(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Toen Dokter Groen zijn Lemon Zkittle zaden ontving, stuurde hij er ook een aantal naar een bevriende Schotse kweker genaamd General Fry Eye. De generaal was meteen zo enthousiast dat hij de wietsoort meer dan eens kweekte, en er als dank deze rook- en kweekreview over schreef.

Lemon Zkittle

Dutch Passions Lemon Zkittle maakt met 20+ procent THC en een potente citrussmaak, in rap tempo furore in de cannabiswereld. In haar kortstondige bestaan won ze al de titels ‘beste sativa’ en ‘beste overall strain’ op de Highlife Cup van 2018. Haar genen komen van een Las Vegas Lemon Skunk en Zkittles.

Hiermee heeft Dutch Passion een bijzonder smakelijke, potente en stressbestendige wietsoort weten te maken, die goed opbrengt en slechts 9 tot 10 weken bloeit. Ik heb de wietsoort nu een aantal keer gekweekt, en heb nooit langer dan 9 weken op een oogst hoeven wachten.

Lemon Zkittle

In Amerikaanse dispensaries kost deze wietsoort je ongeveer $35,= dollar per gram. Een flinke prijs die je pas snapt als je Lemon Zkittle rookt. De eerste paar trekken aan de bong maken me meestal lekker high en opgekikkerd. Na meer dan twee of drie halen voel ik echter een duidelijke ontspanning in mijn lijf, en is de kans groot dat ik aan mijn stoel genageld blijft. Een waarschuwing is dan ook op zijn plaats; Lemon Zkittle is een zeer sterke wietsoort.

Zoals de naam doet vermoeden heeft deze sativa dominante hybride een sterke citrussmaak, maar dan wel met volvette Diesel-achtige tonen. De toppen zijn ook mooi om te zien; compact en bedekt met een glinsterende laag trichomen en mooie oranje bloeiharen. Alles bij elkaar maakt dit Lemon Skittle voor mij een heel bevredigende wietsoort.

Groeien…

Zoals gezegd heb ik de Lemon Zkittle nu al een paar keer meet plezier gekweekt. Ik begin dan met vijf zaden welke ik in een spongepotje laat kiemen. Twee dagen later zijn ze meestal uitgekomen en verpot ik ze in 2-literpotten met wat Biobizz Lightmix. Dan plaats ik ze voor vijf weken onder een T5 voorgroeilamp op een dieet van alleen water.

Na de vijf voorgroeiweken verpot ik mijn Lemon Zkittles weer; deze keer naar potten van 12 liter, gevuld met aarde van Plant Magic Plus, verrijkt met Guanokalong. Na het verpotten verhuizen de planten naar een grotere kweekruimte, waar ze mogen genieten van een 400 Watt metaal halide kweeklamp. Vanaf dat moment krijgen ze ook water met voeding.

Lemon Zkittle

Het zijn deze omstandigheden waardoor de planten ineens een snelle groeispurt krijgen. Als ze twee weken later ongeveer 30 centimeter hoog zijn gaan ze in de bloeiruimte. Hier krijgen ze nog maar 12 uur per dag licht te zien, maar dan wel van mijn 600 Watt HPS.

..bloeien!

Zoals ik al eerder aangaf is Lemon Zkittle een wietsoort met een sterke weerstand, die zich in iedere kweekruimte thuisvoelt. De vijf die ik de laatste keer kweekte, lieten binnen twee weken hun eerste bloeiharen zien. Aan het begin van week vier groeide er aan iedere tak een top en begonnen de planten met het produceren van de eerste hars. Al in dit vroege stadium zag ik de harskliertjes ook op de bladeren ontstaan.

In week vijf van de bloeifase kregen de planten alleen schoon en aangezuurd water te drinken. In week zes en zeven groeiden de toppen helemaal dicht en kregen ze hun laatste voedingsbeurten. Ook werden ze zo zwaar dat ik sommigen moest ondersteunen met bamboestokken.

De laatste twee weken heb ik ze gespoeld door ze alleen water te drinken te geven. In week acht bezweken de meeste takken onder het gewicht van de toppen. Met nog maar één week te gaan heb ik ze echter gewoon laten hangen.
Op de laatste dag van de achtste week besloot ik de planten te oogsten. Het knippen was een peuleschil omdat de toppen lekker dik en opgezwollen waren, en weinig blad hadden.

Lemon Zkittle CNNBS Dutch Passion

Ik heb in totaal 229 gram van de vijf Lemon Zkittle planten geoogst (ze stonden met vijf andere wietplanten onder de 600 Watt HPS, dus 300 Watt aan licht ongeveer). Om eerlijk te zijn is dit niet mijn beste oogst van deze soort. Ik denk dat ik de planten iets te kort heb laten voorgroeien want voorgaande Lemon Zkittle planten leverden me gemakkelijk 56 gram per plant op.

…en inblikken

Aangezien de Lemon Zkittle al een levende legende onder wietsoorten is, heb ik wat tonijn-stijl blikken en labels geregeld en de wiet ingeblikt. Ik ben erg blij met de potentie van deze wietsoort en het oogstgewicht. De Cali-stijl blikken maken het helemaal af en geven de wiet een waardige verpakking.

General Fry Eye

(advertentie)