(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Volgens de VVD moeten er nog veel meer miljoenen belastinggeld naar de war on drugs, plus duizend politieagenten erbij. Maar waarom nou toch? Al het gedoe tot dusver heeft namelijk ook nog nul komma nul opgeleverd. Denk dus ff goed na of je bij de verkiezingen in november weer stemt op een politieke partij die graag zinloos bezig is. Ondertussen houden wij je wekelijks op de hoogte van de strijd die nooit gewonnen kan worden, maar daarom niet minder irritant is voor de ware plantenliefhebbers.

Wietfoto 1 – Nederland

Wat zien wij hier? Het einde van een 1-persoons feestje. Aldus wijkagent Robbie van der Heijden op Instagram. Met geen dank aan een beller die de zich stoorde aan geluidsoverlast op de Koning Arthurlaan in Eindhoven. Agent Robbie: “Eenmaal bij de woning bleek dat de bewoner veel plezier had in zijn eentje. Hij was zo gastvrij om ons deelgenoot te maken van zijn feestje. Alleen hij was even vergeten wat hij allemaal openlijk in zijn woning had liggen. In de woning werden ruim 500 gram aan hennep en hasj aangetroffen. De bewoner vertelde ons dat we toch ook echt even in zijn berging moesten kijken. Nou als u daarop staat dan doen we dat maar. In de berging werd nog eens ruim 500 gram aan hennep en hasj aangetroffen.”

Wietfoto 2 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? Een blije politieagent in het Californische stadje Corning bij een partij in beslag genomen wiet van 40 kilo. Heel lastig was deze klus niet, de wouten kregen een belletje van de Dollar General, een grote winkelketen in de VS. Daar stonden vier dozen van verschillende afzenders en bestemd voor verschillende ontvangers. Die balen als stekkers, want dankzij de bekende geur van wiet pikte de politie – nadat ze een huiszoekingsbevel op zak hadden – de hele mikmak in. En het wordt nog erger, zo lezen we op de Facebook van de blauwhemden. “Na onderzoek konden agenten de persoon identificeren die de dozen binnenbracht en het spoor volgen naar een plaatselijk bedrijf. Het bedrijf is nu gesloten.”

Wietfoto 3 – Nederland 

Wat zien wij hier? Een klassieker onder de wiettelers; een verborgen wietkwekerij achter een dubbele wand achter een kast, dit keer in een bedrijfspand in Hilversum. Dat we überhaupt foto’s zien, wil al zeggen dat die truc mislukt is daar aan de Oude Amersfoortseweg. “Na controle van de brandweer op gevaarlijke stoffen, hebben wij de verborgen ruimte betreden. Hier troffen wij honderden hennepplanten aan”, schrijft de Politie Hilversum op Facebook. Daar kun je trouwens ook een filmpje van de ramp bekijken. Wat deze klassieke mislukking extra wrang maakt, is het feit dat de dames zo goed als oogstrijp zijn waren.

Wietfoto 4 – Groot-Brittannië

Wat zien wij hier? De ‘master of puppets’ wellicht, want alle individuele wietplanten zijn op kunstige wijze met touwtjes vastgeknoopt. Plant-jojo’s noemen we dat, zodat iedere top door middel van een katrol (dat hier trouwens niet wordt gebruikt) en de touwen rechtop wordt gehouden tijdens de bloeifase. Levert nog nét wat meer gewicht op. Maar niet voor de telers van deze ‘massive cannabis farm’ op Rock Street in Oldham. Ondanks de coole straatnaam, lapte iemand de wietkwekerij ‘worth a staggering amount’ erbij. Een half miljoen pond (582.000 euro) waard volgens de politie daarginds, die bij de inval ook nog twee aparte vogels vond. Kwartels waren het om precies te zijn.

Wietfoto 5 – Nederland

Wat zien wij hier? We zien hoeveel er eigenlijk wel niet in z’n IKEA-shopper past. Om maar weer eens precies te zijn: 5 kilo hasj en 7 kilo gedroogde wiet. De reden dat er een politielogootje op de foto prijkt is er eentje in de categorie vrij stom. De voormalige eigenaar van het lekkers reed namelijk 90 waar 50 km/u is toegestaan, bijvoorbeeld op de Moerlaken (N279) in het Brabantse Veghel. Had de kerel beter even niet kunnen doen, want naast de 12 kilo cannabis is hij ook de auto kwijt. Plus de duizend euro die hij op zak had. En nog een volgens de Verkeerspolitie “duur Rolex horloge” dat meneer met de onrustige rechtervoet bij zijn zak droeg – in de onderbroek dus.

(advertentie)