(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Smokkelen, kweken en dealen… het komt allemaal weer voorbij in deze beeldrubriek gewijd aan de meest zinloze uitvinding van de mens sinds het toilet: de oorlog tegen drugs en dan wiet in het bijzonder. Dat het zinloos is, blijkt dagelijks uit het feit dat er helemaal niemand is op de aardbol die niet aan zijn cannabisgerief kan komen. Iets met dweilen met de geldkraan open dus. Waarvan we weer zes treffende voorbeeld hebben verzameld voor de tribunalen die ooit nog zullen komen…

Wietfoto 1 – Nederland/Duitsland

Wat zien we hier? Een kiekje van de Duitse federale politie in grensplaats Bad Bentheim, die in de nacht van maandag op dinsdag een 22-jarige “drugssmokkelaar” uit een langeafstandsbus uit Nederland plukte. En dat om kwart over drie ’s nachts, je kan ook nooit eens rustig de grens oversteken! Een jongeman met Irakees paspoort was de sjaak, want uit zijn bagage kwam voor 1.000 euro aan Hollands koopwaar tevoorschijn: 93 gram hasj, 11 gram wiet en 4 gram amfetamine. Nog erger voor de sjaak uit Irak is het feit dat meneer reeds gesignaleerd stond bij justitie, iets met “zijn huidige verblijfplaats”, lezen we op de website van de Bundespolizeiinspektion Bad Bentheim.

Wietfoto 2 – België

 

 

Wat zien wij hier? Schitterende foto’s, werkelijk kunst en zeker die rechtse. Daar heeft een agent van de politie in Antwerpen echt zijn best gedaan om precies 2.030 euro uit te stallen alsof het in de etalage van de Nationale Bank tentoongesteld wordt. Maar het is natuurlijk ‘drugsgeld’ mensen en wel van twee mannen (25 en 19 jaar) die coke en cannabis aan de man brachten vanuit een auto met Duitse kentekens. Links zien we een buit uit hetzelfde weekend, maar dan van een op het oog minder succesvolle dealer. Al verkocht deze dealer in Deurne tenminste uitsluitend hasj en wiet. En zo hoort het ook natuurlijk!

Wietfoto 3 – Nederland

Wat zien wij hier? Niet het geijkte bronsgroen eikenhout waar Limburg om bekend staat, maar dat andere groen (waar heel Nederland om bekend staat). Op de gevoelige plaat vastgelegd door de Politie Basisteam Kerkrade, nadat ze een anonieme tip hadden gekregen dat er in de wijk Terwinselen wat te scoren viel. En inderdaad bleek woensdag weer eens gehaktdag: 866 wietplanten, en zo te zien ook nog eens zo goed als oogstrijp! Die zijn allemaal kapotgemaakt in naam van Vadertje Staat, evenals de apparatuur. De bewoner, die gemakshalve ook niet voor water en stroom voor de dames betaalde, mag zich later bij de rechter verantwoorden, belooft de politie.

Wietfoto 4 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? Een behoorlijk veld wiet dat wordt gerooid aan de Ealy Road in Glencoe, Calaveras County. Dat ligt toevallig in de Amerikaanse staat Illinois, waar het kweken van 7.300 (!) wietplanten verboden is (eentje kweken trouwens ook nog). De straatwaarde van de duizenden inmiddels rücksichtlos weggemaaide planten bedraagt volgens het Calaveras County Sheriff’s Office liefst 5 tot 7 miljoen dollar. Om dit zoveelste geval van genocide op onschuldige, weerloze plantjes enigszins positief af te sluiten: er is tot nu toe niemand voor gearresteerd. En dat is in het Illinois van 2023 maar beter ook…

Wietfoto 5 – Nederland

Wat zien wij hier? Een echt wonder: planten die onder de grond groeien! Wel jammer dat de 138 wietplanten zijn gefotografeerd door wijkagent Ian Rodrigo in Ede. Maar dát Ian dat kon doen, is de schuld van de teler zelf. Die jatte namelijk zoveel juice van energiebedrijf Liander dat het ging opvallen. En dan komt de politie vanzelf wel een keertje langs. Bijzonder is dat de kweker aan de Derkinderenstraat zijn groene vingers trainde in de kruipruimte van zijn huis. Vandaar dat ondergrondse en zo. De politie noemt het ‘vakkundig weggewerkt’ en denkt dat hij zo toch al ‘enkele jaren’ bezig is geweest. Tot woensdag gehaktdag 13 september 2023 dat is.

Wietfoto 6 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? Het past nog net op de foto, maar we hebben het dan ook over 177 aardig grote pakken met wiet. Alles bij elkaar goed voor 2.056 kilo, met een handelswaarde van op de kop af 9.904.204  Amerikaanse dollar. Komt goed uit, want daar zijn we ook. De wiet werd uit een trailer gevist bij de Texaanse grensovergang bij Laredo, op de beroemde World Trade Bridge. Volgens de U.S. Customs and Border Protection hadden ze al lang niet meer zo’n grote partij Mexicaanse wiet gezien, wat mede komt doordat die gasten tegenwoordig liever hardere drugs over de grens naar de onverzadigbare afzetmarkt brengen.

(advertentie)