(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ook bij Dokter Groen is de herfst aangebroken. Om zijn buitenplanten tegen regen en wind te beschermen heeft hij er dan maar twee binnen gezet. Gelukkig heeft hij zijn kweekkast nog, want daar groeit het hele jaar door wiet. In dit geval letterlijk want de Runtz x Layer Cake staat er al vanaf februari, en heeft sinds deze week voor de derde keer bloeiharen.

Afgelopen weekend was het nog éven een beetje zonnig, maar sinds maandag is het toch echt herfst voor mijn buitenplanten. Ik vond maandagochtend dan ook al een omgevallen wietplant in de tuin. De andere stond nog rechtop gelukkig.

De twee buitenplanten die al het verste in ontwikkeling zijn had ik die avond ervoor al binnen gezet. Dat zijn de Jack Hulkberry en de #25 Dynamite. Het liefst zou ik ze alle vier tegen de regen en de wind beschermen maar daar heb ik simpelweg geen ruimte voor in mijn woonkamer.

De twee dames die nog buiten staan hebben nog geen echte grote toppen, en zullen dus ook nog niet zo snel rotten. Ze staan inmiddels wel wat scheef van de wind maar ik hoop dat ze het nog even volhouden. Met een beetje geluk komt er volgende week nog wat zon en kunnen ze allemaal nog even naar buiten voor de rijpingsfase.

De derde ronde

Je moet toch behoorlijk wat geluk hebben als buitenkweker in Nederland, dus ik ben blij dat ik mijn kweekkast heb. Ik heb het natuurlijk over de Dokter Groen Special, waar mijn Runtz x Layer Cake nu al ruim zeven maanden in staat. Vorige week heb ik deze dame weer op 12/12 gezet, en sinds deze week heeft ze alweer wat bloeihaartjes. De derde bloeifase is dus begonnen, al is het nog pril.

Na drie groeifases en twee bloeifases wordt de Runtz x Layer Cake wel een beetje een aparte plant. De stam die uit het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem groeit is ten eerste enorm dik. Er groeien ook wat loze takken uit haar vorige levens die langzaam afsterven, en de overige takken worden steeds dikker.

Ter hoogte van het scrogrek wordt de plant ineens zeer vertakt en dichtbegroeid, zodat er nu ook dagelijks dode bladeren in de kast liggen. Deze sterven af omdat ze simpelweg geen licht en lucht krijgen, en ik maak me daar dan ook geen zorgen over.

Veelheid aan takken

Nog wat hoger bevind zich een extreme hoeveelheid nieuwe toppen. Omdat er zoveel takken zijn die het oppervlak van de kweekkast vullen, zijn ze allemaal wat kleiner en hebben ze ook bladeren die kleiner van formaat zijn. Ik ben daarom aan het twijfelen wat ik ermee zal doen, en heb volgens mij twee opties.

Ik kan een deel van de takken weghalen, zodat de rest van de takken dikker kunnen worden en later dus ook dikkere toppen kunnen maken. Maar ik kan er ook voor kiezen om niets te doen en gewoon voor heel veel toppen gaan deze keer. Natuurlijk zullen de toppen dan ook een stuk kleiner zijn maar de bladeren hebben er wel het juiste formaat voor.

Maar wat het ook gaat worden, ik moet wel snel beslissen want de bloei is dus alweer onderweg. Ach, volgende week zal ik de knoop wel doorgehakt hebben, en dan weet jij het ook. Tot dan!

Dokter Groen

(advertentie)