(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na zijn laatste kweekverslag ontdekte Dokter Groen helaas nog een rotte top aan zijn Runtz x Layer Cake. Om niet nog meer toppen te verliezen ging hij meteen over tot de oogst van de wietplant. Daarbij liet hij nog wel aardig wat takken zitten. Maar die werden vandaag opgekuist voor een nieuwe reveg. 

Als je mijn kweekverslag vorige week gelezen hebt, dan weet je misschien nog dat ik toen een kleine rotte top had ontdekt. Aanvankelijk dacht ik nog dat dat niet veel met het klimaat te maken had, omdat de luchtvochtigheid op dat moment niet al te hoog was. De volgende dag ontdekte ik echter nog een rotte top, en dit keer was dat helaas wel een hoofdtop.

Toen heb ik toch maar even goed naar mijn min/max thermo/hygrometer gekeken. Het bleek dat de luchtvochtigheid ’s nachts tot boven de 80% opliep, zonder de warmte van de brandende G-Bars LED. Het kon ook bijna niet anders gezien het de laatste tijd alleen nog maar regent.

Ik wist in ieder geval dat ik meteen zou moeten oogsten als ik niet nog meer toppen wilde verliezen, dus dat heb ik nog diezelfde donderdag gedaan. Gelukkig waren de toppen al klaar voor de oogst, en hoefde ik dus geen onrijpe toppen te oogsten.

Ik heb helaas alleen geen foto’s van het oogsten gemaakt, omdat het allemaal nogal snel moest. Wel kwam ik later in de week achter dat ook de clipfan het inmiddels had opgegeven, dus dat heeft de toprot waarschijnlijk ook veroorzaakt. Ik heb gisteren een nieuwe besteld, maar die is helaas nog niet binnen.

Bijknippen en op 18/6

Bij het oogsten heb ik alleen de grote takken geoogst, en de lagere begroeiing laten zitten. Deze takjes mochten tot aan vanmorgen nog onder het 12/12 lichtschema doorbloeien. Vanmorgen was het echter tijd om de plant even netjes schoon te knippen, ter voorbereiding op een nieuwe groeifase.

Daarna heb ik een deel van het voedingswater vervangen, voor water met groei- in plaats van bloeivoeding. Vervolgens heb ik de lamp naar 40% gedimd en terug op 18/6 gezet. De lamp hangt nog wel behoorlijk hoog, omdat ik immers nog geen nieuwe ventilator heb. Nu is het dus afwachten tot de plant weer wat nieuwe groene blaadjes laat zien. Dat zal dan haar derde groeifase worden.

Regen …oh ja, én wind!

Buiten is het ondertussen nog steeds alleen maar regen wat uit de lucht komt vallen. Oh nee, dat is niet waar. Op de dagen dat het niet regent worden de planten alle kanten opgeblazen door de wind. Het is allemaal heel erg deprimerend maar de planten zien er toch nog goed uit, en zijn ook weer gegroeid. Door de wind is één van de vier dames half omver geblazen, waardoor de zijtakken nu mooi omhoog groeien. Getraind door de wind, zal ik maar zeggen.

Nu is het wachten tot de oogst van de Runtz x Layer Cake droog is en ik weer kan oppotten. Ik verwacht echter niet dat dat aankomende woensdag al is, dus misschien dat ik volgende week een verslagje oversla. De twee weken daarna ben ik op vakantie, dus waarschijnlijk horen jullie pas weer van me op woensdag 30 augustus.

Dokter Groen

(advertentie)