(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het kweken van verboden planten in bunkers is niet alleen bij ons populair, ook in Australië kunnen ze er wat van. Dat blijkt wel uit de bust van de politie in Coromandel East, afgelopen maandag. En omdat ze bij de Aussies niet aan een scheiding tussen softe en harde drugs doen zien we nog veel meer verboden shit in de bunker liggen dan alleen wietplantjes…

Down under in de drug bunker

Een ‘drug bunker’ noemt de South Australia Police – afgekort SAPOL – het ondergrondse spektakel dat ze maandagochtend zelf om zeep hielpen. Agenten van de Serious and Organised Crime Branch, de Mounted and Dog Operations Units én personeel van het Southern District CIB gingen met een huiszoekingsbevel aan het werk op een ‘semi-rural property’ aan Coromandel East, een buitenwijk van de stad Adelaide.

Het huiszoekingsbevel bleek niet voor de kangoeroe zijn k*t uitgeschreven, want in een ‘uitgebreide ondergrondse bunker’ namen de smerissen toch mooi 18 cannabisplanten in beslag die daar ‘hydroponisch gekweekt werden’.

Wiet, geld, coke en gel blasters

 

Een hele hoop met belastinggeld betaalde ambtenaren dus voor die achttien wietplantjes onder de grond. Gelukkig (voor de wouten dan toch) werd er nog wat meer verboden/verdachte handel aangetroffen in de vorm van:

  • 680 gram gedroogde wiet
  • 2 gel blaster vuurwapens
  • een ‘grote hoeveelheid contant geld
  • een zakje met ‘ongeveer 35 gram wit poeder dat ervan verdacht wordt cocaïne te zijn’

No shit Sherlock

Om de bust mooi af te ronden sloegen de verzamelde wetshandhavers nog twee mannen – 20 en 53 jaar oud en ook nog eens zoon en vader – uit Coromandel East in de boeien.

Dinsdag mocht het tweetal zich trouwens al melden in het Adelaide Magistrates Court, dus we kunnen stellen dat de Aussies er de vaart beslist in weten te houden. Vrijkomen op borgtocht werd de bewapende witwassende wiettelers verboden, wat gelijk aantoont hoe serieus de autoriteiten 18 wietplanten en een zakkie coke nemen daarginds…

(advertentie)