(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De wereld staat in brand hier en daar, maar het misplaatste vreugdevuur van de verbrandingsoven waarin politiemensen zonder al te veel nadenken drugs droppen – cannabis voorop – brandt al tientallen jaren onafgebroken. Wellicht dat de fotografische spiegel die wij hierover wekelijks optuigen, kan helpen om de oorlogswaanzin af te remmen. Want je weet toch: hoop doet leven!

Wietfoto 1 – Nederland

Wat zien wij hier? Een zo goed als oogstrijpe wietkwekerij om te beginnen. Maar dit groene goud zal nooit op respectvolle wijze worden geoogst, laat staan worden opgerookt door een cannabis liefhebber. Komt omdat de leden van het FIT – het Flexibel Interventie Team van de Landelijke Eenheid van de politie – in Limburg een voetganger achtervolgde door een… aspergeveld! Nou noemen ze asperges ook wel het witte goud, dus het cirkeltje is weer rond daar in Kelpen. Bij nader inzien bleek de vluchtende kerel namelijk te maken te hebben met een aardige wietkwekerij in de buurt. “In deze loods troffen wij een zeer professionele kwekerij aan met bijna 900 nagenoeg oogst rijpe hennepplanten en 30 kilo aan gedroogde henneptoppen”, schrijven de Wijkagenten Leudal op hun Instagram. Bah, en dat net voor de Pasen!

Wietfoto 2 – India

Wat zien wij hier? Een hele berg pakketjes, maar dan niet van de Indiase variant van Bol of Amazon. Nee, het betreft hier 541 kilo wiet aan de schone haak. Helaas wel een haak a.k.a. weegschaal van het Narcotics Control Bureau (NCB) in Bengaluru die het rekenwerk voor rekening nam. De narcoticaboys van de plaatselijke politie wisten te scoren door vorige woensdag een vrachtauto aan te houden bij Andhra Pradesh’s Rajahmundry. Nou is die plek niet zo belangrijk, de lading echter wel. Nou ja, ook niet echt meer natuurlijk nu alles in handen van de autoriteiten is. Volgens de NBC was het bedoeld voor verkoop in meerdere staten, inclusief Karnataka. Vier personen én een auto van het merk Skoda waren eveneens de Indiase sjaak bij de oprolactie, zo bericht India Today.

Wietfoto 3 – Nederland

Wat zien wij hier? Alweer die stomme teddybeer, dus dan weet je dat we ergens in Brabant moeten zitten. En inderdaad, we zitten in de buurt van Oudenbosch. Dat is minder dan tien kilometer van de grens met België, dus dan weet je het ook wel weer: het gaat hier om een – grandioos mislukte – drugsdeal tussen beide Nederlands sprekende volkeren. En verdomd, dat klopt! Een wijkagent in Schijf werd getipt dat er iets raars aan de gang was in het bos bij De Schietbaan (Schijf, Schietbaan… wat is dat voor vreemd volkje hier?) en dat bleek correct. Eén Nederlander uit Oudenbosch (27) en een Belgisch stelletje (19 en 20) mochten hun drugs – 18 kilo wiet + 1,5 kilo hasj liefst – inleveren. En voordat het allemaal weer even zinloos de oven in werd gemikt mocht die stomme politie-teddybeer er dus weer mee poseren…

 

Wietfoto 4 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? Zijn het de restanten van een zeldzame dolfijn die voor het eerst in de bijgehouden geschiedenis ergens in Nederland aan land is gespoeld? Bijna. Het is een pak wiet van 13,6 kilo! Wel aangespoeld… dus of het spul nog te roken is wagen wij gerust te betwijfelen. Maar daar gaat het ook niet om bij deze foto, die maandag door U.S. Border Patrol Agent  Walter N. Slosar op Twitter werd geslingerd. Het is meer die braaklustopwekkende tekst die meneer de grenswachter er daar in Palm Beach Florida bij zette: “The drugs were discovered by a Good Samaritan”. Hoezo goed, gek?!

Wietfoto 5 – Nederland

Wat zien wij hier? Een schitterende fotocollage van de Politie Basisteam Haringvliet. Hoe crebea toch weer en dat op Facebook, we leven in bijzondere tijden mensen. Verder is er niet zo heel veel bijzonders te melden over deze opgerolde wietkwekerij in Ebstroom in Hellevoetsluis. Nou ja, Hellevoetssluis is natuurlijk 1 van de 11 Nederlandse gemeenten die meedoen aan het wietexperiment. Dus wellicht dacht de kweker van dienst hier nog snel even een laatste slag te slaan door “tussen de 500 en 600 planten” te kweken. Dat feest gaat echter dankzij een anonieme tip niet door. En natuurlijk werd de stroom ook nog eens gejat, maar dat kan ook bijna niet anders als je woont en kweekt op de Ebstroom.

[openingsbeeld: Monica Click/Shutterstock]
(advertentie)