(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel Dokter Groen zijn Runtz x Layer Cake twee weken geleden al uitgedund had, doet hij dat vandaag weer. Er is volgens de kweekdokter eigenlijk helemaal geen beginnen aan, dus wil hij de komende week gewoon elke dag wat bladeren weghalen. De buitenwietplanten staan weer binnen maar pakken elk zonnig momentje mee.

Ik vraag me af of je het überhaupt kunt zien dat ik de Runtz x Layer Cake vanmorgen uitgedund heb, want er is eigenlijk geen beginnen aan. Toch is er weer bijna een halve plant vanaf gekomen. Althans, zo lijkt het als je naar de foto met afgeknipte takken en bladeren kijkt.

Vorige week schreef ik dat ik eens even rustig de tijd zou nemen om de plant te snoeien. Maar zoals dat gaat kwam het gewoon weer op het laatste moment aan, en werd het toch weer een haastklusje. Het is maar goed dat ik elke woensdag een deadline heb om mijn wietplant te verzorgen, want anders kwam het er misschien helemaal niet eens van.

Voor het snoeiwerk heb ik deze week een bonsai schaartje gebruikt. Dat was veel handiger dan de gewone  snoeischaar, die toch al een beetje overkill was voor de dunne takjes die de plant verstikken. De bonsai schaar heeft lange poten en korte scharen, waardoor je wat gemakkelijker bij sommige takken kunt. Toch plakten mijn onderarmen weer van de hars, want het is niet te voorkomen dat die langs de toppen wrijven. Zelfs na het douchen rook ik de hele ochtend naar mandarijntjes, het is echt een heerlijke geur!

In ieder geval valt er ook na vandaag nog genoeg te snoeien, dus ik denk dat ik het deze week anders aanpak en elke dag wat ga snoeien. Dan zullen we volgende week wel zien of ik me aan die belofte heb gehouden. Je weet namelijk wel wat ze zeggen over beloftes; welke je aan jezelf doet zijn het lastigste om je aan te houden.

pH-sensor stuk

Na het snoeiwerk was het weer tijd voor de wekelijkse waterbeurt. Daarbij kwam ik erachter dat er een kabelbreukje zit in de pH-sensor die ik niet zo lang geleden gekocht heb. Nee, ik heb hem deze keer niet per ongeluk doorgeknipt zoals de sensor van de temperatuur en luchtvochtigheid, maar het is wel lastig. De pH-waarde is voor hydrokweken namelijk nog belangrijker dan het klimaat.

De sensor werkt nog wel maar het is niet ideaal. Soms valt hij uit en dan moet ik een beetje aan de kabel frutten om een meting te krijgen. Ik zal maar weer een nieuwe bestellen, al had ik wel meer verwacht van deze sensor van Bluelab. Mijn oude sensor was zeker 12 jaar voordat ik hem moest vervangen.

Het verversen/bijvullen van het reservoir van het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem van de Dokter Groen Special, deed ik zoals je gewend bent. Inmiddels kan ik dan ook wel een beetje inschatten of ik pH-min nodig heb of dat water alleen genoeg is voor een juiste zuurtegraad.

Ik heb dus weer zo’n 5 liter water afgetapt en daarna ging er 12 liter vers kraanwater in. De EC-waarde was voor het verversen 2,2 dus ik heb er daarna voor 6 liter voeding van Terra Aquatica aan toegevoegd. Het handige van deze voeding is dat je maar drie flessen nodig hebt. Er is dus geen aparte groei- of bloeivoeding van, maar de verhouding tussen de drie flessen (componenten) bepaalt of het groei- of bloeivoeding wordt. Het spreekt voor zich dat ik momenteel de mengverhouding voor bloeivoeding aanhoud.

Buitenwiet

Tot slot neem ik je nog even mee naar buiten. Althans, naar beneden kan ik beter zeggen want de Jack Hulkberry, Strawnana Gum, #25 Dynamite en Dynamite Kiks staan gewoon binnen in de woonkamer. Gisteren hebben ze nog wel even van de zon mogen genieten maar vandaag wordt het niks met het weer.

Ik hoop dat de planten nog even kunnen afrijpen, al denk ik dat de zomer er nu echt wel op zit. Mocht het de komende week slecht weer blijven dan gaan de twee met de dikste toppen in ieder geval om. De meer sativa achtige planten mogen dan nog even in de woonkamer blijven, en pakken misschien nog wel een zonnig momentje mee hier of daar.

Dokter Groen

(advertentie)