(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

En daar gaat ie weer als de spreekwoordelijke brandweer: de wietoorlog die geld verbrandt zoals Max Verstappen benzine op zondagmiddag. Met een heuse bokskampioen (nee, niet Mike Tyson), twee dakhazen, iemand die bepaald niet geliefd is bij zijn omgeving, een koppel Albanezen met ambities in de plantenwereld, een clandestiene miljoenenoperatie in Australië en een Amerikaan die nogal ongelukkig/ongezond oogt op zijn mug shot.

Wietfoto 1 – Groot-Brittannië

Wat zien wij hier? Het is een deel van de oogst van niet een, maar gelijk maar twee illegale wietkwekerijen in het Britse Plymouth. Ze behoorden toe aan twee Albanezen, zoals bekend een drugsvolkje waar wij Nederlanders slechts als fletse kaaskoppen bij afsteken. ‘Tens of thousands of pounds worth of cannabis’ kweekten de neven Fatmir Kurmekaj (34) en Fatjon Kurmekaj (36) op beide locaties, volgens de website Plymouth Live. Totdat de heren op 26 augustus 2021 gepakt werden, dat is. Deze week mochten de Albanezen zich in de rechtbank verantwoorden voor hun illegale activiteiten. Dat ging niet helemaal van het bekende leien dakje, aangezien de neven Kurmekaj elk tot 45 maanden gevangenisstraf werden veroordeeld door de edelachtbare.

Wietfoto 2 – Mexico

Wat zien wij hier? We zien die andere bekende bokser – naast Mike Tyson – die wel iets heeft met wiet: Andy Ruiz Jr. (33). De Mexicaan zal echter minder blij zijn dan collega wereldkampioen zwaargewicht Iron Mike met dit soort beelden. Of zoals het Algemeen Dagblad het omschrijft: ‘Bokskampioen ernstig in verlegenheid gebracht door ex-vriendin: ‘Ze probeert mijn carrière te ruïneren’. Nou ja, het is weer eens iets anders dan een uitgelekt seksfilmpje. Ruiz zag tot zijn stomme verbazing dat zijn wraakzuchtige ex zijn Twitter-account gehackt had. En daar – geheel naar de zin van de nieuwe eigenaar Elon Musk waarschijnlijk – plempte de boze heks filmpjes en teksten over het drinken van codeïne, bestellen van hoeren en de godganse dag wiet roken door meneer de professionele bokser. Ai, deze klappen komen pas echt hard aan!

Wietfoto 3 – Australië

Wat zien wij hier? Een zeg maar gerust gigantische wietkwekerij. Maar wel eentje die buiten de Australische wet opereert, hier in Coominya, niet al te ver van de stad Brisbane. Volgens de media aan de andere kant van onze aardbol is wat we hier zien goed voor 23 miljoen dollar. Australische dollar weliswaar, maar in harde euro’s is dat nog altijd 14 miljoen! Maar daar zette de hiervoor gearresteerde 26-jarige ganjapreneur wel wat tegenover. Negentien kassen van 70 meter lang, met daarin drieduizend stevige wietplanten. Nog eens 1.500 zaailingen in speciale ‘hydroponic growth rooms’ en niet te vergeten 33 kilo gedroogde wiettoppen. En dan zegt de politiechef die de bust mocht aanvoeren ook nog: “This particular crop we can value at over $20 million on the street, but they can produce three or four of those crops in any given year from the same site.”

Wietfoto 4 – Nederland

Wat zien wij hier? De laatste beelden van 156 onschuldige wietplanten. Zij waren gewoon bezig met groeien en bloeien en verder niemand tot last toen er vorige woensdag-gehaktdag ineens politieagenten binnenvielen in hun woning in Kerkrade. Het bloedbad dat op hun zolder volgde, was een rechtsreeks gevolg van één van de kwalijkste fenomenen onder de Nederlandse (kunst)zon: Meld Misdaad Anoniem. In dit geval sneuvelden er zelfs dames dankzij MEERDERE van zulk laffe belletjes, zo meldt de Politie Kerkrade-Noord op Instagram. Als wij deze wietkweker waren daar in zuid-Limburg, dan zouden wij subiet & keihard gaan uitvogelen wie van onze familie, vrienden en bekenden zo ‘aardig’ is geweest om door te geven dat er bij jou thuis op zolder iets niet in de haak is was…

Wietfoto 5 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? De in een niet overdreven goede gezondheid verkerende Johnny Ellzey (62), die met pijn en moeite poseert voor zijn mug shot, in dit geval in het Pike County Sheriff’s Office. Dat ligt in de staat Mississippi in de VS, toevallig een van die plekken waar ze nog steeds best moeilijk doen over wiet. Helemaal als je 14.696 gram van het verboden spul in je huis in Osyka hebt liggen, zoals bij Johnny. En bij zijn vrouw Carolyn Ellzey (57), die eveneens in oranje overall mocht poseren voor de politiefotograaf.  Hun stash (zie de openingsfoto van deze rubriek) zou volgens de autoriteiten goed zijn voor een straatwaarde van 360.000 dollar. Maar in plaats van zo rijk worden, rest het ongelukkig stel een verblijf in de gevangenis van 10 tot maximaal 30 jaar.

Wietfoto 6 – Groot-Brittannië

Wat zien wij hier? Twee dakhazen, die echter tevergeefs op het dak zijn geklommen aangezien dit beeld van de politie is. De beide heren proberen zich van hun mobiele telefoons te ontdoen, hetgeen doet vermoeden dat zij iets te verbergen hebben dat de West Yorkshire Police niet mag weten. Nou hebben wij wel een donkerbruin vermoeden van wat dat zou kunnen zijn: cannabis connecties! De vluchtende telefoondroppers – check HIER vooral ook het politiefilmpje met bewegende beelden – liggen namelijk op het dak van hun zojuist ontdekte wietkwekerij. Een grote cannabisboerderij ook nog, aldus de BBC. En wiet kweken, nee dat mag in Engeland natuurlijk niet zomaar… Are you nuts?

(advertentie)