reden? Wij vinden het namelijk óók waardeloos als je je afval na afloop van de kweekcyclus rücksichtlos in de natuur dumpt!

Omdat het niet mag doen we nog meer dat niet mag

Beste hennepkweker,”…

Zo begint het toch redelijk uniek te noemen bericht van de Politie Waalwijk op Facebook afgelopen zondag, waarin de dienders een wietteler min of meer rechtstreeks proberen aan te spreken. Niet eens zozeer op het wiet kweken an sich, maar op het gedrag van meneer (of mevrouw of hun) ná gedane kweekzaken. Ofwel het zonder al te veel nadenken weg pleuren van overtollige kweekdingetjes in de natuur!

Dat is en blijft een rottende steenpuist op het verder smetteloze en vredige lichaam van de cannabis. Maar aan de andere kant, het is nu eenmaal ook een bijna direct gevolg van het streng verbieden en opjagen van mensen die wiet kweken, bijvoorbeeld zodat het spul in coffeeshops min of meer legaal aan de man (of vrouw of hun) kan worden gebracht. Kortom, een loepzuivere catch-22-situatie dat kweken in Nederwietland!

Onder het witte sneeuwlaagje smelt de beschaving

Neemt niet weg dat we het pertinent niet eens (kunnen) zijn met afvaldumpingen in de natuur. Daar hebben we al zo weinig van in Nederland en zo. Vandaar dat we het dus eens een keertje enigszins eens zijn met de politie als die zo’n natuurdumper uit ‘onze kringen’ rechtstreeks aanspreekt. Onder meer met deze dreigende tekst:

“Je koos ervoor om er snel vanaf te zijn. De natuur in…onder het witte sneeuwlaagje. Weet je zeker dat je adres niet te herleiden viel?
Of ga je nu toch twijfelen…wellicht zien we elkaar snel.”

 

(Nou zijn we het ook weer niet zó eens met de Waalwijkse wouten dat we vinden dat de betreffende wiettelers naam zomaar even moet worden doorgebeld naar MMA, zoals in onderstaande Facebook-post voorgesteld wordt – wij schrijven dit artikel louter om educatieve/opvoedkundige redenen. Waarvan akte.)

(advertentie)