(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Niet alleen de politiemensen – wijkagenten voorop – zijn op dagelijkse basis zoet met bepaalde plantjes, ook gespecialiseerde bedrijven zingen hun nootje mee in de war on drugs. Dat levert gruwelijke beelden op van bloeiende dames die zonder pardon in de versnipper-machine worden geduwd, als ware het speenvarkens op weg naar de slacht schappen in de supermarkt. Ach ja, ook deel 18 van onze fotorubriek over de wereldwijde wietoorlog is weer lekker gevuld. 

Wietfoto 1 – Nederland

Wat zien wij hier? Iets wat jij en wij liever niet zien: een ‘gespecialiseerd bedrijf’ dat steevast wordt ingehuurd door de politie wanneer die weer ergens verboden plantjes heeft ontdekt. Zoals hier dus aan de Acacialaan in Emmer-Compascuum. Maar er groeiden dus helemaal geen acacia’s gekkie! Wel wietplanten, waarvoor een 46-jarige inwoner van genoemd dorp in Drenthe is gearresteerd. “Om hoeveel planten het precies ging, kon de politie nog geen uitspraken over doen”, meldt de website Emmen112.nl in nogal krom Nederlands. Ook rukte de beste cameraman van Emmen24 Media uit voor een spannend filmpje. Je ziet hier een screenshot daaruit en daarmee blazen wij ook dit verhaaltje uit…

Wietfoto 2 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? Een hele hoop rook en je weet: waar rook is is vuur. Vandaar ook de brandweer die we in actie zien op het dak van een pand in Los Angeles deze maandag. Gelukkig was de brand binnen een half uur geblust, maar daar begint het verhaal voor CNNBS pas. Onder het dak waar we al die spuitgasten in actie zien, blek een nep-stoffeerderswinkel te wonen. Niks geen meubeltjes daar, maar wietplanten! Of zoals CBS Los Angeles het filmpje aankondigt op hun site: “Illegal marijuana grow operation posing as a Van Nuys upholstery shop goes up in flames”. De stoffeerdersfirma Van Nuys zal er niet blij mee zijn geweest, maar wij als plantenliefhebbers toch ook niet.

Wietfoto 3 – Nederland 

Wat zien wij hier? Het is de wijkagent weer! Stoer lopen de wijkagenten in Nederland voorop in onze eigen polderoorlog, die tegen de drugs. Compleet zinloos en geldverslindend gedoe, maar je maakt er nu eenmaal goede sier mee bij de brave, bang gemaakte burger. Bijvoorbeeld op de sociale media, waar dan een brede, vol getatoeëerde overheidsdienaar in Sittard tevreden een hok met 700 plantjes op de Kollenberg binnenstapt. Dus dat zien wij hier. De dagelijkse praktijk van de wijkagent, noem het allemaal maar weer niks.  En dan ook nog ‘niksen’ op Tweede Pinksterdag – hulde aan onze helden! 

Wietfoto 4 – Gibraltar

Wat zien wij hier? Een deel van de buit van in totaal 53 balen cannabis die de douane van Gibraltar onlangs opviste tijdens een dag op kantoor (lees; de Middellandse Zee tussen Spanje en Marokko). Dat het daar prima vissen is, weten we wel. Maar toch, de 53 balen hasj zijn goed voor een straatwaarde van meer dan tien miljoen euro, toch niet direct een bedrag dat wij erdoorheen jassen tijdens een pleziervaartje op de golven. Het vreemde is dat de 2.000 kilo met Marokko’s finest zomaar op volle zee lagen te dobberen, zonder dat er bootjes in de buurt waren met pak ‘m beet smokkelaars of zo. Toch, ergens zal er iemand heel erg niet-blij zijn vermoeden wij…

Wietfoto 5 – Nederland

Wat zien wij hier? Een ‘flinke hennepvondst’ heeft de dienstdoende sociale media-diender in Amsterdam – Team Bijlmermeer – in de foto gezet. Natuurlijk is het geen hennep wat we zien, maar wiet. Flink vacuüm getrokken weliswaar, zodat het op Mexicaanse brick weed lijkt, maar het is dan nog steeds geen hennep (en ook geen hasj, daarvoor moet je nog veel harder persen en ook eerst zeven). Nou ja, de politie had sowieso een mazzeltje, want de ’24 blokken hennep’ werden toevallig na een verkeersovertreding gevonden in de auto van een 58-jarige bestuurder met passagier. Kortom; ruim 12,5 kilo WIET door het afvoerputje in Mokum. Niet dat het een moer uitmaakt.

Wietfoto 6 – Brazilië

Wat zien we hier? Een bootje van aluminium dat zijn beste tijd gehad heeft. Des te meer daar het vaartuigje nu in handen is van de Federale Politie van Brazilië. Die besteedt haar tijd natuurlijk niet aan het aan de ketting leggen van krakkemikkige bootjes in de bos- en waterrijke grensgebieden. Nee, het gaat hier om de inhoud van het bootje. “Politieagenten identificeerden het schip dat illegaal het Itaipu-meer overstak vóór de inbeslagname in Santa Helena”, lezen we op de website van die samba-wouten. Al met al kunnen we concluderen dat de schipper(s) gevlogen zijn, maar hun 130 kilo wiet en het aluminium bootje bepaald niet.

(advertentie)