(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel, Dokter Groen is terug van vakantie dus we mogen weer de kweekkast in met Runtz x Layer Cake. Deze plant staat aan de vooravond van haar derde cyclus en is inmiddels weer vol gas aan het groeien. Zoveel zelfs dat Dokter Groen vandaag het grootste deel van de wietplant eraf heeft geknipt.

Ik heb een heerlijke vakantie achter de rug! Ik ben ook erg blij dat ik nog even een weekje ben weggeweest, want hier was het niet veel soeps met het weer. Helaas is het nu weer voorbij en uit met de pret, maar dat betekent wel dat ik weer zelf voor mijn Runtz x Layer Cake kan zorgen.

Zoals je hopelijk nog weet had ik de plant voor mijn vakantie geoogst, en in mijn laatste verslag op 2 augustus nog een beetje opgekuist. Het was de tweede oogst, en na de oogst had ik het lichtschema weer op 18/6 gezet zodat de Runtz x Layer Cake weer in de groeifase zou gaan (reveggen). Dat is inmiddels gelukt en de derde groeifase is dus onderweg.

Paarse stammen en gele blaadjes…

Ik schrok wel een beetje toen ik terug van vakantie kwam en in mijn kweekkast keek, want de nieuwe stammen waren allemaal paars en de blaadjes heel licht van kleur. Maar goed, ik had de plantenoppas dan ook niet belast met het aanvullen van voeding en het aanpassen van de pH-waarde.

Gelukkig trok de kleur weer snel terug in de plant na een vers sapje, zoals CannaTommy zijn verse voedingswater dikwijls noemt. Toch twijfelde ik even of de plant na de tweede ronde misschien haar kracht verloren had, en of ik haar wel zou kunnen blijven reveggen. Maar vanmorgen stond ze er toch weer stralend bij, met een enorme bos nieuwe takken en blaadjes, en daaronder een woud van oude topjes. Tijd voor een grote schoonmaak!

Snoeien en scroggen

Met een veelheid aan oude topjes kun je immers niet aan een nieuwe groeifase beginnen. Voor je het weet groeit alles dicht, en kun je er niet meer bij. Ik heb dan ook flink gesnoeid, en slechts een handjevol takken laten staan. Het was een lastig klusje. Met al die takken zo dicht bij elkaar knip je al snel wat te veel weg.

Hier en daar heb ik dan ook wel een gezonde tak weggeknipt die ik achteraf beter had kunnen houden, maar ja, zo gaat dat. Ook brak er per ongeluk een van de dikke takken van de hoofdstam af, omdat ik daar een beetje op leunde met mijn hand. Maar al met al denk ik toch dat de plant na het snoeien een stuk beter af is. Ze krijgt weer wat licht en lucht, en hoeft haar energie niet meer over zoveel takken te verdelen.

Na het snoeien was het tijd om de overgebleven takken plat te leggen. Ik wilde het scrogrek niet verder verhogen, dus heb ik de takken simpelweg uitgespreid onder het bladerdek. Ook een delicaat klusje waarbij hier en daar een tak is afgebroken. Maar al met al toch met een mooi eindresultaat denk ik. Nu maar hopen dat ze niet in de stress schiet van al dat snoei- en buigwerk…

Vers ‘sappie’

Na de grote schoonmaak heb ik het voedingswater nog even gecheckt. De pH-waarde was 6,1 en de EC stond op 1,4. Ik heb er vier liter water aan toegevoegd en wat voeding en een drupje pH-min, en vanmiddag zal ik de waardes nog even checken. Verversen had ik al gedaan dus dat was nu niet nodig.

Hierbij laat ik het even voor deze eerste update na de vakantie. Mijn buitenplanten gaan ook goed maar zullen wel de nodige zon nodig hebben wil ik nog wat kunnen oogsten. Volgende week zal ik ook deze planten weer eens laten zien. Tot dan!

Dokter Groen

(advertentie)